Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Charles Plogman raittiudestaan: “En halunnut juoda itseäni hautaan” – teki intiimin juhlalevyn

40-vuotisjuhlalevyltä löytyy myös Charles Plogmanin uran henkilökohtaisin kappale, joka kertoo laulajan raitistumisesta. “En olisi selvinnyt ilman lapsiani”, Charles sanoo.

Julkaistu

@

Charles Plogmanin juhlavuoden suunnitelmat menivät uusiksi, kun koronapandemia tuli ja sotki kaiken. Charlesin, 54, oli tarkoitus juhlistaa 40 vuottaan  esiintymislavoilla yhteislaulutilaisuuksilla, konserttikiertueilla ja uudella levyllä.

Tapahtumat siirtyivät ensi vuoteen, mutta albumi päätettiin kuitenkin julkaista suunnitelmien mukaan. Niinpä Vedän elämän henkeen -albumi ilmestyi tänään perjantaina (11.9.20) sekä fyysisenä levynä että netissä. Levyllä on jo aikaisemmin julkaistuja sinkkuja sekä aivan uusia lauluja.

Halusin, että juhlavuonnakin tapahtuu jotain. Minulle albumi on aina ollut tietyn ajanjakson kiteytys ja paalu, josta on helppo tarkastella omaa uraansa taaksepäin ja miksei myös miettiä tulevaisuutta”, Charles valottaa uuden levynsä taustoja.

“Albuminteko ei ole enää kannattavaa” –Charles Plogman

“Jokainen laulu ja levy on aina oman aikakautensa tuote. Musiikki kehittyy ja minä muutun. Tässä prosessissa albumit asettuvat aina omille paikoilleen. Albumi antaa kuitenkin aina paremman perspektiivin laulajan tuotantoon kuin vain yksittäinen laulu. Kovin kannattavaa se ei kuitenkaan nykypäivänä valitettavasti ole.”

→ Lue myös: Charles Plogman aloitti juhlavuotensa rakkaussinkulla: “Laulu huumaavasta tunteesta”

“Lopetin alkoholinkäytön helmikuussa 2013”

Charles on säveltänyt albumin kaikki laulut. Janne Hyöty on vastannut levyn tuotannosta ja osallistunut muutaman laulun säveltämiseen.

Charlesin pitkäaikainen yhteistyökumppani Lasse Wikman on sanoittanut levyn kaikki laulut yhtä lukuun ottamatta. Se yksi on Charlesin uran ehkä henkilökohtaisin laulu, jonka on sanoittanut Mia Laihonen. Päivämäärä sun iholla (12.2.) julkaistiin elokuun lopulla.

Kappale liittyy Charlesin elämän suurimpaan päätökseen, jonka hän teki 12.2. vuonna 2013.

“Kerroin eräänä kesäiltana Mialle menneisyydestäni, ja hänelle muodostui heti ajatus tästä tekstistä, jossa kerron oman tarinani”, Charles taustoittaa.

“Lopetin alkoholin käytön talvella 2013. Huomasin, että alkoi mennä liian lujaa ja elämä pyöri viinan ympärillä. En halunnut juoda itseäni hautaan, joten päätin lopettaa juomisen ja raitistua.”

Tytär otti tatuoinnin merkkipäivän kunniaksi

Charles kertoo, että kuusi vuotta myöhemmin hänen Fanny-tyttärensä ilmoitti isän ansainneen tatuoinnin raitistumispäätöksen pitämisen johdosta.

“Nyt hänellä lukee ihosaan tuo tärkeä päivämäärä: 12.2.2013. Se on suuri kunnianosoitus luottamuksesta ja kertoo, miten paljon alkoholismi koskettaa myös läheisiä. En olisi selvinyt ilman lapsiani, Fannya ja poikaani Antonia.”

→ Lue myös: Charles Plogmanin poika alkaa säestää isäänsä – Rosettessa taas soittajamuutos

Myy myös olohuonekeikkoja

Charles on joutunut monien muiden artistien tapaan myös miettimään uusia keinoja ja tapoja tavoittaa yleisöä.

 ”Tämä koronatilanne pysäytti. Kehitin yhdessä Netticketin kanssa systeemin, josta minut voi tilata suoraan netistä vaikka esiintymään syntymäpäiville”, Charles kertoo.

“Niitä keikkoja teen eri alueilla ja sellaisissa paikoissa, jotka sijoittuvat matkani varrelle. Ne ovat pieni lisä tähän normaaliin kokonaisuuteen. Muutama olohuonekeikka on jo tilattukin!”

Katso Charles Plogmanin keikat tästä.

Uudella albumilla mukana:

Vedän elämän henkeen
Lähtee vai jäädä
Tosta noin vaan
Päivämäärä sun iholla
Kaikki pilvet eivät sada
Mä olen sun
Kesä tää
Jos päätät niin
Keinojasi käytit
Oot mulle tärkee


Enemmän vaikuttavia ainesosia – Uudistunut VitaePro -50%
Tuplasti katsottavaa. Elisa Viihde Aitio + Viaplay Leffat & Sarjat. Koodilla AITIOETU nyt 1kk ilmainen kokeilu!
Kokeile nyt Polarkrill Omega-3-ravintolisää ilmaiseksi! Lue lisää ja tilaa ilmaiseksi!
Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!