Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Aki Samuli ei sulata tanssien jatkamista: “Asian vakavuudella ei voi leikkiä”

“Oman edun tavoittelu ei ole tässä vakavassa tilanteessa soveliasta”, tangokuningas puuskahtaa ja korostaa myös omavaraisen maanviljelyn merkitystä.

Julkaistu

@

Aki Samuli ottaa tiukasti kantaa koronaviruksen aiheuttamaan kaaokseen. Tangokuningas teki jo eilen torstaina (12.3.20) yksimielisen päätöksen  Love-orkesterinsa kanssa, että he keskeyttävät oitis Lapin-kiertueensa.

“Emme missään tapauksessa halua ottaa riskiä ja kerätä yleisöä oman edun tai rahallisen hyödyn tavoittelemiseen tänä aikana”, Aki sanoo suoraan.

“THL suosittelee, että kaikki yleisötilaisuudet, jotka vaan voi välttää tulee minimoida. Emmekä halua leikkiä asian vakavuudella ja toimimme moraalisesti oikein.”

→ Lue myös: Koronaperuutuksia virtaa: Pakkahuone, Tunturihotelli, Tanhuhovi… – katso päivittyvä lista

Muutamat tanssipaikat, etenkin kylpylät ja hotellit, ovat ilmoittaneet pitävänsä ovensa auki ja järjestävänsä tansseja, kunhan 500 osallistujan määrä ei ylity. Aki Samuli ei tätä sulata.

“Suojelemme ja kunnioitamme ikäihmisiä” –Aki Samuli

“Yleisötilaisuudet jotka rajataan järjestäjän toimesta 499 lippuun ei myöskään sovi ryhmämme arvoihin tilanteessa, jossa koko Suomi on ohjeistettu toimimaan yhteisillä pelisäännöillä”, Aki puuskahtaa Facebookissa.

“Vaikka asia nyt tuntuisikin ‘hätävarjelun liioittelulta’, niin seisomme päätöksemme takana yksimielisesti ja emme halua harjoittaa kulttuuria, joka kuuluu riskiryhmän sisälle. Suojelemme ja kunnioitamme omalla toiminnallamme ikäihmisiä, mikä on tärkeintä tällä hetkellä.”

THL:n mukaan arviolta vähintään kolmannes suomalaisista saa koronavirustartunnan. Se tarkoittaa yli 1,5 miljoonaa kansalaista. Heistä osa sairastaa koronan jossain muodossa, valtaosa lievänä. Virus on kuitenkin hengenvaarallinen vanhuksille ja perussairauksista, esimerkiksi diabeteksesta tai sydän- ja keuhkosairauksista, kärsiville.

Vakavia tautitapauksia on ollut paljon yli 70-vuotiailla perussairailla ja tautiin kuolleisuus on ollut suurinta yli 80-vuotiailla. Kuolemilta ei vältytä.

Kuten tunnettua, tansseissa käy runsaasti vanhempaa väestöä, jotka ovat riskiryhmässä.

“Sitten on nämä haaskalinnut, amatöörit!”

Aki huomauttaa, että “järkyttävän iso joukko maan ammattilaisia on lähtenyt kamppailemaan tautia vastaan tekemällä isoja päätöksiä oman talouden uhmaksi”.

“Ja järjestäytymään yhteiseen rintamaan kädet pystyssä tiputtamalla mikit lattialle ja soittimet nurkkaan! Unohtamalla sen mitä ‘ois voinu saada’.  Mutta sitten on nämä haaskalinnut! Nämä amatöörit! Ne ketkä on aina sotkenut tätä kenttää! Ne ketkä tilaisuuden tullen sen satasen perässä heittää vaikka voltteja!” suuttunut tangokuningas jyrähtää.

“Katson syvästi alaviistoon niitä, jotka naama tekopirteänä nousevat lavalle”

“Mä katon itse syvästi alaviistoon niitä, ketkä tänään ja lähitulevaisuudessa nousee lavalle julistamaan naama tekopirteenä suomalaista lavatanssi kulttuuria ja sen tärkeyttä ja elossa pitämistä! Bullshit!”

“Millä oikeudella jengi voi omavaltaisesti päättää että mulla on oikeus saattaa ihmiset tietoisesti vaaraan? Minä minä minä ja mun asia! En pysty käsittää että edes Tasavallan Presidentin puhetta vakavasta asiasta ja todellisesta uhasta jota pistetään kuriin tietyillä asioilla ei jokaiset ihmisen korvat ota vastaan.”

Aki korostaa maanviljelyn merkitystä

Aki Samuli aiheutti jymy-yllätyksen helmikuun lopulla ilmoittamalla lopettavansa tanssikeikkailun kokonaan.

Aki perusteli päätöstään väsymisellä keikkaelämään ja halullaan keskittyä tekemään jotain tyystin muuta. Hän ei kuitenkaan aio täysin lopettaa musiikin kanssa työskentelemistä, vaan esiintyy jatkossa “eri lavoilla ja tavoilla”.

→ Lue myös: Jymy-yllätys! Aki Samuli lopettaa tanssikeikat: “Olen kasvanut ihmisenä” – väsyi keikka-elämään

Pukkilassa omaa Kuninkaan valtakunta -maatilaansa pitävä Aki nostaa esiin myös suomalaisen maanviljelyksen merkityksen nyt, kun koronavirus jyllää.

“Onko nyt (toivon että on) se hetki kun arvostus kotimaista maataloutta ja viljelijöitä kohtaan nousee sille pro -tasolle kun sen pitäisi meillä Suomessa olla? Se TUKI mitä yrittäjät tarvitsee JA ANSAITSEE!! Mitä kun maahan ei kohta tuodakka halpaa ylituotettua lihaa / viljaa / kasviksia / vihanneksia / maitoa yms elintarviketta tai ylipäätään mitään moskaa! Mikä mahdollisesti vielä on saastunutta sellaista!”

“Omavaraisuus tulee kultaakin kalliimmaksi”

“Omavaraisuus tulee olemaan kultaakin kallimpaa todella pian! Omat eväät ja omat vedet! Tuntuu että ei ihan tajuta vielä tilannetta mitä tässä tulee tapahtumaan.”

“Töitä on menetetty ja tullaan menettäämää vielä lisää. Itsekkin 2h ennen keikkapaikkaa. Tän hetken suuria huolia on se miten talous kärsii. Miten paljon tahot rahassa menettää! Se on tosi ikävää, mutta koskee meitä ihan kaikkia nyt. Eikä rahalla saada kuitenka elämää tai terveyttä.”

 


Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!

Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).
Kokeile nyt Elisa Viihdettä 1kk maksutta, ei sitoutumista. Laatuleffoja ja alkuperäissarjoja kuten Ivalo, Bullets ja Huone 301. Klikkaa heti ja kokeile!