Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Markku Aro aikoo puolittaa keikkatahtinsa ja suomii radioita: “Levyjä turha tehdä enää”

Julkaistu

@

Ensi sunnuntaina (3.2.19) 69 vuotta täyttävän Markku Aron ura on kestänyt jo 51 vuotta, ja edelleen suosittu tanssitähti kiertää Suomea keikoilla Diesel-yhtyeensä kanssa. Markun keikkajuna jyskyttää kuin… dieselveturi.

“Taival on ollut pitkä. Kuten ihmisen elämä, myös urani ollut kuin räsymatto. Mukaan on mahtunut kaikenlaista. Päällimmäisenä on tunne, että olen tehnyt jotain oikein. Yleisö on pitänyt minua kuin kukkaa kämmenellä niin hyvinä kuin huonoina aikoina”, Markku summasi uraansa Kymen Sanomien haastattelussa tammikuussa 2018.

“Tanssimusiikki on Ylellä pannassa”

Aro laskee neljä uransa kohokohtaa ja tärkeintä saavutusta. Ensimmäisenä on hänen ensilevytyksensä Käyn uudelleen eiliseen vuonna 1968, seuraavana Dublinin Euroviisut vuonna 1971 kappaleella Tie uuteen päivään.

“Sitten ensimmäinen kultalevyni vuodelta 1976 (Etsin kunnes löydän sun) sekä Iskelmä-Finlandia -palkinto 2017, joka merkitsi minulle paljon. Musiikin puolelta olen ylpeä suurimmista hiteistäni, joiden esittämiseen en kyllästy koskaan.”

22 albumia julkaissut Markku Aro ei enää aio tehdä levyjä.

“Se ei minua enää kiinnosta, sillä radiot eivät soita tanssittavaa iskelmämusiikkia. Viime vuosina lajityyppi on ollut etenkin Yleisradion pannassa. Nykyään musiikkipolitiikka suosii nuortenmusiikkia, vaikka aikuisetkin maksavat Yle-veroa”, Aro ihmetteli maakuntalehden haastattelussa.“Kotona vain vaimo taputtaa”

Markku Aro ei kuitenkaan aio lopettaa uraansa.

“En ole täysin lopettamassa, mutta aion vähentää keikkojen määrää puoleen nykyisestä vuoden, parin sisällä.”

Keikkailussa ja esiintymisessä on yhä oma hohtonsa.

“Jos pelkistetysti sanoisin; kukaan ei minulle taputa, jos laulan kotona yksin. Vaimon taputus on vain yksi aplodi. Esiintymispaikoissa taputtajia on satoja.”

Katso Markku Aro & Diesel -orkesterin keikat tästä.

Markku ja Diesel muuten esiintyvät maaliskuun Suurtanssit-risteilyllä Europalla su 10.3.-ma 11.3. yhdessä Nina Åkermanin & Onnentähden kanssa. Voit varata Suomen suosituimman tanssiristeilyn tästä.

 

KATSO tästä Markku Aro ja Hyvännäköinen Ei itketä lauantaina -tv-ohjelmassa 1993:
Juo ryppysi pois! Kokeile nyt Oslo Skin Labin® The Solution Anti-wrinkle kollageenijauhetta kuukauden ajan puoleen hintaan 14,95€ + toimituskulut (4,95€) yhteensä 19,90€. Klikkaa ja tilaa heti!