Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Jari Sillanpään seksirikossyyte: lapsi näki ja kuvasi intiimin hierontahetken – tangokuningas käräjillä

“On ollut aika raskasta”, Jari Sillanpää kuvasi kiirastultaan Helsingin käräjäoikeudessa. Seksuaalirikossyytteistä selvisi lisätietoa tänään.

Julkaistu

@

Jari Sillanpää on tänään keskiviikkona (26.2.20) vastannut oikeudessa seksuaalirikossyytteisiin. Tangokuninkaan kiirastuli alkoi aamulla Helsingin käräjäoikeudessa, missä media piiritti Jaria ja pommitti kysymyksillään.

“Mua helpottaa se, että asia tulee nyt käsiteltyä. Kiistän syytteet”, Jari Sillanpää totesi käräjäoikeuden aulassa.

Hän kuvasi tunnelmiaan ytimekkäästi:

“On ollut aika raskasta.”

Sillanpäätä syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Väitetyt teot ovat tapahtuneet Helsingissä elo- ja syyskuussa 2017.

→ Lue myös: Häpeällinen seksirikossyyte romahduttaa Jari Sillanpään paluun – kirkot heittivät ulos

“Jari kutsui hierojan kotiinsa”

Nyt on selvinnyt hieman enemmän siitä, mitä syytteet pitävät sisällään. Koska asinomistajana on alaikäinen eli alle 16-vuotias henkilö, tapauksia on puitu suljetuin ovin salaisina.

Jarin puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi avasi kuitenkin medialle syytteiden sisältöä. Ilta-Sanomien mukaan Leppiniemi kertoi syytteiden saaneen alkuunsa tapauksesta, jossa Sillanpää kutsui Helsingin-kotiinsa hierojan elokuussa 2017.

Hierojan mukana tuli Leppiniemen väitteen mukaan yllättäen alaikäinen henkilö. Hieronta johti intiimiin kanssakäymiseen Sillanpään ja täysi-ikäisen hierojan välillä. Seiska kertoi jo viime viikolla, että kyse oli virolaisesta mieshierojasta.

Tahallista vai tahatonta?

Tapahtumat etenivät Sillanpään asianajajan mukaan niin, että alaikäinen henkilö oli nähnyt intiimin kanssakäymisen ja ottanut siitä kuvan. Riitta Leppiniemi vahvisti Ilta-Sanomille, että alaikäinen on “ollut hieman vaille 13 vuotta”, siis lapsi.

Leppiniemen mukaan nyt käynnissä olevan oikeusjutun keskeinen kysymys on se, onko intiimin kanssakäymisen päätyminen alaikäisen silmille ollut tahallista vai tahatonta.

→ Lue myös: Yllätys: Jari Sillanpää laulaa peruttujen kirkkojen sijaan Finlandia-talon joulukonsertissa

“Ei kyse fyysisestä koskettelusta”

Jari Sillanpää on koko ajan kiistänyt molemmat syytteet. Syytteen tultua julki viime marraskuussa (2019) Jari Sillanpää on myös johdonmukaisesti korostanut, ettei hyväksikäyttösyytteessä ole kyse fyysisestä koskettelusta. Tämän on myös jutun syyttäjä vahvistanut.

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö voi tulla kysymykseen myös muutoin kuin koskettelemalla tai sukupuoliyhteyden kautta.

“Minulla on puhtaat jauhot pussissa” –Jari Sillanpää Iltalehdessä

“Ainoastaan voin kertoa, että rikosnimikkeet ovat ja näyttävät erittäin vakavilta, mutta yhteenkään en sananmukaisesti ole syyllistynyt. Elämä jatkuu, ja minulla on puhtaat jauhot pussissa”, Jari  kommentoi syytteitään marraskuussa Iltalehdessä.

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voidaan tuomita enimmillään kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä voidaan tuomita enimmillään kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Huumetuomioista vankeutta ja sakkoja

Elokuussa 2018 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jarin 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta huumerikoksesta. Tuolloin tangokuningas sekä myönsi käyttäneensä huumeita että hankkineensa 108 grammaa metamfetamiinia.

Tammikuussa 2018 hänet tuomittiin 50 päiväsakkoon rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Laulaja ajoi autoa Helsingin keskustassa metamfetamiinin vaikutuksen alaisena. Sakkoja tuli 24 000 euroa.

 


Zmarta auttaa! Vertailussa yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Vakuudetonta lainaa aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti.
Kärsitkö hiustenlähdöstä? Provexin voi auttaa. Kokeile nyt Provexinia –50% kampanjahintaan!

Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!