Ota yhteyttä

Tanssitähdet

VIDEO: Aki Samuli nauttii elämästään maatilalla: “Laulan keikoilla heinärahoja”

Tangokuningas Aki Samuli elää unelmaansa todeksi Kuninkaan valtakunta -maatilallaan Pukkilassa.

Julkaistu

@

Aki Samuli elää todeksi unelmaansa Pukkilassa, mistä hän osti kesäkuussa ikioman maatilan.

“Minulla on ollut kaksi suurta haavetta: olla artisti sekä maajussi. Nyt olen toteuttanut ne molemmat, ja olen enemmän kuin onnellinen ja kiitollinen”, Aki sanoo Tanssiin.fi:n videohaastattelussa.

Voit katsoa hyväntuulisen erikoishaastattelun tämän artikkelin lopusta.

Kuten tunnettua, tangokuningas nimesi tiluksensa Kuninkaan valtakunnaksi. Vehreässä maalaismaisemassa elää iso joukko tangokuninkaalisia, sillä Aki on nimennyt maatilansa eläimet kruunupäiden mukaan.

Niinpä Kuninkaan valtakunnassa määkii ja kotkottaa komea katras kuninkaallisia: on kukot Marko ja Jukka, pässit Kyösti ja Saska, lampaita kuten Taina, Tiina ja Heidi, kissat Saana ja Aino, suomenhevoset Kauko ja Lady Susanna sekä iso joukko kanoja: Kaija, Saija, Eija, Mervi, Erika, Marita, Arja, Johanna ja Maria. Kaikkiaan eläimiä on nyt 24.

Kirsi-kana heitti jo veivinsä, menehtyi rauhallisesti nukkuessaan. Olen päättänyt, että en ikinä laita eläimiäni lautaselle. Vaikka en olekaan mikään kasvissyöjä, eläimeni saavat aina kunnioittavan hautauksen.”

“Teen aina isosti tai en ollenkaan”

Aki nauraa, että hänelle tyypilliseen tapaan koko homma lähti lapasesta. Hän teki kaupat maatilasta omana syntymäpäivänään, 10. kesäkuuta.

→ Lue myös: Aki Samuli toteutti lapsuuden unelmansa: Synttärilahjaksi maatila – “maajussi täällä moi!”

“Piti mennä niin, että ostan maatilan, sitten remontoin päätalon ja kanat on ainoat eläimet, jotka voi tulla tänä vuonna… Kävi just silleen, kun minun elämässäni voi käydä eli isosti tai ei ollenkaan! Päätalo saa väistyä ja tehdään ensin eläimille kodit”, Aki nauraa.

“Olen laittanut jarrua uusille eläimille”

Kolmen hehtaarin kokoisella maatilalla on noin sataneliöinen, remonttia kaipaava hirsitalo. Aki on remontoinut vasta vessan ja stailannut olohuonetta. Tontilla on myös konehalli, missä asuvat kanat ja jonne hevoset muuttavat talveksi sekä vanha riihi. Rengin mökistä Aki aikoo tehdä vierastilat saunoineen.

“Koko ajan olisi tulossa eläimiä lisää, mutta nyt olen laittanut jarrua. Talvi on tulossa ja päätalokin pitäisi saada jollain tavalla asuttavaksi. Pitää sitten keväällä katsoa uusia. Sieltä olisi sonnia, possua ja aasia tulossa.”


Koira, kissa... Lemmikkieläinten ruoat ja tarvikkeet edullisesti Zooplussasta. Kotiinkuljetus koko Suomeen! Klikkaa ja saat 5% alennuksen.

“Motivaatio työntekoon tapissa”

Lypsäviä lehmiä Aki ei aio ottaa. Sen sijaan hän on miettinyt Ylämaan karjaa. Ensi vuonna ohrapellotkin vapautuvat hänen omaan käyttöönsä, nyt ne on vuokrattu naapurille.

Tangokuninkaan olisi mahdollista vuokrata tai ostaa vielä kuusioista hehtaaria lisää peltoa luomuviljelyyn, mutta oman ajan rajallisuus saattaa nousta esteeksi.

“Lauluhommiakin täytyy tehdä. Käydä keikoilla laulamassa heinärahoja. Motivaatio on kyllä ihan täydet sata, kun tietää, että lainaa pitää maksaa ja eläimet tarvitsevat ruokaa”, Aki hymyilee.

Saana ja Aino ovat Kuninkaan valtakunnan kissakuningattaret. Kuva Facebook.

“Kaikki kruunatut saavat nimensä tänne”

Aki Samuli vakuuttaa, että tangokuninkaallisten nimiä riittää, vaikka eläimiä tuleekin lisää.

“Joo, nyt kun on pässit ja lampaat samassa, niin sieltä on varmasti karitsojakin tulossa. Siirrytään sitten prinsessoihin ja prinsseihin. Olen päättänyt ja suunnitellut, mikä eläin on minkä niminen. Tilasta tulee sellainen, että kaikki kruunatut löytyvät täältä.”

Tangokuningas aikoo tulevaisuudessa järjestää tilallaan Päivä maalla -tapahtumia.

“Haluan tuoda vanhukset sieltä hoitokodeista ja betoniyksiöistä takaisin sinne, mistä ovat lähteneet: maalle. Samoin kehitysvammaiset ja lapset, koulut, tarhat, päiväkodit… Tänne voisi tulla ryhmänä viettämään kiva päivä maalla ja tutustumaan eläimiin, syötäisiin lettuja ja voisin vaikkapa pitää tangokonsertin”, Aki innostuu.

“Ja jos saisin kuninkaallisia vierailijoita tänne, tehtäisiin keittiössä luomuruokaa ja vieras pitäisi ryhmälle konsertin. On tv-yhtiön kanssakin vähän keskusteltu.”

Uusi albumi tulossa Loven kanssa

Aki Samuli sanoo, että musiikkirintamallekin kuuluu hyvää. Hän kehuu nuorekkaan Love-orkesterinsa energiaa.

“Kesä on menty yhdessä vappuaatosta saakka. Tiesin heti, että tämä on minun jengini. Päätimme tehdä pitkäjänteisesti yhdessä töitä. Syksyllä mennään studioon ja tehdään pitkäsoitto Loven kanssa.”

→ Lue myösOrkesterikierrätystä: Tino Ahlgrenin Särmä on nyt Aki Samulin Love

Joulukuussa tiedossa on myös Kuninkaiden joulu -kiertue yhdessä tangokuningas Teijo Lindströmin kanssa.

Katso Aki Samulin & Loven keikat tästä.

 

KATSO Aki Samulin haastattelu:

 


Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.