Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Komiat humppasi live-version sota-ajan hitistä – studiona upea Varjokuvan nimikkotila

Komiat teki vauhdikkaan version Kirje sieltä jostakin -humpasta. Katso musiikkivideo ja lue lisää upeasta studiotilasta, missä suosikkiorkesterin live-taltioinnit kesällä äänitettiin.

Julkaistu

@

Komiat ahersi studiossa alkukesästä, ja tuon musisoinnin tuloksena on syntynyt useampia tyylikkäitä live-taltiointeja.

Uusimpana tulkintana nuorten miesten muodostama suosikkiorkesteri julkaisi tänään sunnuntaina (28.7.) reippaan sota-ajan humpan nimeltä Kirje sieltä jostakin.

Kappaleen levytti ensimmäisenä Kauko Käyhkö marraskuussa 1940, ja sanoitus kertoo luonnollisesti rintamamiesten elämästä. Sittemmin humpan ovat levyttäneet mm. Eino Grön, Korsuorkesteri ja Solistiyhtye Suomi.

Lue myös: Nyt soi haitari Komiasti: kuuntele kurttua kurittavan kiharapään Kesäillan valssi.

Mainos

Mansikkatila ympärillä

Komiat musisoivat Pälkäneellä kesäkuussa. Paikkana oli kuuluisa VK-studio eli Varjokuva-orkesterin nimikkostudio.

Yi sadan neliön äänitysstudio on Varjokuva-muusikko Rami Hännisen uurastuksen tulos. Alkusysäys syntyi tarpeesta ja haaveesta: Rami on kertonut, että aiemmin Varjokuva teki levyjä pienessä kotistudiossa, jossa tilat loppuivat kertakaikkiaan kesken.

Studiotilat sijaitsevat Niitty-Seppälän mansikka- ja elämystilalla Pälkäneellä. Rakennustyöt alkoivat vuonna 2015, kun Hänninen alkoi Varjokuvan kanssa keikkoja kiertäneen Aukusti Koiviston kanssa raivata ja valmistella paikkoja remonttikuntoon. Valmista tuli joulukuussa 2016.

Lue myös: Varjokuvan tähti teki vavahduttavan lähtölaulun Reijo Taipaleen muistolle.

VK-studion tilat Pälkäneellä ovat tilavat ja tyylikkäät.

Äänipöytä Mika Sundqvistin peruja

Viimeisen päälle eristetyn studion huoneet ovat kuin kelluvia tiloja.

“Soittotila on jonkin verran kiinni talon rakenteissa, mutta tarkkaamotila ja laulukoppi eivät kosketa toisiaan suoraan missään kohdassa, eivätkä myöskään talon rakenteita. Esimerkiksi sadeäänet eivät kantaudu tarkkaamoon tai laulukoppiin”, Hänninen esittelu Sydän-Hämeen lehdessä.

Koma äänipöytä on muusikko-laulaja Mika Sundqvistin peruja 1980-luvun alusta. Rami huomauttaa, että sillä on siis äänitetty useatkin Manse-rokin vanhat levytykset.

Sundqvist tunnetaan myös humoristista hiteistään kuten Moottoripyörä on moottoripyörä ja Hormoonihiiret.

VK-studion komea äänipöytä on Mika Sundqvistin peruja.

“Musiikin tasoa pitää vaalia”

Rami Hänninen sanoo, että vaikka musiikkibisnes on isoissa mullistuksissa ja äänilevyjä ei kovinkaan paljoa myydä, niin musiikkia pitää kuitenkin aina tehdä ja sen tasoa pitää vaalia.

“Niin tehdään meillä, käytetään oikeita soittimia, oikeita laitteita, hyvin soivia tiloja, äänitetään kelanauhalle jos se on tarpeen ja hyödynnetään digitaalitekniikan parhaat puolet, puhalletaan musiikkiin henki.”Rami Hänninen soittaa kitaraa Varjokuva-orkesterissa. Solistina on Kyösti Mäkimattila. Kuva: Facebook.

KATSO Komioiden tulkinta Kirje sieltä jostakin -kappaleesta (säv. & san. Elbe Häkkinen, äänitys/miksaus: VK-Studio, Rami Hänninen, video: Michael Walden) 2019:

KATSO tästä 14.7. juklaistu Komioiden Laulava sydän -versiointi (säv. Toivo Kärki, san. Kerttu Mustonen; äänitys/miksaus: VK-Studio, Rami Hänninen, video: Michael Walden) 2019:

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!


Inessa on modernin sisustajan verkkokauppa. Upeita design-esineitä kotiin, loistavava hinta-laatusuhde. 10€ ale kun tilaat yli 100 eurolla!