Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Meiju Suvas ei täytä 60 vaan juhlii “kaksia kolmekymppisiä” – konsertti tammikuussa

Julkaistu

@

Meiju Suvas täyttää ensi tammikuussa 60 vuotta. Suosittu iskelmä- ja tanssitähti korostaa kuitenkin itse, että hän ei ole täyttänyt vuosia enää sen jälkeen, kun hän täytti 30. Tämän vuoksi Meiju Suvas juhlii vuonna 2019 kaksia kolmekymppisiä yhdessä paketissa.

Synttärikonsertti on Espoon Sellosalissa 23. tammikuuta.

Meiju Suvaksen ura on kestänyt yli 35 vuoden ajan. Hänestä on vuosien saatossa kehkeytynyt monipuolinen artisti, joka hallitsee kevyen musiikin tyylilajit laidasta laitaan. 

Ensikeikalta palkkioksi lauantaimakkaraa

Meiju Suvas pikkutyttönä 1960-luvun alussa.

Musiikki on siivittänyt Helsingissä syntyneen Meijun elämää pienestä pitäen. Ensimmäisen laulukeikkansa hän teki 3-vuotiaana karkaamalla ystävänsä kanssa lähikauppaan laulamaan, josta palkkioksi he saivat lauantaimakkarapalan.

Meiju Suvas aloitti pianonsoitto-opinnot 4-vuotiaana, ja ne jatkuivat myöhemmin musiikkiopistossa. Tanssiminen on myös aina ollut lähellä Meijun sydäntä ja balettikoulun lattiat kuluivat kuuden vuoden ajan. Myöhemmin Meiju oli tanssinopettajana. Hän ehti käydä myös rumputunneilla Oulunkylän musiikkiopistossa ja soittaa tyttöbändinsä kanssa koulun tilaisuuksissa. Ensimmäisen oman bändin Meiju perusti jo 13-vuotiaana.

Maapallon ympäri 25 kertaa

Läpimurto tapahtui 1982 ikivihreällä Tahdon sinut -hitillä. Kappale oli pitkään listaykkösenä ja sinkun kääntöpuoli Oot paha kakkosena. Seuraavaksi levytettiin pitkäsoittolevy nimeltä Meiju, joka myi hetkessä platinaa. Tuolloin platinalevyn myyntiraja oli 50 000. Kysyntä keikoille alkoi olla niin kova, että Meijun oli jätettävä sihteerin hommat ja suunnattava keikka-auton keula tien päälle uuden bändinsä kanssa.

Sen jälkeen Meiju laskee ajaneensa 25 kertaa maapallon ympäri keikkamatkoillaan, kilometrejä on kertynyt yli miljoona.

Osta liput Espoon Sellosalin konserttiin 23.1. tästä.

Katso Meiju Suvaksen keikat tästä.

 

KUUNTELE tästä Meiju Suvaksen tuorein kappale, toukokuussa 2018 ilmestynyt Meidän ilta: