Ota yhteyttä

Orkesterit

Lasse Hoikan juhlapäivä: “Ensikeikastani on tasan 50 vuotta” – keikkoja takana 7 000

Lasse Hoikka aloitti uransa 15-vuotiaana rumpalin sijaisena uudenvuodenaaton tanssikeikalla. Lue Lassen mietteet!

Julkaistu

@

Lasse Hoikka viettää tänään uudenvuodenaattona 2020 erityistä muistopäivää: Lassen, 65, ensimmäisestä keikasta tulee tänään (31.12.20) kuluneeksi puoli vuosisataa eli tasan 50 vuotta.

Souvarit-orkesterin legendaarinen solisti aloitti siis keikkamusisoinnin jo teini-ikäisenä.

“Tänään tulee 50 vuotta ensimmäisestä keikastani. Huumor-humpan rumpali oli sairastunut ja Pirttijärven Pauli tuli kysymään isältäni Matilta, pääsiskö 15-vuotias Lasse tuuraamaan Uuden Vuoden aaton keikalle. Siitä se sitten lähti”, Lasse muistelee sosiaalisessa mediassa.

“Nyt takana on noin 7 000 keikkaa.”

Ura alkoi 15-vuotiaana uudenvuodenaaton keikalla

Pauli Pirttijärvi, Juhani Juusola ja Huumor-Humppa -yhtyeen keikka oli Tyrnävän maamiesseuran naistentansseissa. Lasse esiintyi yhtyeessä enemmänkin, mutta teki aluksi arkipäivät töitä rakennusmiehenä, koska yhtyeellä oli keikkoja vain viikonloppuisin.

→ Lue myös: Lasse Hoikalla karanteenistudio Lapissa – katso hilpeät lauluvideot

“Joka soluni on Lapissa”

Lasse Hoikka syntyi Matti ja Aini Hoikan perheeseen Tervolan Koivun kylään, jossa oli hänen lisäkseen yhdeksän sisarusta. Lasse on aito ja rehellinen Lapin mies.

“Joka soluni on siellä. Tervolassa, Koivun kylän kotitilalla vietän aikaa, rentoudun ja teen mitä teen. Minulla ei koskaan ole siellä mitään pakollisia hommia”, Lasse kertoili taannoisessa Tanssiin.fi:n videohaastattelussa.

→ Lue myös: VIDEO: Lasse Hoikka rakastaa Lappia: “Joka soluni on siellä”

Lassen isä oli maanviljelijä ja kotiseudulla tunnettu pelimanni. Hänen äitinsäkin oli lahjakas laulaja.

Lasse vaihtoi rakennustyömaat muusikon elämään

Hoikkaa alkoi kiinnostaa rumpujen soittaminen, ja hän pääsikin kymmenvuotiaana kokeilemaan paikallisella työväentalolla rumpuja. Omat rumpunsa hän hankki kemiläisestä musiikkiliikkeestä vuosikymmen myöhemmin. Nuoruudessa Hoikka soitti eri rock-kokoonpanoissa, muun muassa sukulaispoikiensa Santiago-yhtyeessä sekä omassa kuulalaakeriyhtyeessään.

Vuonna 1978 Hoikan täytyi valita ulkomailla reissaavan rakennustyöläisen ja muusikon ammatin välillä. Hän oli kuitenkin perustanut perheen ja tulossa oli lapsi, joten hän valitsi muusikon elämän ja perusti Souvarit-yhtyeen.

→ Lue myös: Luontoa rakastava Lasse Hoikka ei ehdi eläköityä: “Kerran pääsin karhua karkuun” – katso erikoishaastattelu

Laulaminen ei lopu

Lasse laskee, että hänellä on takanaan noin 7 000 keikkaa ja kuusi miljoonaa keikkakilometriä.

“Eka bussi oli 20 vuotta ja 2 miljoonaa kilometriä meni sillä. Ja nyt on uudempi, jolla on mennyt vielä enemmän.”

Laulamista Lasse ei ole koskaan suunnitellut lopettavansa.

“Eläkkeellähän tässä ollaan, nautitaan työeläkkeestä. Keikkaa pitää silti tehdä, sillä ei sitä eläkettä niin paljon saa, että pystyisi jäämään eläkkeelle. Eikä tästä hommasta oikeastaan koskaan voi jäädäkään”, Lasse nauroi Tanssiin.fi:n videohaastattelussa.

Keikat kutsuvat taas helmikuussa

Souvarit ovat muiden tanssiorkestereiden ja muusikoiden tapaan olleet koronakurimuksen takia vähillä keikoilla viime aikoina. Suurin osa esiintymistä on peruttu. Uutta valoa on kuitenkin näköpiirissa ja Lassekin pääsee näillä näkymin laulamaan Sinistä huivia taas helmikuussa.

Lassen ja Souvareiden ensimmäinen keikka loman jälkeen on 12. helmikuuta hotelli Iso Valkeisessa Kuopiossa. Katso Souvareiden kaikki keikat tästä.

“Terveyttä ja hyvää uutta vuotta!”

“Vuosi oli erikoinen ja haastava, mutta katse eteenpäin. Vuoden 2021 keikat on suunniteltu, toivottavasti tanssit toteutuvat. Terveyttä ja hyvää uutta vuotta kaikille”, Lasse ja Souvarit toivottavat.