Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Poliisi-Petrus ilmoitti surullisen uutisen: ”Olen pahoillani”

Hurmuritenori, oululainen laulava poliisi Petrus Schroderus joutui tekemään ikävän päätöksen.

Julkaistu

@

Petrus Schroderus. Kuva: Facebook @petrusshcroderus

Laulavana poliisina tunnettu oululainen tenorihurmuri Petrus Schroderus, 49, on joutunut vuoteenomaksi.

Ikävä sairastuminen sattui juuri, kun laulajan piti aloittaa odotettu Rakkauden Voima -konserttikiertueensa. Niinpä komeista tulkinnoistaan tunnettu tähti joutui ilmoittamaan surullisen uutisen: kiertue siirtyy.

”Olen surullinen, että kiertueen alku lykkääntyy, mutta toivon näkeväni teidät konserteissani sitten kun ne alkavat!” Petrus tiedottaa.

Lue myös: Poliisi-Petruksen upea Nocturne värisyttää Ukrainassa asti: ”Erityisen koskettavaa”

”Olen hyvin pahoillani joutuessani ilmoittamaan, että olen sairastunut ja joudumme siirtämään Rakkauden Voima -kiertueen alkua. Viisi ensimmäistä konserttia siirtyy myöhempään ajankohtaan.”

Mainos

Ensimmäinen konsertti on nyt 8.2. Turussa, kun kiertueen piti alunperin käynnistyä Kotkasta 26.1. Uudet konserttipäivät ovat tämän artikkelin lopussa. Kiertueella Petrusta säestää taidokas Riku Niemi Orchestra.

Julkaisi kolme komeaa sinkkulohkaisua albumilta

Vaikka poliisi-Petrus itse makaa sairasvuoteella, tällä viikolla ilmestyi uutta musiikkia. Ensimmäiset kolme kappaletta Petruksen kauan ja hartaasti odotetulta Rakkauden Voima -albumilta Vantaan Viihdeorkesterin ja maestro Alberto Hold-Garridon kanssa julkaistiin perjantaina (20.1.23).

Uudet sinkut ovat Ainut armahain, Passione ja ukrainalainen kansanlaulu Ruskeat silmät.

Mainos

Petrus Schroderuksen Rakkauden Voima -kiertueen siirrettyihin konsertteihin jo ostetut pääsyliput voi käyttää sellaisenaan konsertin uutena esityspäivänä. Mikäli uusi ajankohta ei sovi, on lipun hinta mahdollista saada takaisin Lippu.fi- tai Ticketmaster-sivustojen kautta helmikuun loppuun saakka.

Rakkauden Voima -kiertueen uusi aikataulu:

Ke 8.2. Turku/Konserttitalo (Lippu.fi)

Pe 10.2. Rauma/Rauma-Sali (Lippu.fi)

La 11.2. Pori/Promenadi-Sali (Ticketmaster)

Pe 17.2. Kajaani/Kaukametsä (Lippu.fi)

Mainos

La 18.2. Joensuu/Carelia (Lippu.fi)

To 23.2. Raahe/Raahe-Sali (Tiketti)

Pe 24.2. Vaasa/Kaupungintalon juhlasali (Lippu.fi)

La 25.2. Kotka/Konserttitalo (Lippu.fi)

Ke 15.3. Porvoo/Avanti-Sali (Lippu.fi)

Mainos

Pe 17.3. Lohja/Laurentius (Lippu.fi)

Ke 29.3. Kouvola/ Kuusaa-Sali (Ticketmaster)

To 30.3. Lahti/Sibelius-talo (Lippu.fi)

Petrus on suurien lavojen konkari

Oululaisen poliisin Petrus Schroderuksen ura oopperalaulajana alkoi varsinaisesti toisen tenorin, Timo Mustakallion nimeä kantavan kilpailun voitosta kesällä 2004. Kiinnitys Suomen kansallisoopperaan toi seuraavien vuosien aikana hänelle useiden oopperateosten päärooleja. Petrus esiintyi myös Savonlinnan oopperajuhlien produktioissa sekä konserttisolistina eri puolilla maailmaa.

Mainos

Vuonna 2012 Petrus palasi kotikaupunkiinsa Ouluun poliisin tehtäviin, mutta laulamisen kipinä ei sammunut. Nyt vuosia myöhemmin, Petruksen musiikin painopiste on muuttunut oopperasta ikivihreiden klassikoiden ja kansanmusiikin suuntaan ja suosio räjähtänyt. Hänen videonsa ovat herättäneet valtavan kiinnostuksen, merkittävimpänä Rakastan sinua elämä, jonka katselukertojen määrä on jo liki 4 miljoonaa.