Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Mannaa rautalangan ystäville: Puhelinlangat laulaa sai uusia sävyjä kännykän soittoäänestä

Legendaarinen The Sounds -yhtye yhdisti voimansa Raija Koson kanssa, ja tuloksena syntyi vetävä versio nostalgisesta Puhelinlangat laulaa -klassikosta.

Julkaistu

@

Nostalginen Puhelinlangat laulaa -kappale soi nyt uusin soundein, kun Raija Koson ja legendaarisen rautalankayhtyeen The Soundsin esittämä tuore versio Puhelinlangat laulaa -klassikosta julkaistiin tänään lauantaina (8.2.20).

“Tässä sovituksessa on mukavasti mukana elementtejä rautalanka-Emmasta ja 1902 sävelletyn Grande Valsen pätkästä, joka tunnetaan kännykän soittoäänenä”, tekijät kuvaavat verevää versiotaan.

Kappale rullaakin vetävästi eteenpäin ja Raijan laulussa on katrihelenamaista heleyttä. Ja tietenkin The Soundsin kitatat soivat tuttuun tapaan ja tarjoavat mannaa kaikille rautalangan ystäville!

The Sounds muistetaan Emma-klassikosta

Raija Koson lukuisat levytykset ovat menestyneet hyvin paikallisradioissa ja Tätä Suomi tanssii -listalla. Hän on iskelmälaulajan urallaan osallistunut lukuisiin laulukilpailuihin ja voittanut useita palkintoja.

→ Lue myösRaija Koson Kesäheila tuli jo ennen helluntaita –  kuuntele keinuva cha cha

The Sounds on legendaarinen rautalanka-yhtye, jonka tunnetuimmat levytykset ovat tammikuussa 1963 levytetyt Emma ja Mandschurian Beat.

Vuonna 1961 perustettu The Sounds on Suomen ensimmäisiä kitarayhtyeitä. Yhtye teki ensimmäiset radionauhoituksensa jo vuodenvaihteessa 1961–1962, ja joululomalla tammikuussa 1963 tehtiin ensimmäinen levy Emma/Mandschurian Beat.

Emmasta tuli suuri hitti Suomessa. Levy oli myyntilistojen kärjessä lähes puoli vuotta ja sitä myytiin yli 20 000 kappaletta.

Levymyynti, TV-esiintymiset ja kiertueet nostivat The Sounds -yhtyeen maan suosituimmaksi kitarayhtyeeksi Iskelmä-lehden lukijaäänestyksessä vuonna 1963. Mandschurian Beat nousi Japanissa myyntilistoille ja sitä myytiin satoja tuhansia kappaleita. Tämä oli myös ensimmäinen suomalainen kevyen musiikin menestys ulkomailla.

Myös yhtyeen myöhemmät levyt Kulkuri ja Yksinäinen Kitara nousivat Suomessa myyntilistoille.

The Soundsin ensimmäisiä esiintymisiä vuonna 1962. Kuva: www.thesounds.fi

The Sounds oli myös ensimmäinen suomalainen kitarayhtye, jonka levyllä kaikki yhtyeen jäsenet lauloivat. Yhtyeen kokoonpano vaihtui muutamaan otteeseen sitä mukaa kun musiikin suuntaus maailmalla muuttui. Vuonna 1965 yhtye jäi pitkälle tauolle jäsenten keskityttyä opintoihin ja työelämään, mutta teki comebackin 46 vuoden esiintymistauon jälkeen Nastolan Rautalankafestivaaleilla vuonna 2011.

Tänä päivänä yhtye esiintyy kokoonpanossa Peter Ekman (bassokitara), Jomme Kettunen (rummut), Esa Helasvuo (kosketinsoittimet), Jan-Erik Saine (soolokitara) ja Ave Lönnfors (komppikitara ja laulu).

Puhelinlangat laulaa -kappaleen ovat aikaisemmin levyttäneet muun muassa sen säveltänyt Pentti Viherluoto vuonna 1947 ja Katri Helena vuonna 1964.

KUUNTELE Raija Koson & The Soundsin Puhelinlangat laulaa (2020):Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!