Ota yhteyttä

Media

Kahdeksan lapsen isä Johannes Vatjus IL:ssä: “Jätin lestadiolaisuuden artistiurani takia”

Tangokuningas Johannes Vatjus on kasvanut vanhoillislestadiolaisuuteen, mutta haapavetinen laulaja jätti yhteisön kolme vuotta sitten. “Peikko pois olkapäiltä”, Johannes kuvaa Iltalehdessä.

Julkaistu

@

Johannes Vatjus on halunnut heti tangokuninkuutensa aluksi tehdä rehellisesti selväksi taustansa ja välttää turhia puheita: Pohjois-Pohjanmaalla Haapavedellä ikänsä asunut laulaja on ollut aktiivinen vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jäsen.

Vatjus, 38, on suurperheen isä, ja tangokuninkaalla on kahdeksan lasta.

Laulaja kuitenkin erosi vanhoillislestadiolaisuudesta kolme vuotta sitten.

“Mutta hyvähän tämä on ihmisille selvittää, ettei joku luule, että ‘se on lestadiolainen, eihän se voi laulaa tangoja'”, Johannes Vatjus kertoi  keskiviikkona Iltalehdessä (17.7.19).“Peikko pois olkapäältä”

IL:n haastattelussa tangokuningas perustelee irtautumistaan uskonnosta artistivapaudella.

“Se vaikuttaa esiintymisessä hirveän paljon jos miettii, että mitä muut ajattelevat. Jos sinulla on sellainen risti kannettavana. Silloin taiteilijasielu pääsee paremmin vapauksiin, kun peikko on olkapäältä pois ja luovuus pääsee esiin”, Vatjus totesi Iltalehdessä.

Mainos

Vatjus kertoi kokeneensa, että “se uskonto ei passaa hänelle eikä ole hänen luonteelleen sopivaa”.

“Arvostan kuitenkin vanhoillislestadiolaisuuden arvoja, ne ovat tosi hienot arvot, enkä tahdo lähteä missään nimessä mollaamaan muiden valintoja tai uskontoa sinänsä”, Vatjus lisäsi.

“Mutta olen tehnyt vuosia sitten ihmisille selväksi, että mikä minä olen. Jos olet jossain uskonnossa mukana, niin aina oletetaan, että toimit ja käyttäydyt sen mukaan. Olen kokenut helpommaksi tieksi, etten ole mukana siinä uskonnossa.”

Katso Johannes Vatjuksen keikat tästä.

Johannes Vatjus ja Pirita Niemenmaa juhlivat tangokruunujaan viime lauantaina Seinäjoella.

 


Leif Lindemanin uutuuslevy, Kyöstin runokirja, Saija Tuupasen t-paita... Tanssiin.fi:n uudistunut kauppa on täynnä edullisia öytöjä. Klikkaa heti tästä!