Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Eija Kantola juhlii synttäreitään Ile Vainion 60-vuotiskonsertissa: “Tulkaa mukaan juhlimaan”

Tulossa on tuplajuhlat, kun Eija Kantola ja sanoittajamestari Ilkka “Ile” Vainio astuvat valokeilaan. Ile vietti tällä viikolla Juha-isänsä kuoleman 30-vuotispäivää. Lue lisää ja katso videot.

Julkaistu

@

Eija Kantola saa viettää seuraavan syntymäpäivänsä ikimuistoisessa seurassa.

Tangokuningatar nimitttäin täyttää vuosia 6. maaliskuuta 2021 ja esiintyy silloin legendaarisen sanoittajan ja musiikkivaikuttaja Ilkka “Ile” Vainion 60-vuotisjuhlakonsertissa Tampere-talossa.

“Tule mukaan juhlimaan Ileä” Eija toivottaa.

“Ja koska päivämäärä sattuu olemaan myös oma syntymäpäiväni, kutsun tiedät myös samalla omiin synttärijuhliini. Terveisin Eija ja Ilen huippupartio.”

Eija täyttää tuolloin 55 vuotta.

→ Lue myös: Juhannuksen ihanin video! Eija Kantola laulaa vanhempiensa kanssa: “Kiitos laulun lahjasta”

Eija veti Kikkaa Ilen viisikymppisillä

Eijalla on muuten kokemusta Vainion Ile juhlakonserteista aiemminkin. Vuonna 2010 Eija tähditti Ilen 50-vuotisjuhlakonserttia, joka myös pidettiin Tampere-talossa.

Tuolloin tangokuningatar heittäytyi edesmenneen Kikan saappaisiin ja veti tymäkästi tämän Tartu tiukasti hanuriin ja Sukkula Venukseen -hitit.

Kasettilöytö kruunasi Eijan 50-vuotisjuhlat

Kun Eija täytti pyöreitä eli 50 vuotta viisi vuotta sitten 2016, hän antoi faneilleen ja itselleen harvinaisen lahjan: albumin nimeltään Kadonneet laulut.

Eija löysi sen materiaalin siivotessaan omia kaappejaan. Niiden uumenista paljastui laatikollinen nuoruusvuosina radiosta nauhoitettuja c-kasetteja.

50-vuotisjuhlalevy sisälsi uusia versioita näistä kasettiaarteiden helmistä.

“Tervetuloa elossa juhlimaan”

Ilkka Vainion oli tarkoitus juhlia 60 elinvuottaan jo tänä syksynä, mutta koronarajoitukset estivät täysipainoisen kiertueen.

Tampere-talon juhlakonsertissa on mittava artistikattaus. Lavalle nousevat 6.3. itse sankarin lisäksi mm. Mikko Alatalo, Neumann, Mariska ja Jani Jalkanen.

“Tervetuloa elossa! Mukana kova partio!” Ile toivottaa.

Juhlakonsertin lipunmyynti alkaa 24.11.

“Jaa ystäville ilosanomaa kautta maan, pysytään terveinä, toisiamme tarvitaan.”

Ile menetti Juha-isänsä 30 vuotta sitten

Ile Vainio on kuluneella viikolla viettänyt muistopäivää, kun hänen isänsä Juha “Junnu” Vainion kuolemasta tuli torstaina 29.10. kuluneeksi tasan 30 vuotta.

Mestarillisena sanoittajana ja rakastettuna laulajana tunnettu Junnu menehtyi sydänkohtaukseen vain 52-vuotiaana vuonna 1990.

“Mitäkö sanoisin Juhalle, jos näkisin hänet vielä? Kiittäisin ja kunnioittaisin. Sanoisin, että kiitos Juha kaikesta. Olet pitänyt viidestä lapsestasi hyvää huolta”, Ile kertoo tuoreen Seiska-lehden haastattelussa.

“Hän aavisti kuolevansa pian”

Juha Vainio sanoitti yli 2 500 laulua sekä sävelsi 300. 

“Juha oli todella ahkera. Siitä olimme perheen parissa huolisasmmekin: miten Juha jaksaa? Ja vaikka hänen alkoholinkäyttönsä ehti riistäytyä käsistä, työt hoituivat silti”, Junnun esikoispoika Ile sanoo.

 

Kesällä 1990 isä ja poika kävivät viimeisen vakavan keskustelunsa.

“Jotenkin tuli tunne, että Juha aavisti kuolevansa pian. Hän pyysi minulta anteeksi ja kysyi, onko ollut huono isä. Vastasin, että päinvastoin. Halasimme ja Juha kannusti minua: ”Ilkka, sinä pärjäät. Sinulla on lahjoja”.


Voi paremmin! Tutustu kotimaiseen VitaFresh D-vitamiiniin, nyt alkaen vain 5,95 €! Hyvänmakuinen purutabletti, ilmainen toimitus.
Häikäisevät hinnat! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse kaupan päälle upea tilaajalahja tai lisälehdet!
Kilpailuta autohuoltosi ja säästä satasia! AutoJerry on Suomen suurin autohuoltojen vertailupalvelu
Kiikarissa kumppani tositarkoituksella? 50plussille suunnattu deittisivusto auttaa sinua etsimisessä!