Ota yhteyttä

Media

Nimetön asiantuntija listaa IL:ssä: Saija Tuupanen tienaa eniten, tähdistä pulaa

NImetön asiantuntija paljastaa IL:ssä tanssiartistien palkkioita. Saija Tuupanen ja Kyösti Mäkimattila porskuttavat, mutta “vetovoimaisia uusia tanssittajatähtiä” ei tahdo löytyä.

Julkaistu

@

Iltalehti listaa tänään maanantaina (24.6.19) tanssiartistien palkkioita. Tyypilliseen tapaan jutussa on käytetty lähteenä nimetöntä “musiikkialan asiantuntijaa ja sisäpiiriläistä”, joka mukaan “yksikään uudempi artisti ei ole noussut lavojen kuninkaaksi tai edes keskitason nimeksi”.

Vetovoimaisista tanssittajista on asiantuntijan mukaan pulaa, koska Reijo Taipale ja Kari Tapio ovat poissa eikä Jari Sillanpäätäkään paljon keikoilla nähdä.

Saija Tuupanen tienaa jopa 6 000€ illasta

Suomen ykköstanssittajaksi keikkapalkkioiden valossa Iltalehti nimeää Saija Tuupasen, jonka paljastetaan tienaavan lauantain tanssilavakeikasta noin 4 500–6 000 euroa ja arkisin 3 000–5 000 euroa. Tokikaan artisti itse ei koko summaa saa, vaan orkesteri saa luonnollisesti osuutensa.

Säännöllinen keikkatahti takaa elannon.

“Liikevaihto tulee nimenomaan volyymista, ja volyymin kautta pääsee kohtuullisille ansioille”, Iltalehden haastattelema nimetön asiantuntija sanoo.“Kyöstin suosio ei noussut”

Miesten puolella ei Iltalehden mukaan ole Saijan uhkaajaa. Kyösti Mäkimattila on kuulemma ainoa, joka on lähes samalla palkkiotasolla.

“Kyöstihän oli mukana Tähdet, tähdet -ohjelmassa, mutta näkyvyys ei nostanut suosiota yhtään eikä se näy palkkioissa. Esimerkiksi Waltteri Torikan suosio ampaisi nousuun ohjelman myötä, mutta Kyöstille näin ei käynyt”, asiantuntija tyrmää.

Finlanders orkesterikärjessä

Iltalehden mukaan esimerkiksi Heidi Pakarinen, Eija Kantola, Leif Lindeman ja Teemu Roivainen ansaitsevat tanssilavakeikasta noin 1 500-2 000 euroa.

Matti ja Teppo sekä Finlanders tienavat keikasta 6 000 euroa, “sen jäkeen tulevat Sinitaivas, Taikakuu ja Komiat“.

 Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita!

Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).