Tähdet viihdyttävät vanhuksia Joel Hallikaisen johdolla: “Ikäihmiset ovat Kunniakansalaisia”

Tähdet viihdyttävät vanhuksia Joel Hallikaisen johdolla: “Ikäihmiset ovat Kunniakansalaisia”

Tähdet viihdyttävät vanhuksia Joel Hallikaisen johdolla: “Ikäihmiset ovat Kunniakansalaisia”

Joel Hallikainen on viime vuodet kiertänyt vanhusten hoitokoteja ja sairaaloita. Iskelmälavat hän vaihtoi jo aiemmin kirkkoihin.

Hallikainen on huolissaan suomalaisten vanhusten asemasta ja kohtelusta.

“Ainakin kunnallisella hoivapuolella jo nyt kulttuuriin ja elämyksiin varatut rahat on leikattu pois kokonaan”, Joel Hallikainen totetaa perustamansa uuden vanhustyöohjelman esittelyssä.

“Samaan aikaan lisääntyvät ihmisen kohtaamisen ulkoistaminen, vanhusten medikalisaatio ja yksinäisyys – tämä on kansallinen häpeä!”

→ Lue myös: Joel Hallikaisen isänpäivälaulu koskettaa – itkuvaroitus

Mainos

Hallikainen sanoo suoraan, että vanhuus ollaan siirtämässä syrjään, kun “sen pitää olla keskellä elämäämme”.  Joel kutsuu vanhuksia arvostetuiksi Kunniakansalaisiksi.

“Yhteiskunnassamme ei milloinkaan aikaisemmin ole ollut näin paljon elämänkokemusta, kuin ikäihmisissämme tänään on. Elämänkokemus keskellämme on arvokas omaisuutemme, jonka vaaliminen on kansallinen kunniatehtävä.”

”Kun olen vanha, kuunnelkaa ja kuulkaa minua minun itseni vuoksi eikä tekemäni työn takia. Kaikista hauraimpina vuosinani pitäkää hellästi kiinni kädestäni, ymmärtäkää minua ja iloitkaa kanssani.”  -ohjelman suojelija emeritusprofessori Sirkka-Liisa Kivelä

Hallikaisen ideoima ja perustama Ilonpisara-projekti tuo hoivakoteihin Suomen eturivin tähtiartistit sekä muut korkeatasoiset esittävän taiteen tilaisuudet. Sen tavoitteena on luoda hoivakodista koti, joka on vireä ja innostava tapahtumien keskipiste.

Mukana ohjelmassa ovat esimerkiksi tanssitähdistä Eija Kantola, Kyösti Mäkimattila, Meiju Suvas, Marita Taavitsainen, Arja Koriseva, Janne Tulkki ja Kari Vepsä.

Muita taiteilijoita ovat mm. näyttelijät Seela Sella, Aku Hirviniemi, Sinikka Sokka ja Vesa Vierikko.

KATSO tästä Joel Hallikaisen terveiset:

 

Ilonpisara tuo siis tähtiartistit hoivakoteihin ja saattaa ihmiset toistensa luo. Hyvää tekevää vanhustyöohjelma lupaa tavoitella asennemuutosta ja arvostaa elämänkokemusta.

Toimintaperiaate on helppo: Ilonpisara on yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille henkilöille osoitettu haasteohjelma, jossa Ilonpisaran ostanut mahdollistaa tapahtumapävän hoivakodissa.

Käytännössä siis kuka tahansa voi ostaa Ilonpisaran, jolla järjestetään tapahtumapäivä (kaksi tilaisuutta) vanhusten hoivakotiin tähtiesiintyjän voimin.

Ilonpisaran ostaja saa toiminnastaan tunnuksen ja kunniakirjan. Sekä tietysti hyvää mieltä!

→ Lue myös: Joel Hallikaisella rakkauden vuosipäivä: “Tyttö muutti Vespani suunnan” – katso kuva

Joel Hallikainen haluaa haastaa suomalaiset mukaan kampanjaan, jolla vanhuksille saadaan järjestettyä virikkeellistä ohjelmaa hoivakodeissa.

Ilonpisara-ohjelman suojelijoina ovat Joel Hallikaisen lisäksi emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä, Suomen Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja piispa Kaarlo Kalliala.

“Kun ihminen tulee vanhaksi, hän on yhä edelleen yhtä ihminen kuin ennenkin. Hänen kuuluu saada kokea itsensä merkitykselliseksi, olonsa turvalliseksi ja elämänsä elämisen arvoiseksi.” -piispa Kaarlo Kalliala

Lisätietoja Ilonpisarasta ja projektiin osallistumisesta saat klikkaamalla tästä.

KUUNTELE Joel Hallikaisen Nuoruus on seikkailu -tulkinta:

 

 


Finlandersin 35-v. juhlakonsertit laivalla sekä Souvarit ja Pekkaniskan Pojat. Suomen suurin tanssiristeily Europalla 24.11. Varaa heti!
TARJOUS! Tilaa ET-lehti nyt huippuhintaan 29€ / 3kk (norm. 52€). Voit valita lahjaksi upean design-tuotteen, esim. Iittalan lyhdyn. Klikkaa heti!
TÖITÄ TARJOLLA! Ansaitse eläkkeellä ollessasi tai tienaa osa-aikaisena. Hae myyntineuvottelijaksi takuupalkalla + bonukset.
Bye bye korot! Sortter vertaa lainat ilmaiseksi Parhaan hinnan takuulla! Hae heti tästä!

 

Tykkää ja jaa:

Luo tiliKirjaudu tilillesiTykkäätkö jo meistä? Klikkaa ja seuraa meitä!

Facebook6k
Facebook
Instagram1k
YOUTUBE199
YOUTUBE