Ota yhteyttä

Media

Lapin lapsi – luonnon lapsi, Sami Keskitalo

Vexi Salmi ei ehtinyt Sami Keskitalon vieraaksi kokemaan Enontekiön taikaa

Julkaistu

@

Sami Keskitalo päätti soittaa Jussi Rasinkankaalle ja pyytää häneltä näköisensä biisin. Biisin piti kertoa hänen tuntojaan elämästä lapissa, Enontekijöllä. Saatteeksi Sami sanoi, että pyydä Jussi Vexiltä hyvä teksti! Samalla Sami  kutsui tekijät kylään mökilleen, että saisivat kongreettisen näkemyksen luonnosta ja sen ihmeistä. Kiireiset miehet eivät lappiin ehtineet, mutta syntyi laulu Lapin lapsi!

“Lapin lapsi” odottelee talven tuloa..

Sami viihtyy paljon luonnossa sekä yksin että perheensä kanssa. Kalastusta ja metsästystä harrastava Sami viettääkin paljon vapaa-aikaa mökillään erämaassa. Kaloja pyydetään kesät talvet ja metsästysaikana riekko-jahti on mieluisaa puuhaa Samille.

Kelkalla töihin

 

Talvella moottorikelkka on ehdoton kulkuväline Enontekiön maisemissa. Sami Keskitalolle kelkka on tuttu ajopeli. Hän on ajanut nuorempana kilpaa SM-tasolla kelkkacrossissa ja ollut töissä Euroopan suurimmalla kelkkatehtaalla.

 

Kahvitauolla Sami Keskitalo

Uutta levyä valmisteleva Sami julkaisi uuden singlen

Uutta Samin tuntoja kuvaavaa musiikkia on juuri julkaistu. “Täältä lähde en” on Jukka Karppisen säveltämä ja Tero Ylisirkan sanoittama laulu.

“Muutama ralli vielä puuttuu lapin miehen tulevalta pitkäsoitolta” -mietiskelee Sami Keskitalo

Koronan vuoksi suurimmaksi osaksi lapin tanssipaikkoja kiertävän artistin kalenteri näyttää keikkojen osalta tyhjältä niin kuin monen muunkin. Onneksi tekemistä riittää metsästyksessä ja kalastuksessa. Muutama vuosi sitten Sami kouluttautui kylmäkoneasentajaksi ja tällä saralla töitä onneksi riittää jonkin verran. Alue, jossa Sami kiertää on laaja ja kilometrejä kertyy ja päivät venyvät pitkiksi. Näin korona aikana Sami on myös päivätöissä Kittilän kultakaivoksella.

“Laulettua tulee sekä auton ratissa että erätulilla istuessa.” – tuumailee Sami.

Kaksi pitkäsoittoa Elämän kaipuu (MUFA) ja Tahdon lauleskella (Sony) julkaissut Keskitalo muistetaan myös Tangomarkkinoilta. Kolmas pitkäsoitto ilmestyy keväällä ja pitää sisällään aiemmin julkaistut singlet mm.  Lapin lapsi, Tuliktikkurakkaus, Kotiseutuni