Ota yhteyttä

Orkesterit

Janne Raappana keikkailee nyt swingin ja lattareiden kera: ”Halusin uusiutua ja haastaa itseni”

Taikakuun ex-tähti Janne Raappana palasi keikkalavoille uusin elkein ja erilaisilla rytmeillä. ”Into piukeana tätä harrastamme”, Swing & Latin Company -kokoonpanoa johtava Janne kertoo Tanssiin.fi:n haastattelussa. Lue lisää!

Julkaistu

@

Janne Raappana on tuttu mies Taikakuu-yhtyeestä. Hän jätti suosikkiorkesterin laulusolistin ja basistin hommat kesällä 2014, muutti rakkauden perässä Rovaniemelle ja alkoi pyörittää Palojärven loma- ja leirikeskusta Jaanansa kanssa.

”Pidin pitkään taukoa ja kokeilin sitten tehdä muutaman tavallisen lavakeikan, niin sanotusti humppakeikan. En tuntenut itseäni kotoisaksi. Se ei vain sopinut minulle”, Janne myöntää rehellisesti Tanssiin.fi:lle.

Janne, 42, sanoo kaivanneensa jotain uutta ja erilaista. Rovaniemellä oli jazz-orkesteri, jonka kanssa hän tykkäsi jammailla. Palaset alkoivat loksahdella kohdalleen, kun Palojärvellä pidettiin tanssileiri.

Mainos

”Juttelin tanssinopettajien kanssa siitä, kuinka tunneilla ja kursseilla opetetaan runsaastikin eri lajeja, mutta bändit eivät keikoilla soita kuin niitä tuttuja ja turvallisia”, Janne kertoo.

”Siitä se ajatus lähti. Aloin miettiä, josko minä alkaisinkin heittää swingiä, lattareita ja jatsahtavaa musiikkia!”

”Tämä on vain harrastus”

Syntyi 7-miehinen kokoonpano nimeltä Swing & Latin Company. Jannen johdolla se on tehnyt tänä kesänä kolme keikkaa ja saman verran on vielä edessä ensi viikonloppuna.

”Meidän ei ole tarkoituskaan tehdä kuin muutama keikka. Tämä on harrastus meille kaikille, myös minulle. Mutta jos vastaanotto jatkuu suopeana ja kaikki menee hyvin, voimme miettiä keikkailun jatkamista ensi vuonna. Mennään kysynnän mukaan.”


Kokeile nyt Elisa Viihdettä 1kk maksutta, ei sitoutumista. Laatuleffoja ja alkuperäissarjoja kuten Ivalo, Bullets ja Kolmistaan. Klikkaa heti ja kokeile!

”Erilaista, uutta ja haastavaa”

Janne Raappanan mukaan keikoilla ihmiset ovat ottaneet kokoonpanon myönteisesti vastaan.

”Joitakin pyyntöjä on tullut, että soita muutakin musiikkia. Mutta ei, me jätämme ne perinteisemmät tanssilajit muille bändeille. Vedämme muutamia minun ja Taikakuun biisejä, swingiä, boogie woogieta ja paljon lattareita, kuten sambaa, rumbaa, salsaa, cha-chata, bachataa…” Janne luettelee.

”Haluamme erottua ja olla erilaisia. Ja tämä on myös itselle uutta ja ennen kaikkea haastavaa. Kun tekee vain muutaman keikan vuodessa, jokaiselle keikalle lähtee into piukassa. Mielenkiinto ja tuoreus säilyvät, ja sen uskon välittyvän myös esityksissä.”

Swing & Latin Companyn tämän kesän viimeiset keikat ovat ensi viikonloppuna. Silloin orkesteri viihdyttääkin jokaisena iltana tutuilla tanssilavoilla: perjantaina 23.8. Kangasalan Kisarannalla, lauantaina 24.8. Somerniemen Ämyrillä ja sunnuntaina 25.8. Turun Uittamolla.

”Kannattaa tulla kuuntelemaan ja rohkeasti nauttimaan. Saatat yllättyä!” Janne huikkaa iloisesti.


Artikkelin pääkuva:
Katja Tamminen Photography

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!
Uusi kännykkä 3€/kk? Tabletti 4€/kk? Elisalta saat kaikki laitteet jopa 36 kuukauden maksuajalla ilman korkoa tai muita kuluja.
Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!
Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.