Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Amadeus Lundberg täyttää 30: “Nuori sydän, vanha sielu” – viettää tuplajuhlia

Julkaistu

@

Amadeus Lundbergilla on syytä kahteen juhlaan. Laulaja juhlii tänä vuonna kymmenvuotistaiteilijajuhlavuotta: 10 vuotta sitten hänet valittiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangokuninkaaksi. Toisen juhlansa Amadeus juhlii jo maaliskuussa, perjantaina 29. päivä, kun hän täyttää 30 vuotta.

“Kymmenen vuotta laulajan tietä on ollut täynnä toivoa. Tänä vuonna täyttäessäni 30 vuotta muistelen, miten sattuma ja kohtalo ohjasivat pienen pojan musiikin pariin, ja miten ujona 20-vuotiaana kurkotin tähtiin”, Amadeus sanoo.

Amadeus on kiitollinen kaikista “opettavaisista vuosistaan”.

“Usko tulevaan ja laulujen voimaan on palkinnut, ja olen löytänyt itseni estradilta musiikin ääreltä, niin arkena kuin juhlana viimeiset vuodet.”

Amadeus kruunattiin tangokuninkaaksi 2009.

“Valoa suomalaisille”

Tangokuningas 2009 ylistää Suomea ja suomalaisia.

Nuoren miehen sydän, vanhan miehen sielu… Kiertäessäni Suomea viimeiset kymmenen vuotta olen oppinut tuntemaan, mitä suomalaisuus on. Olen saanut nähdä suurimman osan suomalaisista kaupungeista, nähdä eri vivahteet eri paikoissa ja yleisön reaktioissa”, Amadeus kuvailee.

“Olen saanut etuoikeuden olla suomalainen estraditaiteilija ja tuoda suomalaisille valoa laulujen voimalla – ehkä muutamalla italialaisella romanttisella laululla syksyn pimeänä iltana tai herättää ihmiset Pohjolan kevääseen kauniilla suomalaisilla tangoilla. Nämä muistot kymmenien tuhansien ihmisten kanssa ovat antaneet voimaa ja tarkoituksen tehdä tätä työtä.”

Useita konserttikiertueita

Tänä keväänä Amadeus konsertoi mm. slaavilaisen musiikin siivittämänä Ystävän laulu – slaavilainen ilta -konserttikiertueella ja Taisto Tammen musiikkiin perustuvissa konserteissa. Taiteilija on saavuttanut paikan erityisesti konserttiyleisön suosikkina. Tangomarkkinoilla heinäkuussa Amadeus esiintyy perinteisesti tänäkin vuonna, muun muassa televisioitavassa Tangomarkkinat 35-vuotisjuhlakonsertissa.

Juhlistan vuottani esiintyen. Koko vuosi on täynnä mielenkiintoisia esiintymisiä pääosin konserttisaleissa. Huhtikuussa teemme myös Riku Niemi Orchestran tangotententin kanssa keväisen kiertueen”, Amadeus mainitsee.

“Kesällä teen muutamia keikkoja kesälavoilla ja syksystä eteenpäin on tiedossa jopa kiitettävät 40 konserttia erilaisissa kokoonpanoissa ja konserttikiertueilla. Tulossa on esimerkiksi italialaisen musiikin konsertteja.”

Katso Amadeus Lundbergin keikat ja konsertit tästä.

 

KATSO Amadeus Lundbergin tulkinnat Seinäjoen Tangomarkkinoilla 2009:

KATSO Amadeuksen koskettava Pienen pojan kyyneleet 2016: