Ota yhteyttä

Uutiset

Heidi Kyrö: “Paras ystävä kuoli junan alle – ukki menehtyi matkalla hautajaisiin”

Julkaistu

@

Heidi Kyrö kertoo mieleenkiintoisessa haastattelussa elämänsä käännekohdista. Seiskan Pinnan alla -podcastissa Heidi puhuu avoimesti kokemastaan rajusta koulukiusaamisesta, läheisen sukulaisensa ja parhaan ystävänsä äkillisestä kuolemasta ja sitä seuranneesta uudesta tragediasta, syömishäiriökamppailustaan, perhe-elämästään ja Tähdet, tähdet -ohjelman tarjoamasta uudesta mahdollisuudesta.

Heidihän tähdittää parhaillaan MTV3-kanavan suosittua Tähdet, tähdet -ohjelmaa. Sarja nähdään sunnuntai-iltaisin klo 19.15.

“On ihanaa tehdä sitä, mitä rakastan ja unelmoin”, hän kuvaa nykyistä fiilistään.

“Syksyllä on tarkoitus julkaista uutta musiikkiakin”.

“Minua kiusattiin ja syrjittiin vuositolkulla”

Heidi muistelee viettäneensä onnellisen lapsuuden Kemissä.

“Koska olin ainoa lapsi, minulla oli mielikuvitus-isoveli Heikki, joka oli aina armeijassa. Olen ollut itsenäinen lapsi, en pelännyt yksinoloa. Olen laulanut, leikkinyt toimittajaa, haastatellut vieraita, kun tulivat kylään.”

Kouluaikaa varjosti kuitenkin Heidin kokema vakava koulukiusaaminen, joka alkoi ala-asteen kolmannella luokalla.

“Syrjittiin, tönittiin, huudeltiin. Yläasteella päätä kasteltiin vessanpöntössä. Se oli arkipäivääni”, Heidi kertoo Seiskan Pinnan alla -podcastissa.

“Kiusaaminen meni niinkin älyttömyyksiin, että se tuli kotiin. Ikkunat oli töhritty elintarvikkeilla, postilaatikko täytetty tavaralla, vanhemmillenikin huudeltiin solvauksia. Ei mitään järkeä.”

Heidi sanoo, että pahinta oli se, etteivät aikuiset uskaltaneet puuttua kiusaamiseen.

“Ala-asteella rehtori ei uskaltanut ottaa sitä tosissaan, koska kiusaajien vanhemmat olivat lääkäreitä tai asianajajia. Näistä asioista pitää puhua, jotta niihin uskalletaan puuttua. Ei kiusaaminen traumatisoinut minua, vaan on jalostanut persoonaani. Tullut tietynlainen vahvuus ja uskallus sanoa ääneen asioita.”“Tangoprinsessaksi vahingossa”

Koulunkäynnin ja kiusaamisen ohella Heidi teki uraa laulajana. Hänestähän kruunattiin kaikkien aikojen nuorin tangoprinsessa Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 1993. Heidi sai tittelin 15-vuotiaana yläasteelaisena.

“Oli kouluelämä ja sitten laulaja. Tangouran koin jonkin asteisena pelastuksena. Se on ollut hyvä oppikoulu julkisuuden maailmaan. Kun ei voi miellyttää kaikkia, niin tulee niskaan kaikenlaista palautetta. Olen oppinut suodattamaan asioita, kun on joutunut käsittelemään nuoresta lähtien.”

Tangomarkkinoille Heidi sanoo päättyneensä vahingossa.

“Halusin 15-vuotiaana laulaa live-bändin kanssa. Kemissä oli Tangomarkkinoiden alkukarsinnat ja siellä oli live-bändi. Kävin laulamassa. Siitä se homma lähti vahingossa pyörimään. Ei todellakaan ollut suunniteltu juttu. Ehkä se, että kaikki tapahtui vahingossa ja vähän liian aikaisin, johti siihen, ettei oma linja ollut selkeä alusta asti. Ja tuli ristiriita, mitä lopulta uraltani haluan”, Heidi aprikoi.

“Olisin halunnut esittää menevämpää, diskomaisempaa musiikkia. Mutta reaaliteetti oli se, että keikat olivat tanssilavoilla.”

“Rakkaan serkun kuolema oli hirveä isku”

Heidi koki nuoruudessaan ison, traagisen menetyksen. Paras ystävä ja läheinen Mervi-serkku menehtyi junaonnettomuudessa keväällä 1998.

“Se oli ihan hirveä isku. Sitä seurasi vyyhti, joka tuntui surkuhupaisalta. Mervin hautajaispäivänä odotettiin, että ukki tulisi laskemaan seppeleensä arkulle. Ei kuulunut ukkia. Kun päästiin kirkosta pois, yksi äidin siskoista tuli sanomaan, että ukki on kuollut. Hän oli saanut sairauskohtauksen lähtiessään Mervin hautajaisiin. Ihan kauheata, epätodellista.”

“Kaiken sen ajan asuin etelässä yksin. Se oli yhtä parasta aikaa laulajanani. Valtava ristiriita. Miksi Mervi kuoli ja minä saan laulaa ja elää?”

 

KUUNTELE Heidi Kyrön haastattelu Seiskan Pinnan alla -podcastissa (toimittajana sympaattinen Antero Alhonen):Koira, kissa... Lemmikkieläinten ruoat ja tarvikkeet edullisesti Zooplussasta. Kotiinkuljetus koko Suomeen! Klikkaa ja saat 5% alennuksen.
Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!