Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Johannes Vatjus vaihtaa tanssilavat oopperanäyttämölle – pääsi Kansallisoopperan harjoittelijaksi

Tangokuningas aloittaa Suomen Kansallisoopperassa tenorina jo syyskuussa.

Julkaistu

@

Hallitseva tangokuningas Johannes Vatjus aloittaa Suomen Kansallisoopperan harjoittelijana tänä syksynä. Ooppera tiedottaa, että tenori nähdään ensi kertaa lavalla kuoron riveissä Trubaduurin esityksissä 11.9. alkaen.

“Alkuvuodesta 2020 Johannes tuli koelauluihin Kansallisoopperalle, ja pesti solistiharjoittelijana oli hänen. Harjoituspaikan mahdollistaa Matti Salmisen säätiön tuki”, Kansallisooppera ilmoittaa.

Oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi on iloinen tangokuninkaan kiinnityksestä.

“Johanneksella on harvinaisen kirkas ja kiinteä tenoriääni”

”Oopperalaulajan vaativa työ edellyttää hyvän äänimateriaalin ja laulutekniikan lisäksi monia muitakin taitoja kielellisistä valmiuksista ensembletyöskentelyyn ja monipuoliseen näyttämötyöhön. Johannes Vatjuksella on harvinaisen kirkas ja kiinteä tenoriääni ja hänen luontainen muusikkoutensa on valloittavaa. Uskomme, että harjoitusaika oopperalla luo hänelle hyvät lähtökohdat kehittyä ammattilaulajaksi. Kiitämme Matti Salmisen säätiötä apurahasta, joka mahdollistaa Johanneksen harjoittelupaikan”, Lilli Paasikivi iloitsee.

→ Lue myös: Tangofinalisti Johannes Vatjus kieltäytyi oopperaroolista Italiassa – katso upea aariavideo

“Uusia tuulia ja kiitollinen mieli”

Johannes on pestistä innoissaan.

“Uusia tuulia”, hän toteaa.

“Kiitollinen mieli tästä upeasta mahdollisuudesta.”

→ Lue myös: VIDEO: Johannes Vatjus nauttii keikkailusta: “Sieluni on kotona, kun saan olla ihmisten kanssa”

Johanneksen kiinnostus musiikkia ja esiintymistä kohtaan alkoi jo nuorella iällä. Hänellä on monipuolisesti kokemusta niin klassisesta laulusta kuin kirkkomusiikista. Johannes kruunattiin tangokuninkaaksi heinäkuussa 2019. Hän kuvaa itseään “laulavaksi hirsikauppiaaksi”, sillä hän on työskennellyt hirsitalojen sekä kodinkalusteiden myyjänä.

Koronan takia kesällä 2020 ei käyty Seinäjoen Tangomarkkinoita lainkaan, joten laulajan kausi jatkuu poikkeuksellisesti kesään 2021 asti. Kansallisoopperan näyttämöllä nähdään siis harvinaista herkkua: hallitseva tangotähti.

Pohjois-Pohjanmaalla Haapavedellä asuvan suurperheen isä on vapaa-aikanaan innokas metsästäjä ja kalastaja.

Kokonaan Johannes ei tanssilavojakaan hylkää, vaan keikkailee myös tanssimusiikin parissa. Katso Johannes Vatjuksen keikat tästä.

Myös Mika Pohjonen menestyy oopperatenorina

Aiemmista tangokuninkaista myös vuoden 1992 voittaja Mika Pohjonen on löytänyt kutsumuksensa oopperan puolella, ja Mika on laulanut tenorina lukuisia isoja rooleja.

→ Lue myös: Tangokuningas Mika Pohjonen tekee miljoonabisnestä: “Pitäisikö organisoida 3 miljoonan kakkukahvit”