Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Eino Grön, 80, yllätti kaksossisarensa: “Synttärilahjaksi matka paratiisisaarelle”

Julkaistu

@

Eino Grön täyttää tänään torstaina (31.1.19) komeat 80 vuotta. Hän kertoo, että juhlia vietetään perhepiirissä.

“Meillä oli iso suunnitelma alunperin, että pidämme suureelliset kinkerit Floridassa. Hotellia ja kaikkea oli kaavailtu, mutta se hanke kaatui. Ei se mitään. Onhan näitä synttäreitä ehtinyt tähän ikään mennessä kertyä”, yli 60 vuotta laulanut legenda hymyilee Tanssiin.fi:lle.

 

“Pidämme siis hyvin pienet juhlat täällä Suomessa. Olen kyllä hyvin otettu muotokuvasta, joka minusta paljastettiin viime viikonloppuna  Helsingissä. Se on tyylikäs maalaus, osaksi valokuvasta ja osaksi ihan elävästä mallista maalattu.”

Taulun on tehnyt taiteilija Nana Matikkala.

“Naisystäväni oli mukana tässä hankkeessa vahvasti, hän huolehti esimerkiksi, että maalauksen paita on oranssi lempivärini mukaan.”

Eino viittaa Anneli Airioon, jonka Grön on esitellyt julkisuudessa naisystävänään ja korostanut, kuinka tärkeä tuki uusi ystävätär on ollut “välillä yksinäisessä arjessa”.

Laulajan vaimo Marjatta Grön, 80, kärsii muistisairaudesta ja elää hoitokodissa Espoossa. Gröneillä on yksi lapsi, fysioterapeuttina työskentelevä Ari, 56.

Eino Grönin muotokuvan maalasi taiteilija Nana Matikkala. Kuva: Tuomas Hoikkala.

Veli menehtyi

Eino Grönillä on Turussa asuva kaksossisar Marita, häntä neljä tuntia vanhempi. Sisarukset syntyivät talvisodan puhkeamisvuonna 1939. Eino sanoo olevansa iloinen siskonsa vireydestä.

“Hän on henkisesti ja fyysisesti yhtä hyväkuntoinen kuin minäkin. Halusin yllättää Maritan juhlapäivämme kunniaksi ja niinpä vein hänet matkalle Mauritiukselle. Se oli etukäteislahjani hänelle”

Sisarukset lomailivat Intianmeren paratiisisaarella viime marraskuussa.

“Maritahan oli ihan innoissaan ja sekaisin siitä. Mauritius oli kerrassaan hieno elämys, ja meillä oli todella mukava reissu.”

Grönin sisaruksista nuorin, Einon ja Maritan viisi vuotta nuorempi pikkuveli Eino menehtyi vajaa neljä vuotta sitten.

“Eskon vaimo kuoli ja veljeni menetti jollakin tapaa elämänhalunsa.  Se oli ikävää ja surullista. Esko kärsi sydänoireista ja sai lopulta aivoinfarktin.”

Eino Grön ja Marita-sisko. Kuva: Grönin kotialbumi.

 

“Pelaan Rupusakissa”

Eino on edelleen hyväkuntoinen. Hän sanoo, että voi kiittää hyvästä voinnistaan elämän mittaista kuntoiluaan. Nuorena Grön oli mestaripainijakin.

“On minulla myös hyvät geenit. Äitini oli uintimestari, hirveän vahva nainen. Minulla kulkee yleisvahvuus ihan suvussa.”

Grön on kaksoiskansalainen: hänellä on sekä Suomen että Yhdysvaltain kansalaisuudet. Talvet hän viettää Floridassa, missä hänellä on Lantanan rantakapungissa mukava kerrostaloasunto. Seudulla asuu paljon suomalaisia, ja Einokin on aktiivinen Suomi-kerhon jäsen. Hänellä on myös pitkäaikaisista ystävyksistä koostuva miesporukka, joka pelaa säännöllisesti golfia yhdessä. Porukan nimi on hauskasti “Rupusakki”.

“Käykää kuntosalilla!”

Golf on yksi Grönin lempiharrastuksista. Laulajan urheiluskaala on kuitenkin laaja: rullaluistelu, tennis, kuntosali. Rullaluistelun Grön kertoo lopettaneensa vasta pari vuotta sitten, 78-vuotiaana.

“Tykkäsin luistella pitkin pyöräteitä Floridassa. Aurinko paistoi ja tuuli viilensi. Se oli vapauttava tunne.  Tenniksen jouduin lopettamaan koska polveni eivät tahtoneet kestää asvalttikenttien kovuutta. Kierukat kuluivat niin pahasti, että leikkaus jo odotti, mutta onnistuin välttämään leikkauksen, kun kuntoutin polviani sinnikkäästi.”

Eino Grön käy säännöllisesti salilla.

“Lihaskunnon harjoittaminen on elintärkeää minun ikäiselleni ihmiselle. Suosittelen kaikille!”

Eino Grönin 80-vuotisjuhlakiertue käynnistyy 22.2. Turun Logomasta ja kestää koko kevään. Katso Eino Grönin keikat tästä.

 

KATSO Eino Grönin tulkinta Illan viimeinen tango -kappaleesta elokuvasta Toivelauluja (1961):

KATSO videolta Eino Grönin tangopotpuri Mustasukkaisuutta | Tango Desiree | Hurmio | La Cumparsita (1973):


Juo ryppysi pois! Kokeile nyt Oslo Skin Labin® The Solution Anti-wrinkle kollageenijauhetta kuukauden ajan puoleen hintaan 14,95€ + toimituskulut (4,95€) yhteensä 19,90€. Klikkaa ja tilaa heti!