Ota yhteyttä

Media

Jaa muistosi Tapio Rautavaarasta! Uutuuskirjasta halutaan Suomen kansan näköinen

Tapasitko legendaarisen reissumiehen Tapio Rautavaaran? Lue ohjeet, kuinka voit osallistua erilaisen tietokirjan tekemiseen.

Julkaistu

@

Suomalaisten kokemuksia legendaarisesta Tapio Rautavaarasta kootaan parhaillaan upouuteen ja konseptilaan erilaiseen tietokirjaan, jossa pääosassa ovat koko kansan Tapsa ja tavalliset suomalaiset.

Millainen on oma ikimuistoisin tarinasi Tapio Rautavaaran kohtaamisesta? Missä kohtaisitte, mitä Tapsa lauloi ja rupatteli? Oliko ilmassa iloa vai haikeutta, naurua vai nostalgiaa? Pääsitkö yhteiskuvaan vai saitko nimikirjoituksen?

Kirjaan otetaan vastaan ihmisten omia tai lähisukulaisilta kuuluja tarinoita omin sanoin kerrottuna.

Kaatui uimahallissa ja löi päänsä

Tämän vuoden maaliskuun 8. päivä tulee kuluneeksi 105 vuotta koko kansan reissumiehen Tapio Rautavaaran syntymästä. Rautavaara syntyi Nokialla vuonna 1915 ja menehtyi vain 64-vuotiaana Helsingissä vuonna 1979.

Rautavaaran kuolema oli todellinen aikansa kohutapaus: laulaja kaatui Tikkurilan uimahallissa Vantaalla ja löi päänsä lattiaan. Saunasta tultuaan Tapio liukastui kapeassa, suihkuun vievässä käytävässä, iski takaraivonsa rajusti lattiaan ja menetti tajuntansa.

Terveyskeskuksessa häntä ei otettu tarkkailuun, vaikka hän oli niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kävelemään ulos omin jaloin. Kun Rautavaaraa nostettiin autoon, hän löi päänsä oven karmiin, mikä mahdollisesti aiheutti lisää vahinkoa.

Tapio menehtyi seuraavana yönä aivoverenvuotoon kotonaan Helsingin Oulunkylässä.”Joka pitäjässä on käyty”

Kaikkien hyvin tuntema Tapsa on yhä tänään rakastettu laulaja, vaikka toki hän oli elämänsä aikana paljon muutakin. Mutta lauluistaan ja tarinoistaan Tapsa parhaiten muistetaan.

Kiersihän Reissumies sodan jälkeisinä vuosina elämänsä loppuun asti ahkerasti Suomea ristiin rastiin. Kuten hän itse on todennut:

”Joka pitäjässä on käyty”.

Iltamat, tanssilavat, harjannostajaiset, tavaratalokeikat ja konsertit, kaikki olivat Tapsalle tuttuja.

Tuttu hän oli myös kansalaisille – ja niin vanhemmalla kuin nuoremmallakin sukupolvella on varmasti runsaasti muistoja laulajasta. Näitä muistoja sekä valokuvia kotialbumeista syksyllä 2020 ilmestyvän kirjan tekijät Hannu Ignatius ja Tomi Lindblom ovat etsimässä.

Suomen kansan näköinen muistelokirja

Olitpa keski-ikäinen tai varttuneempi, voit lähettää oman, vapaamuotoisen Tapsa-muistelosi sekä valokuvia sähköpostilla osoitteeseen rautavaarakirja@gmail.com.

”Kiitämme jo etukäteen muistoista. Niiden avulla saamme Suomen kansan näköisen muistelokirjan”, kirjan tekijät sanovat.


Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!
Hulavanne on neljä kertaa kävelyä tehokkaampaa. Kiinteydy ja laihdu! Tilaa nyt painohulavanne tarjoushintaan, alk. 29,90€. Klikkaa ja toimi heti!
Zmarta auttaa! Vertailussa yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Vakuudetonta lainaa aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti.
Valkeammat hampaat vain 10 minuutissa! Smileo on helppo, turvallinen ja nopea hampaiden valkaisu. Tilaa nyt edullisesti suoraan kotiin!