Suvi Karjula: “Menestys paperilla ei määrittele ihmisarvoa – jokainen on hyvä jossain”

Suvi Karjula: “Menestys paperilla ei määrittele ihmisarvoa – jokainen on hyvä jossain”

Suvi Karjula: “Menestys paperilla ei määrittele ihmisarvoa – jokainen on hyvä jossain”

In the Mood -yhtyeen solistina tunnettu suosittu laulaja, Seinäjoen Tangomarkkinoiden superfinalisti 2010 Suvi Karjula ottaa rehellisen kauniisti kantaa tämän päivän (1.6.19) tunnelmiin. Tänään lauantainahan moni nuori on viettänyt koulun kevätjuhlia, valmistunut  tai juhlinut vaikkapa ylioppilasjuhlia.

“Tämä on sitä aikaa, kun mieleeni hiipparoi ajatus: “Miltähän mahtaa tuntua niistä, jotka eivät valmistu tai saa valkoista lakkia päähänsä, vaikka yrittivät? Tai miltä tuntuu niistä, jotka syystä tai toisesta kertaavat saman luokan vielä ensi vuonnakin?”, Suvi sanoo miettineensä.

“En voi edes kuvitella, mutta jotain pientä elämästä jo tiedän: menestys paperilla ei määrittele ihmisarvoa. Eikä tämä kommentti vie opiskelulta arvoa!”


Finlandersin 35-v. juhlakonsertit laivalla sekä Souvarit ja Pekkaniskan Pojat. Suomen suurin tanssiristeily Europalla 24.11. Varaa heti!

“Pidin itseäni idioottina”

Suvi Karjula ei menestynyt koulussa.

“Pidin itseäni lapsena ja nuorena täytenä idioottina, mielenköyhänä ja typeryksenä, sillä en kyennyt keskittymään tunneilla ja ysit pyörtyilivät kutosiksi tuon tuosta.”

Suvi sanoo, ettei kaiketi ollut luokan häirikkö, mutta hänen huomionsa vei ikkunan takana liikkuvat pilvet ennemmin kuin opettajan viisaudet.

“Haaveilin ja tuumailin, kun olisi pitänyt imeä opetuksia aivolohkoihin. Koin pitkään jonkinlaista alemmuuskompleksia siitä, etten kyennyt seuraamaan äärimmäisen fiksujen veljieni esimerkkiä siitä, miten valkolakki painetaan päähän ja kävellään ylpeänä kohti valoisaa tulevaisuutta, kainalossa fiksuutta todistava paperi. Myöhemmin olen ymmärtänyt, ettei järjenjuoksussani ole mitään vikaa. Olen erilainen.”

“Viisautta on niin monenlaista”

Suvi hymähtää, että on pärjännyt ihan hyvin elämässään.

“Viisautta on niin monenlaista. Olen kokenut hienoja asioita ja olen löytänyt tavan toteuttaa lahjojani ja oppia uutta asioista, jotka ovat intohimojani. En muista peruskoulun todistuksen numeroita, mutta sen hymyn muistan, joka oli seurausta heittäytymisestäni esiintymislavalla”, Suvi muistelee.

“Osa on onnenkantamoista, osa mahtavan perheeni tukea ja avarakatseisuutta, mutta kyllä minä olen kovasti tehnyt töitä, heti kun ymmärsin, mihin suuntaan pitäisi ylipäätään kulkea. Suunnan hakemisen ja epävarmuuden aika on rankkaa. Itsekritiikki on murskaavaa.”

“Jokainen on hyvä jossain”

Suvi Karjula uskoo ja toivoo, että jokainen nuori löytäisi vahvuutensa, intohimonsa ja paikkansa tässä maailmassa.

“Oli se sitten opiskelu huippukoulussa, taiteen tekeminen, sairaiden hoito tai yrittäjyys. Mitä tahansa, minkä kokee itse hyväksi. Kunpa Sinä nuori muistaisit, että jokainen on hyvä jossain. Kuuntele sydäntäsi, usko unelmiisi. Onnea elämään, ihan kaikille.”

Katso In the Mood & Suvi Karjulan keikat tästä.

 


Iittalan kesäale! Valikoidut lahjat –20 % myymälöissä ja verkkokaupassa. Yli 140 € ostosta iso Kastehelmi-purkki kaupan päälle (arvo 33,90 €). Klikkaa heti!
ERIKOISTARJOUS vain meiltä: Kokeile nyt Storytelin e- ja äänikirjapalvelua 30 päivää ilmaiseksi. Et sitoudu mihinkään.
Yhdistä lainasi ja tee tuntuvia säästöjä nyt Lendon lainapalvelun avulla! Säästät aikaa ja rahaa. Lendon avulla voit saada lainaa 500 – 60 000 euroa, 1 – 15 vuoden maksuajalla.
Tutustu On24.fin tarjouksiin! Kattava valikoima laadukkaita huonekaluja alennettuun hintaan, suoraan kotiisi!

 

Tykkää ja jaa:
Lisää uutisia

Eino Grön muistelee IS:ssa: “Lensin kopterilla 7 juhannuskeikalle”

Kommentit pois päältä artikkelissa Eino Grön muistelee IS:ssa: “Lensin kopterilla 7 juhannuskeikalle”

Tanssinopettaja Susa Matson Seurassa: “Tanssilavoilla seksistinen asetelma” – lue käytösohjeet

Kommentit pois päältä artikkelissa Tanssinopettaja Susa Matson Seurassa: “Tanssilavoilla seksistinen asetelma” – lue käytösohjeet

Nyt puhuu kohutun Reijo Taipale -kiertueen tuottaja: “Haluan vain tehdä kunniaa ystävälleni”

Kommentit pois päältä artikkelissa Nyt puhuu kohutun Reijo Taipale -kiertueen tuottaja: “Haluan vain tehdä kunniaa ystävälleni”

kommentoi

Luo tiliKirjaudu tilillesiTykkäätkö jo meistä? Klikkaa ja seuraa meitä!

Facebook6k
Facebook
Instagram1k
YOUTUBE199
YOUTUBE