Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Kyöstin koskettava uutuus kertoo isän hääonnittelusta tyttärelleen – kuuntele

Kyösti Mäkimattila sanoo, että tarvitsemme Meitä varten -kappaleen kaltaisia valoisia ja toiveikkaita sävyjä tässä maailman ajassa ja jamassa.

Julkaistu

@

Kyösti Mäkimattila julkaisi tänään perjantaina (25.9.20) uutta musiikkia. Tangokuninkaan single Meitä varten on kaunis ja koskettava kappale, joka syntyi Kyöstin kynästä jo vuosia sitten.

“Tämä kyseinen teksti oli alunperin tilaustyö. Isän onnittelurunoksi tyttärelle ja uunituoreelle vävylle”, Kyösti kertoo.

“Siinä seisovat he vastakkain

lempi hehkuna katseissaan.

Toinen arasti kysymässä,

toinen unelmiin eksymässä”

“Laulun muotoon runo muotoutui, kun maestro Pertti Jalonen työsti muutama vuosi sitten albumia ystävälleni, tangokuningatar Heidi Pakariselle.”

Meitä varten -kappale on samalla Kyösti Mäkimattilan tulevan Sanat-albumin ensimmäinen single. Hän sanoo, että syy valintaan oli selvä: “tässä kappaleessa sanotaan aika paljon kaikkea”.

“Ja sävy on toiveikas ja tulevaisuuden suhteen valoisa. Me tarvitsemme nyt sellaisia asioita: kaikesta huolimatta kykyä nähdä maailmassa kauneutta ja ehtymättömiä mahdollisuuksia”, Kyösti kannustaa.

“Tarvitsemme toiveikkaita ja valoisia sävyjä”

“Myös ykseyden filosofia on kiinnostanut minua jo vuosia. Tai siis sellainen ajattelu, että kaikki olevainen on samaa, kiehtoo minua suunnattomasti.”

Meitä varten -kappaleen on säveltänyt Pertti Jalonen ja sanoittanut Kyösti Mäkimattila.

Kyösti Mäkimattila. Kuva Katja Tamminen.

Sanat-albumin studio-orkesteri:

Juha Maunu, piano ja taustalaulu | Laura Airola, viulu | Hannu Rantanen, basso | Rami Hänninen, kitara, lyömäsoittimet | Rami Hänninen, VK-studio, äänitys, miksaus – Pauli Saastamoinen / Finnvox, masterointi | Julkaisija: Kustannusyhtiö Soljumo | Video: RajuLive

Tänään perjantaina 25.9. Kyösti ja Varjokuva tanssittavat Hämeenlinnan Kapakanmäellä. Lauantaina 26.9. vuorossa on “kotilava” Yläneen Valasranta.  Sunnuntaina 27.9. Kyöstillä on Someron Esakalliolla Suviehtoon lauluja ja harkittuja sanoja -runokonsertti.

Katso Kyösti Mäkimattilan & Varjokuvan keikat tästä.