Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

70 vuotta täyttävä Juhamatti ei ehdi eläkkeelle: ensimmäinen konserttikiertue ja viimeinen levy

Liikuntaa rakastavan Juhamatin ensi vuosi on pelkkää juhlaa. Syntymäpäivien lisäksi luvassa on uran viimeinen albumi ja omaelämäkertakirja. Konserttikiertue starttaa maaliskuussa 2020. Lue!

Julkaistu

@

Juhamatin ensi vuosi on pelkkää juhlaa. Vuosikymmen vaihtuu ja vuonna 2020 pitkän linjan suosikkilaulaja juhlistaa 70-vuotissyntymäpäiväänsä tekemällä juhlakonserttikiertueen ja julkaisemalla viimeisen soololevynsä Elämä on hyvä.

Juhamatti täyttää 70 vuotta 11. maaliskuuta. Hän on kertonut, että juhlavuoden levy on hänen joutsenlaulunsa.

“Kenties sinkkuja teen vielä, mutta pakko lyödä hanskoja tiskiin”, yli 50 vuotta laulanut mies sanoo.

→ Lue myös: Juhamatti studiossa: “Tämä on viimeinen levyni”

Mainos

Myös laulajan mittaavasta urasta kertova juhlakirja Juhamatti – Elämä on hyvä julkaistaan 2020. Sen on kirjoittanut Juha Mäntylä.

→ Lue myös: Juhamatti paljastaa: “Tulossa urani ensimmäinen konserttikiertue ja kirja”

Juhamatti on kotoisin entiseltä Lehtimäen kunnasta, joka nykyäään kuuluu Alajärveen. Etelä-Pohjanmaa on pysynyt kotiseutuna läpi vuosien, sillä Juhamatti asuu Lapualla.

“Pikkupoikana jo päätin tulla laulajaksi”

Hänen isänsä oli Vaasa-lehden toimittaja ja äiti kukkakauppias. Vanhemmat olisivat kuulemma halunneet Juhamatin käyvän enemmän kouluja.

“Se ei toteutunut, sillä ihan pikkupoikana päätin, että minusta tulee laulaja. Koulunkäynti ei kiinnostanut pätkääkään”, Juhamatti muisteli Kyrönmaan paikallislehdessä.

“Rakennustyömaita ja rautakauppaa tuli kokeiltua, mutta sitten musiikin tekeminen nappasi minut haaviinsa.”

Mainos

26-vuotias Juhamatti voitti Apu-lehden Iskelmähaavi-laulukilpailun vuonna 1976. Iskelmähaavista pinnalle ovat ponnahtaneet myös mm. Jamppa Tuominen (toinen sija Juhamatin jälkeen vuonna 1976), Ari Klem (voittaja 1980), Merja Ranta (voittaja 1978) ja Jaska Mäkynen (toinen sija 1978).

Juhamatti voitti Apu-lehden Iskelmähaavi-kilpailun vuonna 1976 ja sai levytyssopimuksen CBS-yhtiöön. Toiseksi tuolloin tuli muuten muuan Jarmo “Jamppa” Tuominen, jonka omakin ura sai potkua kisasta ja Aamu toi, ilta vei -kappaleen menestyksestä.

Pian tulikin jo Juhamatin ensimmäinen listaykkönen, kun käännöshitti Fanny Fanny ponnahti listakärkeen 1977.

Tätä hittiä seurasivat mm. Volga, Pieni ja lämpöinen, Voitko unohtaa ja Vain yksi yö, ja ne tekivät Juhamatista yhden rakastetuimmista laulajista Suomessa.
Juhamatti palkittiin 1980-luvulla neljällä kultalevyllä, ja vuoden 2003 Hitit-levyllään Juhamatti saavutti viidennen kultalevyn.

2000-luvulla Juhamatti teki komean comebackin lauluillaan Älä pelkää olla hellä jaYhteinen taivas, yhteinen maa, sekä vuonna 2017 julkaistulla Jylhämaa -levyllään, josta hiteiksi nousivat Haikeus ja Mestari.

Jylhämaa-albumi valittiin mm. paikallisradioiden kuukauden levyksi ja laulaja sai Sisu-palkinnon pitkästä ja johdonmukaisesta, edelleen jatkuvasta työstä, suomalaisen tanssikulttuurin ja populäärimusiikin hyväksi.

Liikunta pitää fiiliksen hyvänä

Viimeksi kuluneet vuodet Juhamatti on heittänyt keikkaa Rosalie-orkesterinsa kanssa. Esiintymisiä kertyy vuositasolla yhä 50-60. Keikkakunnostaan Juhamatti pitää huolta kuntoilulla ja aktiivisella elämäntavalla. Kesällä laulaja pelaa golfia, talvella muita pallopelejä.

“Lento- ja kaukalopallo sekä lenkkeily ja pyöräily pitävät fiiliksen sen verran hyvänä, että eläkkeelle ei malta jäädä!” Juhamatti ilmoitti Kyrönmaa-lehden haastattelussa.

Mainos

Juhamatin 70-vuotisjuhlakonserttikiertue Elämä on hyvä 2020:

  • La 7.3. Härmän Kylpylä, Ylihärmä
  • To 12.3. Spa Hotel Runni, Iisalmi
  • Pe 13.3. Akustiikka Sali, Ylivieska
  • La 14.3. Madetojan Sali, Oulu
  • Pe 3.4. Risto Ryti -sali, Huittinen
  • La 4.4. Järvenpää-Talo, Järvenpää

Katso Juhamatin & Rosalien keikat tästä (keikkakalenterissa myös konserttikiertueen päivät suorine lippulinkkeineen).


Artikkelin pääkuva:
Valokuvaus Marko Lapiolahti


Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.
Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.