Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Jari Sillanpää tuomittiin jättisakkoihin: tallensi kuvia aikuisen ja lapsen seksiaktista

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tangokuninkaan syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta tuomitsi koviin sakkoihin kuvan levittämisestä.

Julkaistu

@

Jari Sillanpää sai tänään maanantaina (23.3.20) tuomion kohutussa seksuaalirikosjutussa.

Tangokuningasta syytettiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Väitetyt teot olivat tapahtuneet Helsingissä elo- ja syyskuussa 2017. Syytteet eivät liittyneet toisiinsa.

Helsingin käräjäoikeuden tuomion mukaan Sillanpää vapautettiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyttäjä oli hakenut laulajalle usemman kuukauden ehdollista tuomiota.

Sen sijaan oikeus katsoi, että tangokuningas on syyllinen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen. Tästä Jari Sillanpää tuomittiin 45 päiväsakkoon á 344 euroa, jotka Sillanpään tuloilla tekevät 15 480 euroa. Kyse on siis varsin isoista sakoista.

Oikeus: Sillanpää ollut kuvaaja “vailla järkevää epäilystä”

Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen oli tapahtunut syyskuussa 2017.

Käräjäoikeuden mukaan vastaaja eli Sillanpää on syyllistynyt rikokseen.

“Vastaaja on videokuvannut matkapuhelimellaan videon tietokoneensa ruudulta, jossa aikuinen mies on sukupuoliyhteydessä hyvin pienen lapsen kanssa. Lisäksi vastaaja on ottanut matkapuhelimellaan tietokoneen ruudulta 8 kuvaa, joissa aikuinen kohdistaa seksuaalista toimintaa hyvin pieneen lapseen”, oikeus perusteli tuomiotaan.

Jari muokkasi Valokeilassa-kiertueen soittolistaa juuri ennen rikosta

Tuomiolauselman mukaan asiassa on riidatonta, että matkapuhelimella otetut valokuvat on otettu 24.9.2017 kello 22.12-22.48 välisenä aikana.

“Kirjallisena todisteena esitetystä tietoteknisen tutkinnan raportista ilmenee, että Sillanpään Valokeilassa-kiertueen soitto!istaa on tietokoneella muokattu 24.9.2017 kello 22.10.49, eli noin yhtä minuuttia ennen valokuvien ottamista puhelimella tietokoneen ruudulta. Ottaen huomioon edellä todetut seikat, että valokuvien ottaminen Sillanpään matkapuhelimella on tapahtunut noin minuutti sen jälkeen, kun Sillanpään kiertueen soittolistaa on muokattu, käräjäoikeus katsoo asiassa tulleen vailla järkevää epäilystä selvitetyksi, että Sillanpää on ollut henkilö, joka kuvatallenteet on valmistanut”, oikeus alleviivasi.

“Sillanpää on siten syyllistynyt siihen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen, josta syyttäjä on vaatinut hänelle rangaistusta.”

Sillanpää kiisti syytteet. Hänen mukaansa kuvat ja videon 24. syyskuuta 2017 on ottanut hänen miesystävänsä. Jari ylipäätään kiisti olleensa tietoinen, että hänen puhelimella oli ollut kyseiset kuvatallenteet.

12-vuotias lapsi todisti Jarin ja hierojan seksiä

Hylätty syyte lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä perustui siihen,  että Sillanpää olisi syyttäjän mukaan altistanut 12-vuotiaan lapsen näkemään aikuisten välistä sukupuolista kanssakäymistä.

Tanssiin.fi kertoi tästä helmikuussa.

→ Lue myös: Jari Sillanpään seksirikossyyte: lapsi näki ja kuvasi intiimin hierontahetken – tangokuningas käräjillä

Jari Sillanpää oli kutsunut elokuussa 2017 kotiinsa virolaisen mieshierojan, jonka kanssa hän harrasti seksiä ja käytti metamfetamiinia. Käräjäoikeuden tuomiolauselman mukaan hierojalla oli mukanaan 12-vuotias lapsi. Käräjäoikeus katsoi riidattomasti toteen näytetyksi, että lapsi näki Sillanpään ja hierojan välistä seksiä ja otti näistä myös useita valokuvia matkapuhelimella.

Oikeus: Sillanpää ei tiennyt lapsen läsnäolosta

Sillanpää kuitenkin kiisti oikeudessa huomanneensa, että lapsi oli tullut samaan huoneeseen. Oikeudessa käytiin läpi myös kuvia, joita Jarista ja hierojasta oli otettu.

Käräjäoikeuden mukaan asiassa jää varteenotettava mahdollisuus, että Sillanpää ei tiennyt lapsen läsnäolosta eikä kuvaamisesta. Syyte on siksi hylättävä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.