Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Jymy-yllätys! Aki Samuli lopettaa tanssikeikat: “Olen kasvanut ihmisenä” – väsyi keikka-elämään

Aki Samuli lopettaa tanssiuransa kokonaan ensi juhannuksena. “Olen sohinut muurahaispesiä, mutta päätös ei syntynyt negatiivisissa merkeissä”, tangokuningas kertoo.

Julkaistu

@

Aki Samuli ilmoitti tänään lauantaina (29.2.20) todellisen jymy-yllätyksen, joka tulee ikävänä uutisena pidetyn tangokuninkaan faneille ja muulle tanssikansalle: Aki lopettaa tanssikeikkailun kokonaan ensi juhannuksena.

Vuoden 2015 tangokuningas sanoo, että nyt tuli aika “avata kirstua kirstua ja kertoa tulevaisuuden kuvioista ihan julkisesti”.

“Mä oon pitkän harkinnan tuloksena päättäny lopettaa tanssikeikat juhannuspäivään 20.6! Keskikesän juhla tuntuu oikealta ajankohdalta viedä tää saaga maaliin”, Aki kertoo.

“Olen pitkään miettinyt elämäntarkoitusta ja niitä omia unelmia ja niiden toteutuksia. Mikä asia jättää pysyvän jäljen suhun tai susta? Kysynyt itseltä, elänkö mä just nyt omaa unelmaani vai täytänkö kuitenkin vaan muiden oletuksia ja vaatimuksia.”

Tanssiin.fi on kertonut, kuinka Aki teki elämänmuutoksen kesällä 2019 ja osti maatilan Pukkilasta. Kuninkaan valtakunta -nimisellä farmilla eläimet on nimetty tangokuninkaallisten mukaan ja tilusten rakennukset tanssipaikkojen mukaan.

→ Lue myös: VIDEO: Aki Samuli nauttii elämästään maatilalla: “Laulan keikoilla heinärahoja”

“Riittääkö 90 minuuttia valoissa tarkoilla säännöillä ja etiketillä minulle?” -Aki Samuli

Tanssitähti kuvailee kysyneensä itseltään, nauttiiko hän “valtateillä matkustamisesta säällä kuin säällä, vuorokauden ajasta riippumatta?”

“Nautinko minä loputtomasti yksinolosta niin paljon, että se 90 minuuttia valoissa tarkoilla säännöillä ja etiketillä riittää minulle? Haluanko mä olla pelinappula, mitä liikutellaan muiden tahojen toimesta, oli se järkevää tai ei? Onko minulla liian monta vastuullista asiaa päällekkäin? Tukeeko ne tässä hetkessä toisiaan?”

“Olen miettinyt, mitä kaikkea olen uhrannut”

Vaikka Aki antaakin ymmärtää olevansa väsynyt keikkaelämään, hän korostaa rakkauttaan laulamiseen ja lavalla oloon.

“Laulaminen ja esiintyminen on tämän viiden vuoden aikana tuntunut lähes aina todella hyvälle, ihanalle ja opettavaiselle! On ollut kyllä myös kausia, kun oman tekemisen epävarmuus ja vihaisuus kaikkeen on ollu niin pinnassa, että vaikka ulos on näyttäny normaalilta niin kulisseissa on myrsky repiny mua joka suuntaan”, tangokuningas kirjoittaa tunteikkaassa Facebook-päivityksessään.

“Olen kasvanut ihmisenä enemmän kuin koskaan”

“Olen usein miettinyt sitä, mitä kaikkea on uhrannut sen puolesta, että voi edes kiertää ja nousta lavalle. Että on ylipäätää mahdollista tehdä tätä epäsäännöllistä työtä ja heittäytyä täysillä kulkuriksi. Maksut on maksettu ja oon oppinut rakastamaan sitä kaiken alkukankeuden ja shokin jälkeen. Musta kuoriutui todellinen show-mies jolla hirvee tahdonvoima ja halu”, Aki kuvaa.

“Jotenkin se musta-alue varjopuolista tai pahasta mielestä aina unohtuu, kun eka biisi lähtee käyntiin ja odotat, että pääset vetämään. Se tunne on kyllä parasta. Olla lavalla! En vaihtaisi mitään kokemusta pois, koska olen kasvanut enemmän tänä aikana ihmisenä kuin koskaan aikasemmin. Ymmärrän, mitä on menettäminen ja ymmärrän, mitä on saaminen. Ymmärrän, mitä on olla mä! Ymmärrän, mitä rakkaudesta lajiin tarkottaa.”

