Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Eino Grön yllättää ja laulaa räp-tähden kanssa hautajaisista – kuuntele koskettava kappale

Eino Grön, 82, jaksa yllättää. “Eikka on aito tähti ja cool”, räp-tähti Pyhimys kehuu Hyvät hautajaiset -duettopariaan. Lue lisää ja kuuntele!

Julkaistu

@

Eino Grön, 82, jaksaa yllättää. Tangolegenda sanoo olevansa musiikin suhteen kaikkiruokainen ja myös utelias luonteeltaan. Siksi kokeilut hyvinkin erilaisten musiikinlajien parissa houkutelevat.

Eilen perjantaina (14.5.21) Eino Grön esiintyi Emma-gaalan komeassa päätösnumerossa yhdessä suositun räp-artistin Pyhimyksen, 39,kanssa. Pyhimys alias Mikko Kuoppala on Teflon Brothers -yhtyeen solisti, ja hänet nähtiin keväällä myös televisiossa The Voce of Finland -ohjelmassa.

“Mä olen suunnilleen yhtä vanha kuin Emma-gaala, mutta Eikka on suunnilleen yhtä vanha kuin koko Suomen ääniteteollisuus”, Pyhimys nauroi lauantaina Helsingin Sanomien haastattelussa ja sai Einon nyökkäilemään hymyillen.

Pyhimys on kuusinkertainen Emma-voittaja. Eino Grön sai erikois-Emman vuonna 1993.

→ Lue myös: VIDEO: Eino Grön paljastaa kuntonsa yllättävän salaisuuden: “Nukkuminen” – katso juhlahaastattelu

Eino Grön ja Pyhimys esittivät Emma-gaalassa tyylikkäästi Hyvät hautajaiset -kappaleen. Kuva: Julius Konttinen / Emma-gaala.

Pyhimyksen ja Eino Grönin tunnelmontia Emma-gaalan komeassa päätlsnumerossa 2021. Kuva: Julius Konttinen / Emma-gaala.

“Eikka on cool”

Pyhimyksen ja Einon duo-kappale on nimeltään Hyvät hautajaiset.  Melankolankolinen, syvälle suomalaisuuden syövereihin uppoutuva kappale pohjustaa Pyhimyksen tulevaa albumia, jonka teema perustuu artistin omiin kokemuksiin Suomesta ja suomalaisuudesta.

Tarkan läpikäynnin jälkeen Pyhimys koki pitkän musiikkiuran tehneen Grönin juuri oikeaksi tulkitsijaksi koskettavalle avaussinglelle.

”Yhteistyö on ollut alusta alkaen luontevaa, eikä maailmojen kohtaamista juuri edes huomaa. Jos yhdellä sanalla Eikkaa pitäisi kuvata, se olisi cool”, Pyhimys sanoo.

“Emme ole ehkä toistemme musiikin suurimpia kuluttajia tai tuntijoita, mutta välillä joudun peittämään fanitustani, joka kohdistuu nimenomaan hänen tapaansa kohdata ihmiset ja kantaa itsensä.”

“Eikan kaltaisia tähtiä harvoin kohtaa” –Pyhimys

Pyhimys kokee itsensä enemmänkin ohjaajana tai käsikirjoittajana, joka “päätyy näyttelemään hahmojaan”.

“Kun taas Eikka on aito tähti, jollaisia enää harvoin Suomessa kohtaa. On suuri kunnia, että hän lähti kappaleelle mukaan.”

→ Lue myös: Eino Grön, 80, yllätti kaksossisarensa: “Synttärilahjaksi matka paratiisisaarelle”

“Olen laulanut monissa hautajaisissa”

Eino Grön nauraa, että hänen iässään kokemusta on ehtinyt karttua niin häistä kuin hautajaisistakin.

“Olenhan mä elämässäni laulanut monissa hautajaisissa, heh heh. Ei siitä rutiinista tosin ole tänään mitään hyötyä. Mutta ihan kiva on tehdä”, Eino kuvasi kappaleen tekoa Helsingin Sanomien haastattelussa.

“Ne oli hyvät hautajaiset /

Siel oli kaukaisetkin sukulaiset /

Oisin halunnut sanoa kaikille /

Kiitos, että pääsitte paikalle…”

Hyvät hautajaiset -kappaletta ovat olleet tekemässä Pyhimyksen lisäksi Jurek Reunamäki, Henna Sarriola sekä Olli Äkräs.

Grönin lauluosuudet on äänitetty Suomen legendaarisimman studion Finnvoxin tiloissa, jossa myös monia Grönin omia klassikkokappaleita on nauhoitettu.

 


Hemtexiltä löydät kaikkea kotisi sisustukseen. Tarjoamme korkealaatuisia tekstiilejä ja sisustustuotteita yllättävän hyvään hintaan. Klikkaa, ihastu ja tilaa!
Rentoudu ja nauti Ruissalon kylpylässä Turussa! Varaa ihana kylpylälomasi nyt parhaaseen etuhintaan – klikkaa heti!