Ota yhteyttä

Orkesterit

Benjamin Enroth haki lauluoppia Espanjasta: “Sain vinkin Sillanpäältä” – tangohaave elää

Benjamin Enroth otti neuvoista vaarin ja alkoi kehittää itseään laulajana. Hän sai apua Jari Sillanpäältä ja tämän ystävältä, laulunopettaja Maija Hapuojalta. Lue Tiimalasi-orkesteristaan iloitsevan Benjaminin erikoishaastattelu!

Julkaistu

@

Benjamin Enroth on fiksu ja oppivainen kaveri: tanssitähti otti neuvoista vaarin eikä ole jäänyt surkuttelemaan Seinäjoen Tangomarkkinoiden kohutapahtumia.

Benjaminhan oli yksi vahvoista ennakkosuosikeista viime kesän tangoila, mutta tuomaristo jätti hänet rannalle eikä kelpuuttanut finaaliviisikkoon Seinäjoelle. Pudotus herätti valtavasti keskustelua ja huomiota – etenkin, kun viisikkoon valittu korealainen oopperalaulaja Dong-Hoon Han yllättäen luovutti eikä hänen tilalleen otettu paikkaajaa.

→ Lue myös: Yllätysputoamisestaan pettynyt Benjamin Enroth: “Sanaton!” – yleisöltä haukkuja tuomareille

Epävireys vaivasi

Paineen alla Jari Sillanpään ja Kike Elomaan tähdittämä tangotuomaristo suostui lopulta perustelemaan Benjaminin pudotusta.

“Sävelpuhtauden kanssa pitää kuulemma tehdä töitä”, Benjamin valotti perusteluita kesäkuussa Tanssiin.fi:lle.

Sillanpää sanoi samaa:

“Benjaminilla on sama epävireys samoissa kohdissa. Hänen pitää tehdä jotain asialle.”

→ Lue myös: Benjamin Enroth paljastaa putoamisensa syyn: “Nyt tiedän, mitä tehdä”

Mainos

“Haluan toden teolla kehittyä”

Niinpä Benjamin otti opikseen. Hän on viettänyt kuluneen viikon Espanjan Aurinkorannikolla yhden Suomen arvostetuimman laulunopettajan, Maija Hapuojan koulutuksessa.

Benjamin sanoo Tanssiin.fi:lle, että hän haluaa tosissaan kehittyä ja tehdä töitä osaamisensa eteen.

“Kyllä tuli ohjeista otettua koppi silloin tangoilla ja lähdettyä toden teolla kehittämään itseäni laulajana. Löysin Maijan Jari Sillanpään kautta, kun kyselin häneltä tangokarsinnan jälkeen neuvoja”, Benjamin paljastaa.

“Hetken viestittelyn jälkeen oikea suunta löytyi ja sain Maijan yhteystiedot, ja täällä sitä nyt sitten ollaan lauluopetuksessa Espanjan lämmössä Mijasin kylässä.”

Jazzlaulajanakin hurmannut Maija Hapuoja,  71, on asunut Espanjassa miehensä kanssa useamman vuoden. Sibelius-Akatemiasta lauludiplomin ja laulunopettajatutkinnon suorittanut Maija toimi lähes koko uransa opettajana myös Oulunkylän Pop & Jazz -konservatoriossa, josta siirtyi Jyväskylän ammattiopistoon.

Hapuojan yksityisessä opissa ovat olleet Sillanpään ohella Essi Wuorela ja monet muut tunnetut laulajat. Maija on myös kirjoittanut kirjan Koko kroppa laulaa, jossa käydään läpi laulupedagogin käyttämät tärkeimmät laulutekniikat.

Benjamin Enroth vietti kuluneen viikon Espanjan Aurinkorannikolla Mijasin upeassa pikkukylässä, missä asuu arvostettu laulupedagogi Maija Hapuoja (kuvassa taustalla). Maija on Jari Sillanpään hyvä ystävä, ja Benjamin saikin Jarilta vinkin hakeutua Maijan lauluoppiin. Kuva: Facebook.

“Nyt keskityn keikkailuun”

Benjamin Enroth kehuu, että reissu on ollut todella antoisa.

“Olen saanut täältä todella hyvät eväät ja työkalut itseopiskeluun. Aion jatkossakin nähdä Maijaa ja jatkaa valmentautumista.”

Entä Tangomarkkinat? Vieläkö Benjamin tähtää tangokuninkaaksi?

“Haave tangokuninkuudesta elää vielä, mutta ensi kesänä en aio osallistua. Keskityn tällä hetkellä keikkailuun uuden orkesterini Tiimalasin kanssa. Ajatus oman ikäisistä nuorista muusikoista bändinä oli ollut jo pitkään mielessä ja kesällä palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Näistä palasista syntyi Tiimalasi.”

→ Lue myös: Benjamin Enroth esittelee uuden orkesterinsa: “Raikas tuulahdus nuorta energiaa ja intohimoa”

Benjamin Enroth & Tiimalasi. Tiimalasin kokooonpano: Luukas Viskari kitara, laulu | Tuomas Orasmaa koskettimet, kitara, laulu | Miro Kananen basso, laulu | Oskari Rönkkö rummut, laulu.

Benjamin kehuu keikkailua Tiimalasin kanssa.

“Nyt kun yhteistyö on päässyt alkuun ja kaksi ensimmäistä keikkaa on takana, on todella mahtava fiilis jatkaa tästä eteenpäin. Palaute ensimmäisistä keikoista on ollut todella positiivista emmekä malta odottaa pääsyä aina seuraavalle keikalle. Yhdessä tuomme lavoille nuorta raikasta energiaa, iloa ja intohimoa musiikkia kohtaan, joka myös näkyy ja kuuluu.”

Benjamin Enroth & Tiimalasi tekivät ensimmäisen yhteiskeikkansa viikko sitten lauantaina (14.9.19) Nurmijärven Ruusulinnassa.

Uusi sinkku työn alla

Benjamin paljastaa, että uutta musiikkiakin on suunnitella.

“Uusi single on työn alla. Se on Jukka Karppisen ja Erkki Koiviston yhteistyön tulos. Kappaleeseen kuvataan myös musiikkivideo, joten kaikkea kivaa ohjelmaa on tiedossa tänä syksynä.”

“Seuraavan kerran keikkailemme Tiimalasin kanssa tänä lauantaina (21.9.) Merikievarissa, jossa muutama vuosi sitten sain tehdä ensimmäisen bändikeikkani. Toivotamme Tiimalasin poikien Luukaksen, Miron, Tuomaksen ja Oskarin kanssa kaikki tervetulleiksi keikoillemme!”

Katso Benjamin Enrothin & Tiimalasin keikat tästä. Muista myös kätevä Päivän keikat -listaus, mistä näet aina kunkin päivän kaikki tanssikeikat Suomessa yhdellä ja samalla kertaa.

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!