→ Lue myös: Aki Samuli sai maatilalleen mittavan sponsorin: “Olen todella innoissani”

“Olen sohinut muurahaispesiä”

Aki sanoo aiheuttaneensa myös harmaita hiuksia.

“Olen sohinut sellaisia muurahaispesiä kepilläni mihin kukaan ei ole uskaltanut oikeen puuttua, kun tulee vaan niitä ongelmia… Olen kyseenalaistanu asioita. Olen ollut suora ja oma itseni. Olen saanut levyttää kaksi albumia. Tehdä sinkkuja. Olla osa isoa levy-yhtiötä (jonka toiminnasta en edes aloita puhua)! Kuitenkin olen päättänyt nyt katsoa toiseen ikkunaan. Laulaminen, esiintyminen ja minun ääneni ei lopeta kulkuaan. Jään pois vaan tanssikeikoilta nyt ja samalla olen päättänyt yhteistyön ohjelmatoimiston kanssa.”

Aki oli ohjelmatoimisto Gramofonin listoilla.“En lopeta negatiivisissa merkeissä”

Yllättävän lopettamisilmoituksensa yhteydessä Aki kuitenkin vihjaa, että luvassa on uusia tuulia ja uusia, mielenkiintoisia työkuvioita.

Uusia työkuvioita luvassa

“Minulla on tulossa erityisen mielenkiintoinen vuosi. Kevät/kesä tuo eteen sellasia asioita, että omg! Olen aina naureskellut niitä ‘tulossa uutta, en voi kertoo vielä mitä’ -päivityksiä ja nyt sanon itse niin! Ai niin, teen mä heinäkuussa vielä Ylläs soikoon -tapahtuman ja tangot, vaikka jussipäivään päättyykin Love-asia.” Maalis-kesäkuun keikat tulee olemaan niin superia!”

→ Lue myös: Orkesterikierrätystä: Tino Ahlgrenin Särmä on nyt Aki Samulin Love

Aki myös alleviivaa, että ei lopeta tanssikeikkailua negatiivisissa merkeissä.

“Jättäydyn kehästä, mistä ei löydä ulos!”

“Ei suinkaan! Olen iloinen, että olen osa suomalaista musiikkimaailmaa ja siitä, että uskallan jättäytyä kehästä, mistä ei löydä ulos! Minusta on aina sanottu että: sä oot rohkea tekijä. Ja pidän rohkeana siirtona myös tätäkin!”

“Minulla on jotenkin niin vapautunut olo, että sain jakaa ulos tämän asian nyt. Pitkään se on ollutkin pöydällä.”

“Hattu päästä kaikille tanssimuusikoille”

Aki Samuli lähettää terveisiä tanssittajakollegoilleen ja kehuu heidän työtään.

“Loppuun haluan sanoa vielä, että hattu päästä kaikille tanssimuusikoille ja artisteille siitä, miten jaksatte mennä, tehdä, yrittää ja uhraatte asioita sen puolesta, että kulttuuri säilyy ja uudistuisi tässä ajassa! Iso iso käsi!” Aki sanoo.

“Löysätkää iän vanhoja sääntöjä” -Aki Samulin vinkki järjestäjille

“Vinkkinä myös järjestäjille/ostajille/toimistoille, että kuunnelkaa mitä heillä on sanottavana ja annettavana just nyt. Upeita talentteja tässä maassa on! Lisää rohkeutta myydä ja ostaa mieli avoimena. Kansa kyllä arvostaa ja ottaa vastaan. Antakaa siis tilaa ja löysätkää iän vanhoja sääntöjä.”

“En tiedä, palaanko minä paritanssittamaan vielä joskus. Koskaan ei voi sanoa ei koskaan, mutta sen tiedän, että viihdyttämään ja käyttämään ääntäni minä tulen aina! Toki olisihan se huippujuttu, että veivaisi humppaa täpöö joskus sitten ‘eläkepäivillä’…”

Katso Aki Samulin & Loven keikat tästä.

→ Lue myös: Riemuliiteristä osuuden ostanut Aki Samuli: “Sain pilkkaa letunpaistosta”

Zmarta auttaa! Vertailussa yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Vakuudetonta lainaa aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti.