Ota yhteyttä

Uutiset

Eläinrakas Paula Koivuniemi: “Kissani on itsenäinen ja itsepäinen, kuten minäkin”

Julkaistu

@

 

Paula Koivuniemi, 71, on tunnetusti hyvin eläinrakas. Etenkin kissat ovat lähellä Paulan sydäntä.

“Ensimmäisen kosketuksen kissoihin sain lapsena, kun mummolassa Alavudella oli maatiaiskissoja, jotka pyydystivät hiiriä navetassa”, laulajatähti on muistellut.

Helsingissä kuuluisan Sinebrychoffin (eli tutummin Koffin) puiston vieressä asuvalla Paulalla on ollut kolme kissaa. Nykyinen mirri Oliver täyttää jo yhdeksän vuotta.

“Se on yhteinen managerini Laura Vuorisen kanssa. Laura asuu kerrosta alempana. Oliver kulkee meidän rapussa. Kaikki tietävät sen. Oliver on tämän rapun kunkku.”

Oliver pentuna kupissa 2011.

 

Paula ulkoiluttaa Oliveria kotinsa lähellä Koffin puistossa eteläisessä Helsingissä. Kissa on tottunut kulkemaan valjaissa.“Oliver muutti kanssani New Yorkiin”

Paulan mukaan Oliver tykkää katsella ikkunasta ohi lenteleviä lintuja.

“Kesällä käymme paljon ulkona, Oliver on valjaissa ja saa kiipeillä puihin niin pitkälle kuin remmiä riittää.”

Kun Paula 2013-14 vietti puoli vuotta New Yorkissa, Oliver-kissa muutti Atlantin yli emäntänsä mukana.

“Jos en olisi saanut sitä lentokoneen matkustamoon, olisimme menneet vaikka laivalla”, Paula on hymyillyt.

Oliver oli vähän kuulemma pulkistunutkin siellä, mutta kukapa ei Amerikassa lihoisi.

Oliver on jo 9-vuotias kissaherra. Kuva: Facebook.

“Eläintä pitää hoitaa ja huolehtia”

Paula Koivuniemi sanoo, että hän on kissaihminen henkeen ja vereen.

“Kissa on liikkuvalle ihmiselle tavallaan helppo eläin, koska kissa viihtyy paljon itsekseen. Kissa ei mielistele. Se on oman itsensä herra tai rouva. Kissa on itsenäinen ja itsepäinen, kuten minäkin”, Paula kuvaili Viva-lehdesssä 2018.

“Lemmikit sopivat liikkuvaan elämäntyyliin, kunhan on lähipiiri, joka tulee hoitamaan niitä tarvittaessa. En koskaan jätä kissaani Oliveria yöksi yksin. Jos eläimen ottaa, sitä pitää hoitaa, huolehtia ja olla sen seurana.”

“Ei ole muitakaan joita helliä”

Paula arvostaa lemmikkien pyyteetöntä rakkautta ja sanoo, että hän juttelee Oliverille ja paijaa sitä.

“Kun elän yksin, ei ole muitakaan, joita helliä. Usein laulan Oliverille, ja joskus se täräyttää minua kuin sanoakseen, että nyt riittää. Olen nauranut, että ehkä sillä on absoluuttinen sävelkorva. Viimeksi Oltsu täräytti niin, että jouduin hakemaan haavaani antibioottikuurin. Ihoni on paperinohutta, ja skraadut näkyvät herkästi”, Paula kertoi MeNaiset-lehdessä viime vuonna.

“Eläimet ovat niin hellyttäviä, että joskus mietin, pitäisikö tässä vielä perustaa eläintarha tai hoitokoti. Idea tyssää aina siihen, että minun pitäisi muuttaa maalle!”

Oliver on tottunut matkustamaan kopassa.

 

Pääsäisenä Oliver löysi mieluisan leikkikalun höyhenistä. Kuva: Facebook.


Koira, kissa... Lemmikkieläinten ruoat ja tarvikkeet edullisesti Zooplussasta. Kotiinkuljetus koko Suomeen! Klikkaa ja saat 5% alennuksen.

Osallistui juoksutapahtumaan Siru-koiran kanssa

Paulan managerilla Lauralla on myös koira, monirotuinen Siru. Koira haettiin äitienpäivänä 2017 Viipurin koirat -yhdistyksen kautta.

“Siru on älykäs, kaunis ja tottelevainen koira. Minä saan ulkoiluttaa Sirua. Olen myös käynyt katsomassa sen agilitytreenejä.”

Eilen lauantaina (18.5.19) Paula osallistui Sirun kanssa Helsinki City Runin kävelylenkille.

“Tänään Suomen Punaisen Ristin porukassa viiden kilometrin lenkillä! Kelit mitä parhaimmat”, Paula iloitsi kuvan kera:

 

Katso Paula Koivuniemen keikat tästä.Inessa on modernin sisustajan verkkokauppa. Upeita design-esineitä kotiin, loistavava hinta-laatusuhde. 10€ ale kun tilaat yli 100 eurolla!
Kokeile nyt Elisa Viihdettä 1kk maksutta, ei sitoutumista. Laatuleffoja ja alkuperäissarjoja kuten Ivalo, Bullets ja Kolmistaan. Klikkaa heti ja kokeile!