Ota yhteyttä

Media

Jouluiset artistiterveiset vol.16 Jussi Lammela, Souvarit, Reeta Saranpää

Kuuntele Jussi Lammelan joululaulu tanssiin.fi -ystäville sekä lue Souvareiden ja Reeta Saranpään joulutervehdykset

Julkaistu

@

JUSSI LAMMELAN JOULULAULUTERVEHDYS (ME LAMMELAT):

 

 

 

SOUVARIT:

Souvarit

Heippa kaikki ystävät ja tutut.
Lasse Hoikka Souvarit , toivottavat teille kaikille kivaa joulua ja yritetään pysyä terveinä.
Hyvää alkavaa uutta vuotta 2021,toivottavasti päästää aloitetaan tanssit heti alkukeväästä.
Terveyttä ja voimia kevääseen kaikille.
Terv. Lasse Hoikka Souvarit

 

 

 

REETA SARANPÄÄ (LUMO):

Kuva: Reeta Saranpää

Mikä on Sinun jouluperinteesi, mitä teet tai mitä valmistat joka jouluksi?

– ”Vietän joulua vanhempieni sekä siskoni kanssa. Vielä tähän päivään mennessä emme ole koskaan viettäneet joulua erillämme. Myös serkkuni ja kummitätini ovat tärkeä osa joulujamme. Perinteemme kulkeutuvat pitkälle lapsuuteen, ja edelleenkin aattoaamu alkaa siskoni kanssa Joulupukin Kuumaa linjaa katsellessa. Myös Lumiukko, Samu Sirkan joulutervehdys sekä Joulupukki ja noitarumpu kuuluvat jokaiseen jouluun.”
– ”Meidän perheen perinteet kietoutuvat joulumusiikin, ruuan ja erilaisten askareiden, kuten kuusen koristelun ympärille. Myös isäni ja siskoni ovat muusikoita, joten laulu ja soitto on aina kuulunut vahvasti perinteisiimme. Lounaaksi syödään riisipuuroa, ja illalla äitini loihtii upean joulupöydän jossa toistuu vuosi toisensa jälkeen tutut herkut perinneresepteillä. Jälkkäripöydästä löytyy piparin lisäksi iso kasa konvehteja, torttuja, kunnon juustopöytä sekä tietysti glögiä. Ruuan jälkeen availlaan lahjoja ja usein pelaillaan lautapelejä.”

Kuva: Reeta Saranpää

– ”Viime vuosina olemme kehittäneet uudeksi jouluperinteeksi sen, että teemme äitini ja siskoni kanssa yhdessä joululaatikot ennen aattoa. Aikuisena jouluihin on tullut uutena perinteenä myös piparitalon teko ja koristelu siskoni kanssa. Vuosi vuodelta talot kasvavat, ja viime vuonna innostuttiin tekemään jo pieni kylä. Katsotaan, millainen pipariprojekti saadaan tänä vuonna aikaiseksi. Uusimpana perinteenä olemme parin vuoden ajan jouluaattoisin kuvanneet Saranpäiden perheen musiikillisen joulutervehdyksen joissa on huumori vahvasti mukana. Kaikki perinteemme kiteytyvät yhdessäoloon ja hauskanpitoon.”

Mikä on Sinun rakkain- tai lempi joululaulusi?
Haluatko kertoa, miksi juuri tämä laulu?

– ”Vaikea kysymys, sillä rakastan joululauluja ja minulla on monia suosikkeja. Jouluradio kuuluu jokaiseen jouluuni. Kappleista Oi Jouluyö, Varpunen jouluaamuna, White Christmas sekä Walking in the Air läikähtävät sydämessä kerta toisensa jälkeen. Swingin ystävänä myös kaikenlaiset groovaavat joulukappaleet ovat lähellä sydäntäni. Lapsena aloitin viulunsoiton jo 2,5-vuotiaana, ja myös perinteiset joululaulut kuten Maa on niin kaunis tai Sydämeeni joulun teen joita olen soittanut pienestä pitäen Vantaan Suzukisoittajien kanssa Pyhän Laurin kirkossa joulukonserteissa, koskettavat.”

 

Mistä syntyy joulumieli?

– ”Minulle joulu hiipii sydämeen jo hyvissä ajoin ennen aattoa. Joulun tunnelma kulkee jo marraskuussa mukanani musiikin, valojen, kynttilöiden sekä jouluvalmisteluiden kautta. Vanhempamme ovat järjestäneet meille niin unohtumattoman ihania jouluja lapsuudessa, että joulun taika on jäänyt elämään näin aikuisenakin. Minulle joulu merkitsee valoa pimeydessä. Kesken pimeimmän ajan pääsemme unohtamaan huolet ja nauttimaan laatuajasta rakkaiden kanssa ihanien perinteiden siivittämänä. Vaikka rakastan kesää ja valoa, joulu on minulle vuoden tärkein ja rakkain juhla. Minulle joulumieli syntyy nostalgiasta ja perinteistä, rakkaista ihmisistä sekä antamisen ilosta.”

Kuva: Reeta Saranpää

Jouluiset terveisesi ja toivotuksesi Tanssiin.fi- seuraajille!

”Raskaan vuoden jälkeen toivotan jokaisen jouluun erityisesti rauhaa sekä taitoa elää ja nauttia hetkessä. Nyt jos koskaan on hyvä hetki pysähtyä sen äärelle, mistä olemme kiitollisia ja mikä elämässä on oikeasti tärkeintä. Nautinnollista joulua jokaiselle!”

Reeta Saranpää