Ota yhteyttä

Orkesterit

Luontoa rakastava Lasse Hoikka ei ehdi eläköityä: “Kerran pääsin karhua karkuun” – katso erikoishaastattelu

Julkaistu

@

Souvareiden legendaarinen solisti Lasse Hoikka, 63, kertoo Tanssiin.fi -erikoishaastattelussa, että ei aio lopettaa laulamista.

“Eläkkeellähän tässä ollaan, nautitaan työeläkkeestä. Keikkaa pitää silti tehdä, sillä ei sitä eläkettä niin paljon saa, että pystyisi jäämään eläkkeelle. Eikä tästä hommasta oikeastaan koskaan voi jäädäkään”, Lasse nauraa.

“Souvarit ei koskaan sano sitä sanaa, että “me lopetetaan”. Vähennetään sitten keikkaa, jos siltä tuntuu. Tänä vuonna tehdään 120 keikkaa.”

Katso Lassen videohaastattelu tämän artikkelin lopussa – juttu jatkuu kuvan jälkeen:

Souvarit: Lasse Hoikka: laulu | Pauli Ruuskanen: basso, laulu |  Marko Jolkkonen: hanuri, koskettimet, laulu | Jouni Ruokamo: koskettimet, laulu | Pasi Alakurtti: rummut, laulu.

Lasse laskee, että hänellä on takanaan noin 7 000 keikkaa ja kuusi miljoonaa keikkakilometriä. Katso Souvareiden keikat tästä.

“Eka bussi oli 20 vuotta ja 2 miljoonaa kilometriä meni sillä. Ja nyt on uudempi, jolla on mennyt vielä enemmän.”

“Mahtava laivayleisö”

Vuonna 1978 perustettu Souvarit on Suomen menestyneimpiä ja kuuluisimpia tanssiorkestereita. 41 vuoden aikana äänitteitä on myyty yli miljoona. Mutta vaikka keikkoja on taottu tuhatmäärin, Tallinkin Europa on Lasse Hoikallekin uusi tuttavuus.

“Siitä on ainakin 25 vuotta, kun viimeksi olen täällä esiintynyt. Niin muistelisin.”

Souvarit esiintyi Suomen suosituimmalla tanssiristeilyllä, Suurtansseissa 10.-11.2.2019.

“Nämä laivakeikat on hienoja näin viikolla. Mahtava yleisö, hieno tunnelma. Vähän tuli Elvis-meininkiä ihan!”


Lähde nyt edullisesti risteilylle Tallinnaan tai Tukholmaan! Ikaalisten Matkatoimiston kautta löydät parhaat hinnat ja täyden palvelun.

“Lava kuin suursauna”

Suurtanssit-risteilyllä oli sunnuntaina yleisöä valtavasti: laivalla Souvareiden ja Sinitaivaan musisoinnista nautti peräti 2000 matkustajaa. Lasse Hoikka hymyileekin, että lämpöä lavalla oli kuin saunassa konsanaan.

“Suursauna! Piti mennä suihkuun heti keikan jälkeen viilentymään”, Lasse kuvaa.

“Pitkästä aikaa oli kyllä mahtava tulla laivalle esiintymään. Kaikki on täällä hyvin järjestettyä. Yleensä en liiku ravintolatiloissa keikan jälkeen, vaan menen lepäämään. Alkoholin käytön kun olen kauan  sitten lopettanut, niin ei ole sitäkään tarvetta. Vettä ja kahvia, sillä pärjää hyvin.”

“Lumikenkäily on kova laji”

Lasse Hoikka pitää kunnostaan huolta luonnossa samoilemalla.

“Vähän on kädessä ollut häikkää, mutta muuten olen tosi hyvässä kunnossa. Treenaan, käyn lenkillä ja harrastan tervettä ulkoilua.”

Lasse on yksi Suomen tunnetuimmista “lumikenkäilijöistä”.

“Se on tosi kova laji. Ja mukavaa, ei tule koskaan ketään vastaan,  kun on metsässä. Aina eri reitti, lunta polviin asti… Lintuja näkee paljon, riekkoja. Karhuun olen törmännyt vain kerran, ja sekin oli kesäaika ja onneksi pääsin karkuun.”

“Kohta pääsee kalastamaan”

Tänä talvena Lasse ei ole paljon päässyt lumikengille: ensin haittasivat alkuvuoden kovat pakkaset ja nyt vaivaa lumenvähyys. , eikä Lasse ole päässyt lumikengille

“Rovaniemellä on  vain 40 senttiä lunta. Mutta kohtahan tässä pääsee jo kalastamaan, se on minun lempiharrastukseni.”

 

KATSO Lasse Hoikan hyväntuulinen erikoishaastattelu Suurtanssit-risteilyltä 10.-11.2.2019:Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!

Kilpailuta autohuoltosi ja säästä satasia! AutoJerry on Suomen suurin autohuoltojen vertailupalvelu