Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Tomi Markkola komeasta sinkustaan: “Pääsee laulamaan korkealta ja kovaa”

Korttitalo-sinkku jäi yli Tomi Markkolan juhla-albumilta. Lue, miksi ja kuuntele komea uusi kappale.

Julkaistu

@

Tomi Markkola julkaisi tänään perjantaina (28.2.20) uutta musiikkia. Korttitalo-niminen sinkku on komeasti kulkeva kappale, jossa Tomi omien sanojensa mukaan pääsee “laulamaan korkealta ja kovaa”.

Vuoden 1996 tangkuningas vietti 20-vuotistaiteilijajuhlaansa vuonna 2016. Pitkän levytystauon jälkeen tuolloin ilmestyi Tomin Myyty mies -albumi. Levyn lähtökohtana oli, että levylaulut sopivat myös keikoille eli tanssittavuutta mietittiin tarkkaan.

Tomi kertoo, että Korttitalo oli ehdolla Myyty mies -levylle, mutta silloin kappale jäi pois loppumetreillä. Syynä oli se, että tekstiä olisi pitänyt viilata lisää julkaiskuntoon.

Kappale jäi kuitenkin kaivelemaan mieltä, ja se nousikin esille, kun viime vuoden lokakuussa tapasin Nygårdin Tonin. Korttitalo pompsahti uudestaan esille kuunnellessamme demoja. Päätin, että tästä tulee seuraava single, kunhan tuodaan teksti tähän päivään”, Tomi avaa uutuussinkkunsa taustoja.

”Taakse meidän korttiemme
aika kätkee monta tarinaa
Maata oikeaa ja väärää
jaettu on meille vuorollaan…”

“Tässä se nyt sitten on ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Kappaleessa pääsee toden teolla laulamaan korkealta ja kovaa. Toni loihti kappaleeseen ison kuulosen soundin, joka kasvaa hienosti loppua kohden. Uskon, että kuulijat tulevat pitämään tästä kappaleesta”

→ Lue myös: Tomi Markkola innostui joululaulustaan auringossa: “;Sain viluväreitä vaikka oli 34 astetta lämmintä”

Tomilta ilmestyi uutta musiikkia myös viime vuonna: marraskuussa 2019 hän julkaisi singlenä kauniin joululaulun Nyt sytytän mä kynttilän.

Tänään perjantaina Tomi tanssittaa Fernet-orkesterinsa kanssa Kylpylähotelli Kunnonpaikassa Siilinjärvellä. Lauantaina 29.2. he viihdyttävät Kauhajoella Aronkeitaalla. Maaliskuussa alkaa myös Satumaan Kuningas -konserttikiertue, jolla Tomi on mukana.

→ Lue myös:  Tomi Markkola innostaa: “Aletaan tehdä tanssimusiikkivideoita”

Katso Tomi Markolan & Fernetin keikat tästä.

KUUNTELE Tomi Markkolan Korttitalo (säv. ja san. Jussi Rasinkangas & Toni Nygård, sov. Toni Nygård) 2020:
Osta ruokaa 20-90 prosentin alennuksella! Matsmart myy huiman halvalla ylijäämätuotteita. Tutustu ja tilaa heti!
Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.