Ota yhteyttä

Media

Tanssinopettaja Susa Matson Seurassa: “Tanssilavoilla seksistinen asetelma” – lue käytösohjeet

Mitä mieltä olet tv:stä tutun tanssijan ja tanssinopettaja Susa Matsonin mielipiteistä ja ohjeista? “En halua, että kuka tahansa käy minuun käsiksi kadulla ja sama pätee tanssilattialla”, Matson sanoo Seurassa. Lue lisää!

Julkaistu

@

Tanssinopettaja ja tanssija Susa Matson, 50, antaa uudessa Seura-lehdessä (28/2019) ohjeita tanssimiseen ja lavakäytökseen.

Television Tanssii tähtien kanssa -ohjelmastakin tutun Matsonin mukaan tangoa voi “tanssia kävelemällä” ja perusaskeleillakin pääsee jo pitkälle.

“Kun tietää, kummalla jalalla aloittaa, uskaltaa hakea ventovierastakin tanssimaan”, Matson sanoo Seuran jutussa.

Susa Matson kisasi tv:n Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa vuonna 2014 toimittaja Kaj Kunnaksen parina. Hän on tanssittanut televisiossa myös Wilson Kirwaa, Jethro Rostedtia, Jarkko Tammista ja Risto Kaskilahtea.“En halua tanssia kaikkien kanssa”

Susa Matson kritisoi tanssilavojen mies-nainen -asetelmaa. Hän kutsuu sitä jopa “hirvittävän seksistiseksi”.

”Naiset istuvat rivissä ja äijät käyvät valitsemassa. Sitten ei muka saisi sanoa, että ei kiitos”, tanssinopettaja lataa.

“En halua, että kuka tahansa käy minuun käsiksi kadulla ja sama pätee tanssilattialla. En halua tanssia kaikkien kanssa.”

Entä sitten, kun saa pakit? Matson sanoo itsekin itkeneensä ensimmäisellä kerralla, kun hänen tanssikutsunsa evättiin.

”Nykyään toivotan hauskaa illan jatkoa ja haen seuraavaa. Joku lähtee kanssani tanssimaan varmasti”, Matson lohduttaa Seuran jutussa.

Mainos

“Älä ala inttää”

Matson korostaa, että tanssiin kutsusta saa ehdottomasti kieltäytyä.

”Pahinta, mitä voi tehdä, on alkaa inttämään syytä kieltäytymiseen. Syy on jokaisella yksilöllinen ja se voi olla mikä tahansa; en tunne hakijaa, hän näyttää pelottavalta, hänellä on liian lyhyet housun lahkeet…”

Susan mukaan tanssiessa puhumalla pilaa helposti tunnelman. ’Saanko luvan’ ja tanssin jälkeen ’kiitos’ riittävät.

“Jos tanssi on ollut ihana kokemus, voi tanssin päätteeksi kiitoksen lisäksi kysyä toisen nimeä.”

 

KATSO videolta Tanssii tähtien kanssa 2013 Susa Matsonin ja Juhani Tammisen Desirée-tango:


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!


Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).