Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Suvi Karjula: “Menestys paperilla ei määrittele ihmisarvoa – jokainen on hyvä jossain”

In the Mood -yhtyeen solistina tunnettu suosittu laulaja Suvi Karjula ottaa rehellisen kauniisti kantaa tämän päivän kevätjuhlatunnelmiin. Itse koulussa tuskaillut Suvi kehottaa jokaista löytämään oman vahvuutensa.

Julkaistu

@

In the Mood -yhtyeen solistina tunnettu suosittu laulaja, Seinäjoen Tangomarkkinoiden superfinalisti 2010 Suvi Karjula ottaa rehellisen kauniisti kantaa tämän päivän (1.6.19) tunnelmiin. Tänään lauantainahan moni nuori on viettänyt koulun kevätjuhlia, valmistunut  tai juhlinut vaikkapa ylioppilasjuhlia.

“Tämä on sitä aikaa, kun mieleeni hiipparoi ajatus: “Miltähän mahtaa tuntua niistä, jotka eivät valmistu tai saa valkoista lakkia päähänsä, vaikka yrittivät? Tai miltä tuntuu niistä, jotka syystä tai toisesta kertaavat saman luokan vielä ensi vuonnakin?”, Suvi sanoo miettineensä.

“En voi edes kuvitella, mutta jotain pientä elämästä jo tiedän: menestys paperilla ei määrittele ihmisarvoa. Eikä tämä kommentti vie opiskelulta arvoa!”“Pidin itseäni idioottina”

Suvi Karjula ei menestynyt koulussa.

“Pidin itseäni lapsena ja nuorena täytenä idioottina, mielenköyhänä ja typeryksenä, sillä en kyennyt keskittymään tunneilla ja ysit pyörtyilivät kutosiksi tuon tuosta.”

Suvi sanoo, ettei kaiketi ollut luokan häirikkö, mutta hänen huomionsa vei ikkunan takana liikkuvat pilvet ennemmin kuin opettajan viisaudet.

“Haaveilin ja tuumailin, kun olisi pitänyt imeä opetuksia aivolohkoihin. Koin pitkään jonkinlaista alemmuuskompleksia siitä, etten kyennyt seuraamaan äärimmäisen fiksujen veljieni esimerkkiä siitä, miten valkolakki painetaan päähän ja kävellään ylpeänä kohti valoisaa tulevaisuutta, kainalossa fiksuutta todistava paperi. Myöhemmin olen ymmärtänyt, ettei järjenjuoksussani ole mitään vikaa. Olen erilainen.”

“Viisautta on niin monenlaista”

Suvi hymähtää, että on pärjännyt ihan hyvin elämässään.

“Viisautta on niin monenlaista. Olen kokenut hienoja asioita ja olen löytänyt tavan toteuttaa lahjojani ja oppia uutta asioista, jotka ovat intohimojani. En muista peruskoulun todistuksen numeroita, mutta sen hymyn muistan, joka oli seurausta heittäytymisestäni esiintymislavalla”, Suvi muistelee.

“Osa on onnenkantamoista, osa mahtavan perheeni tukea ja avarakatseisuutta, mutta kyllä minä olen kovasti tehnyt töitä, heti kun ymmärsin, mihin suuntaan pitäisi ylipäätään kulkea. Suunnan hakemisen ja epävarmuuden aika on rankkaa. Itsekritiikki on murskaavaa.”

“Jokainen on hyvä jossain”

Suvi Karjula uskoo ja toivoo, että jokainen nuori löytäisi vahvuutensa, intohimonsa ja paikkansa tässä maailmassa.

“Oli se sitten opiskelu huippukoulussa, taiteen tekeminen, sairaiden hoito tai yrittäjyys. Mitä tahansa, minkä kokee itse hyväksi. Kunpa Sinä nuori muistaisit, että jokainen on hyvä jossain. Kuuntele sydäntäsi, usko unelmiisi. Onnea elämään, ihan kaikille.”

Katso In the Mood & Suvi Karjulan keikat tästä.