Ota yhteyttä

Uutiset

Jope Ruonansuu menehtyi syöpään – Vesku Loiri: “Hyvää matkaa rakas ystävä”

Rakastetettu viihdetaiteilija nukkui pois tänään lauantaina vain 56-vuotiaana.

Julkaistu

@

Syöpä vei Jope Ruonansuun.

Viihdetaiteilija ja tv:stä tuttu kansan rakastama koomikko Jorma “Jope” Ruonansuu on kuollut tänään lauantaina (18.7.2020) 56-vuotiaana. Kuoleman vahvisti Ylelle Ruonansuun lähipiiri.

Jope sairasti ruokatorven syöpää, johon hän sairastui keväällä 2018.

Jope on kertonut, kuinka hän havahtui lamauttavaan väsymykseen vuoden 2018 helmikuun lopussa.

“Painoni alkoi pudota. Yhtäkkiä 10 kiloa oli kadonnut. Olin pirun väsynyt, ja syöminen oli vaikeaa. Ruoka takertui kurkkuun ja nieleminen kakosi. Kuntoni romahti totaalisesti”, Jope avasi sairauttaan Seiskalle.

Tuttu lääkäri passitti viihdetaiteilijan tutkimuksiin. Heti ensimmäisessä tähystyksessä löytyi pahanlaatuinen kasvain ruokatorvesta.

Kun syöpädiagnoosi varmistui, Jope puhkui taistelutarmoa.

“Nyt taistellaan! Terveisiä vaan koko Suomen kansalle ja rakkaille faneilla, että täältä tullaan takaisin ihan täysillä.”

Helteisenä heinäkuun päivänä Jopen voimat ehtyivät ja taistelu loppui.

→ Lue myös: Yölintu julkaisi Jope Ruonansuun joululaulun –  Simo Silmu: “Pohdittavaa yksinäisten jouluun”

Monet tanssitähdet ja muut viihdeartistit ovat ilmaisseet surunvalittelunsa Jopen poismenon johdosta.

“Jope oli hieno mies. Muutaman kerran tavattiin”, Marko Maunuksela suri.

“Kaks viikkoa sitten nähtiin, en olis uskonut että näin pian”, Virve Rosti murehti.

“Sain aina silloin tavata töiden merkeissä Jopen eli komiikan mestarin tässä vuosien varrella. Lämmin ja hauska, monipuolinen kollega on nyt ajatuksissani. Osanotot suruun läheisille”, Janne Kataja totesi.

“Hyvää matkaa rakas ystävä”, Vesa-Matti Loiri toivotti.

Joel Hallikainen oli Jopen ystävä.

“Jope soitteli toisinaan ja minä soitin toisinaan. Juteltiin hengellisistä asioista. Jope on mm.niitä harvoja julkkisartisteja joka on tullut kirkkokonserttiini ihan vain istumaan ja kuulolle. Jopella oli vanhemmiten lapsen uskosta siinnyt aito aikuisen usko. Utelias, kiinnostunut ja avoin”, Hallikainen muisteli.

“Joskus muinoin kun vauhti oli kova vain soiteltiin kuulumisia. Pekko-elokuvissakin oltiin ja vaikka missä. Naurettiin monelle ja oltiin toisillemme silmien tasalla. Nähtiin missä milloin. Kaikesta väännettiin vitsiä ja sitten taas puhuttiin syvällisiä. Sellainen oli Jope. Veljenäni pidin ja ikävä jäi nyt kun hän lähti edeltä yläkerran orkesteriln.”

Eini: “Jope. Ihana, lämmin ihminen ja niin älyttömän taitava koomikko ja näyttelijä. Hyvää matkaa sinulle sinne jonnekin. Läheisille voimia suuressa surussa.”

Ilkka “Ile” Vainio: “Huumoria pitää olla elämässä, sitä meille Suomalaisille on antanut vuosikymmenniä Viihteen Mestari ja Hummorin Enkeli Jope Ruonsnsuu.  Kiitos Jope kaikesta.  Annoit kaikille iloa ja huumoria elämään.”


Osallistu arvontaan ja Voita 1000 € polttoainetta. Klikkaa heti tästä!
Kokeile nyt Polarkrill Omega-3-ravintolisää ilmaiseksi! Lue lisää ja tilaa ilmaiseksi!
Enemmän vaikuttavia ainesosia – Uudistunut VitaePro -50%
Tilaa kirjat kotiin edullisesti AdLibriksestä! AdLibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Myös käsityö- ja piirtämistarvikkeet! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin).