Ota yhteyttä

Uutiset

Katri Helena muutti mielensä – elämäkerta tulossa: “Haluan kertoa enemmän”

Katri Helenan tarina päätyy kirjaksi 2023, jolloin tulee 60 vuotta laulajan ensilevytyksestä. “Kerron, miten olen kaiken sydämessäni tuntenut”, hän sanoo.

Julkaistu

@

Katri Helenan, 75, elämä päätyy sittenkin kirjankansiin, vaikka laulaja itse oli ajatellut toisin. Kustantamo Johnny Kniga kertoi tänään tiistaina (17.11.), että sinivalkoisesta legendasta ilmestyy elämäkerta vuonna 2023. Tuolloin tulee kuluneeksi 60 vuotta Katrin ensimmäisestä levytyksestä.

Katri Helenan levytysura alkoi vuonna 1963 Poikien kuvat -laululla. Seuraavana vuonna julkaistusta Puhelinlangat laulaa -kappaleesta tulikin sitten Katri Helenan läpimurtohitti.

Teoksen tekee kirjailija Elina Hirvonen.

Katri Helena kokee ajan olevan oikea hänen oman tarinansa kertomiselle. Lukijoilleen hän tahtoo välittää sen, mitä elämän kipeät ja kauniit asiat ovat opettaneet hänelle itselleen.

“Kerron, miten olen kaiken sydämessäni tuntenut” –Katri Helena Kalaoja

”Ajattelin kaikki nämä vuosikymmenet, että minun elämäntarinani on kerrottu lehtijutuissa pieninä palasina, ja se riittää. Viime keväänä havahduin ajatukseen, että haluan kertoa enemmän. Kuinka elämänkokemukset ovat vaikuttaneet ajatteluuni ja elämänymmärrykseeni ja sen, miten olen kaiken sydämessäni tuntenut”, Katri Helena sanoo.

→ Lue myös: Merkkipäiväänsä viettävä Katri Helena kesästään: “Huumaavampi ja kukkaisempi kuin ennen”

“Hän on kiehtova ihminen”

Katri Helena Kalaojan ura suomalaisen musiikin eturivissä on ollut poikkeuksellinen. Levytyksiä seitsemällä vuosikymmenellä, lähes kaksi miljoonaa myytyä levyä ja miltei loputtomasti tunnettuja kappaleita, joiden kautta suomalaiset ovat käsitelleet ilojaan ja surujaan.

Sinivalkoisen äänen takana on rikkaan elämän elänyt ihminen, joka on välittänyt musiikillaan paljon, mutta puhunut itsestään ja elämästään harkitusti. Kirjailija Elina Hirvonen sanoo tunteneensa aina sympatiaa Katri Helenan henkilöä kohtaan, vaikka ei tunne laulajaa entuudestaan henkilökohtaisesti.

”Katri Helena on koskettanut musiikillaan lähes jokaista suomalaista, mutta on samaan aikaan yksityinen henkilönä. Hän on tehnyt elämässään omanlaisiaan ratkaisuja. Hän on kiehtova ihminen, jonka elämässä ja ajatuksissa on ainekset monitasoiseen teokseen”, Elina Hirvonen pohtii.

Ainekset monitasoiseen teokseen

Hirvonen (s. 1975) on kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvien tekijä. Häneltä on julkaistu yhteensä neljä romaania. Hirvosen esikoisromaani Että hän muistaisi saman oli Finlandia-palkintoehdokkaana. Hänen teoksiaan on käännetty yli kymmenelle kielelle.

Johnny Kniga on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä.

→ Lue myös: Katri Helena sai ärhäkät moitteet kauppareissustaan: “Tottelemattomuus on tyhmää”


Äänikirja hurmaa. Kokeile Storyteliä nyt ILMAISEKSIi kahden viikon ajan ilman sitoumuksia! Klikkaa heti.
Tuplasti katsottavaa. Elisa Viihde Aitio + Viaplay Leffat & Sarjat. Koodilla AITIOETU nyt 1kk ilmainen kokeilu!
Haaveiletko paremmasta unesta? Kokeile 8hours melatoniinilla: luonnollinen reseptivapaa univalmiste. Klikkaa ja kokeile: SAAT 50% ALENNUKSEN ensimmäisestä paketista!
Voi paremmin! Tutustu kotimaiseen VitaFresh D-vitamiiniin, nyt alkaen vain 5,95 €! Hyvänmakuinen purutabletti, ilmainen toimitus.