Ota yhteyttä

Uutiset

Merkkipäiväänsä viettävä Katri Helena kesästään: “Huumaavampi ja kukkaisempi kuin ennen”

“Pysähdys ja vaaran tuntu avasivat aisteja”, tänään 75 vuotta täyttävä Katri Helena kuvaa suvitunnelmiaan.

Julkaistu

@

Kuva: Facebook.

Katri Helena Kalaoja täyttää tänään maanantaina (17.8.20) 75 vuotta. Syntymäpäiviään rakastettu laulaja viettää perhepiirissä.

Laulajalegenda ei ole antanut synttärihaastatteluja, mutta kertoi aiemmin tänä kesänä erityisen vahvoista tunteistaan.

“Miksi tuntuu siltä, että tämä kesä on vihreämpi, kukkaisempi ja huumaavampi, kuin ennen!” Katri fiilisteli Facebookissa kesäkuussa.

“Vaaran tuntu avasi aisteja”

“Onko niin, että pysähdys ja vaaran tuntu pandemian vuoksi ovat avanneet aisteja kokemaan elämän ainutlaatuisuuden ja ymmärtämään selkeämmin kaiken haavoittuvuuden. Mikään ei ole itsestään selvää, ei elämä, eikä ilmastonmuutoksen kourissa ihmettelevä luonto. Kaikkeen vaikutamme me ihmiset, meillä on vastuu tämän olemassaolon jatkuvuudesta ja toimintamahdollisuuksista.”

Katri Helena sanoo oppineensa korona-aikana uudenlaista merkityksellisyyttä.

“Nyt kun olen nähnyt, että koko maailma on todella ‘samassa veneessä’, ymmärrän että jokaisen lähiympäristö on osa kokonaisuutta ja se, mitä minä teen, vaikuttaa lopulta koko maaplaneettaan.”

“Ukot naureskelivat minulle”

Katri Helena on yksi Suomen menestyneimpiä laulajia. Hänen 1960-luvulla alkanut uransa on kestänyt jo yli 55 vuotta ja saldo on huima: 479 levytettyä kappaletta, 52 julkaistua albumia ja 1,5 miljoonaa myytyä äänitettä.

Sinivalkoisena äänenä tunnetun tähden hittejä ovat muun muassa Anna mulle tähtitaivas, Vasten auringon siltaa, Mun sydämeni tänne jää, Katson sineen taivaan, Lintu ja lapsi, Katson autiota hiekkarantaa, Paloma Blanca, Syysunelma, Ei kauniimpaa ja Puhelinlangat laulaa.

Tapio Rautavaara ja Olavi Virta saavat Katrin sydämen läikähtämään

Tohmajärvellä vuonna 1945 syntynyt Katri on muistellut uransa alkuaikaa värikkäästi.

“Kun olin töissä osuuskaupassa, ukot naureskelivat minulle, pitivät unelmaani epärealistisena. Sanoivat, että eipä ole vielä ratiosta kuulunna Koistisen likan laulua. Minä purin hammasta yhteen ja ajattelin, että kyllä te vielä kuulette”, Katri Helana muisteli taannoin Iltalehdessä.

“Radio oli tuolloin kaiken uskottavuuden mittari. Lähes kaikilla oli putkiradio, ja minäkin osasin kaikki laulut, joita sieltä tuli. Radiosta alkoi suhteeni Tapio RautavaaranOlavi VirranReijo Helismaan ja Kipparikvartetin kanssa. Muiden kappaleet eivät saa sydämessäni läikähtämään yhtä lämpöisesti.”

Katri Helena julkaisi suvista vehreyttä hehkuvan kuvan ruohonleikkuuhommista Facebookissa kesäkuussa. Kuva: Facebook.

Palasi sairauslomalta yleisön eteen

Kesällä 2018 Katri Helenalla diagnosoitiin kilpirauhasen vajaatoiminta, ja hän joutui peruuttamaan keikkojaan. Lopulta tauon pituudeksi tuli puolitoista vuotta.

→ Lue myösKatri Helena päätti pitää vapaavuoden: “Kyllä vanha leijona tästä tokenee”

Katri palasi yleisön eteen joulukuussa 2019. Tuolloin hän suunnitteli kesäkonserttien sarjaa, mutta korona sotki kuviot.

“Ei laulaminen vielä lopu, esiintymiset vain vähän harvenevat. Käytän voimani siihen, että pystyn aina olemaan sataprosenttisesti läsnä siellä, missä kulloinkin edessänne seison.”

→ Lue myös: Katri Helena herkistyi paluustaan ja vihjaa: “;Keväällä tiedossa hauskoja asioita” – esiintyy kesäteattereissa

Äiti menehtyi 102-vuotiaana tammikuussa

Alkuvuodesta 2020 Katri Helena sai suru-uutisen, kun hänen Bertta-äitinsä menehtyi 102-vuotiaana.

“Äiti lähti taivaan valoon. Hän menehtyi palavelutalossa”, Katri kertoi.

→ Lue myös: Katri Helenan suru: äiti nukkui pois 102-vuotiaana

Katri Helena oli naimisissa muusikko-säveltäjä Timo Kalaojan kanssa vuodesta 1973 tämän kuolemaan vuonna 1988 asti. Liitosta syntyi kolme lasta. Vuosina Vuonna 1997-2004 laulaja oli naimisissa kirjailija Panu Rajalan kanssa.

Kesällä 2013 Katri Helena kertoi seurustelevansa 32 vuotta nuoremman managerinsa ja “kalastuskaverinsa” Tommi Liimataisen kanssa.


Kiikarissa kumppani tositarkoituksella? 50plussille suunnattu deittisivusto auttaa sinua etsimisessä!
Voita 1000€ lahjakortti haluamaasi ruokakauppaan. Osallistu arvontaan heti, klikkaa tästä!
Häikäisevät hinnat! Seiska nyt alkaen vain 2,49 €/nro. Valitse kaupan päälle upea tilaajalahja tai lisälehdet!
Kokeile nyt Polarkrill Omega-3-ravintolisää ilmaiseksi! Lue lisää ja tilaa ilmaiseksi!