Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Antti Ketonen palkittiin lavakarismastaan : “Ai että mikä fiilis” – myös Dallapélle tunnustus

Julkaistu

@

Neljänsuora-yhtyeestä tuttu suosikkilaulaja Antti Ketonen palkittiin tänään perjantaina (23.11.18) Kullervo Linnan Säätiön palkinnolla. Toisen palkinnon sai  Dallapé-orkesterin johtaja Juha Hostikka.

Kullervo Linnan Säätiö on vuonna 1988 perustettu Kullervo Linnan mukaan nimetty säätiö, jonka tarkoituksena on edistää iskelmä- ja tanssimusiikin luomista ja esittämistä Suomessa. Säätiön palkinnot jaetaan vuosittain Linnan syntymäpäivänä 24. marraskuuta, joka nyt sattui olemaan lauantai. Siksi palkintojuhlat pidettiin jo tänään.

Antti Ketonen ja Kullervo Linnan Säätiön palkinto. Kuva: Facebook.

“Ai että mikä fiilis”, Antti Ketonen hekumoi palkintoaan.

Ketosen esittämistä kappaleista useat ovat kuulijoiden ja tanssiyleisön suosikkeja sekä radiohittejä. Hänen soolouransa kappaleet Olisitpa sylissäni ja Niin kaunis ovat niin ikään löytäneet kuulijoita.

“Neljänsuora-tanssiorkesterin laulusolisti Antti Ketonen on saanut hahmonsa, hymynsä ja lavakarismansa kuluneiden vuosien aikana yhä näkyvämmin ja kuuluvammin esiin”, tuomaristo perusteli ja nosti etenkin lavakarisman esiin.

Vuonna 1925 perustettu ja jatkosodan aikana hiipunut tanssiorkesteri Dallapé teki paluun vuonna 2009, kun oopperalaulaja Juha Hostikka perusti yhtyeen uudelleen. Palkintoperusteissa todetaan, että nyky-Dallapé soi 1930-luvun loistoaikojensa tyyliin.

Kullervo Linnan Säätiön palkinnot ovat 2 000 euroa.

Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille.

 

KATSO videolta Juha Hostikan ja Dallapén esitys Hurmio-tangosta Seinäjoen tangomarkkinoilla 2013: