Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Esikoissinkun julkaissut Jyrki Nurminen: “Nyt tuli aikaa työstää koko levyä” – versioivat viisuhitin

“Ikävä keikoille on kova”, Sävel-orkesterinsa kanssa esikosisinkun julkaissut Jyrki Nurminen kertoo. Lue lisää ja kuuntele kaunis euroviisuversiointi!

Julkaistu

@

Jyrki Nurminen & Sävel julkaisivat alkavan toukokuun kunniaksi ensimmäisen singlensä. Rakastan – saavuthan -kappale on tunnettu Euroviisu vuodelta 1972.

Jyrki kertoo, että hän on aina tykännyt tästä Luxemburgin voittajakappaleesta Aprés toi. Sen esitti viisufinaalissa kreikkalainen laulaja Vicky Leandros.

Eri suomenkielisiä versioita kuunnellessani huomasin, että vastaan ei tullut ainuttakaan mieslaulajaa, joka olisi sen suomeksi levyttänyt, ja niinpä se valittiin ensimmäiseksi singleksi.”

“Prosessi on ollut pitkä”

Jyrki kertoo Tanssiin.fi:lle, että sinkun tekemiseen vierähti aikaa.

“Prosessi on ollut pitkä, kun aluksi oli kuukausikaupalla kiireitä vuoron perään sekä studiolla että meillä, eikä sopivia yhteisiä vapaita aikoja oikein meinannut löytyä työstämiseen.”

“Mahtava fiilis saada musiikkia ulos”

Sitten tilanne muuttui, kun kiireet yhtäkkiä maaliskuussa kaikkosivat.

“Koronaepidemian myötä nyt aikaa on ollut yhtäkkiä vaikka kuinka paljon, ja niinpä nyt työstetäänkin jo uusia kappaleita ja koko levyä. Fiilikset on oikein hyvät: tottakai on mahtava fiilis, että viimeinkin saatiin julkaistua musiikkia ja tästä vaan jatketaan uudella innolla.”

Jyrki Nurminen iloitsee orkesterinsa ensimmäisestä sinkusta. Kuva: Gramofoni Oy / Marko Rantanen.

“Ikävä keikoille on kova”

Jyrki Nurminen kuvaa orkesterinsa puolitoistavuotista taivalta “ihmeelliseksi”. Hän sanoo, että tanssikansa on ottanut heidät avosylin vastaan, ja se on tuntunut kertakaikkisen hienolta.

Jo ensimmäisenä vuotena keikkoja kertyi lopulta päälle toista sataa. Ilman koronan tuomia muutoksia tänä vuonna keikkamäärä olisi tullut olemaan yli 200, mutta nyt kuitenkin koko ala on toistaiseksi tuntemattoman pituisella tauolla, kun tanssien järjestäminen ja keikkailu on mahdotonta. Ikävä on kova”, Jyrki huokaa.

“Rakastan, enkä tehdä voi toisin,

mä vain toivon taas, että kohdataan.

Laulu lintusten täyttää silloin vois jopa kaupungin.” 

Laulaja toivoo debyyttisinkun tuovan iloa ja voimia tanssikansalle.

“Toivon sen antavan voimia odottaa sitä aikaa, kun maailma pyörii taas normaalimmin ja myös tanssiminen ja keikkailu on jälleen mahdollista.”

Rakastan – saavuthan -kappaleessa musisoivat Sävel-orkesterin pojat: laulu Jyrki Nurminen, koskettimet Ari Nylund, basso ja laulu Vikke Rinne sekä rummut Saku Kallio.Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!
Osta ruokaa 20-90 prosentin alennuksella! Matsmart myy huiman halvalla ylijäämätuotteita. Tutustu ja tilaa heti!