Ota yhteyttä

Tangomarkkinat

Tommi Soidinmäen karu tangodebyytti: “Unohdin sanat ja nuotit Paula Koivuniemen edessä”

“Jäädyin niin, että menin kolmeksi vuodeksi kotiin kasvamaan”, tangokuningas Tommi Soidinmäki muistelee ensimmäistä osallistumistaan Tangomarkkinoille. Nyt Tommi juhlii Johanna Debreczenin kanssa 15-vuotista tangouraansa. Lue lisää!

Julkaistu

@

Tänään keskiviikkona (10.7.19) käynnistynyt Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangoviikko on monelle tunteikas ja muistojen täyteinen. Niin myös tangokuningas Tommi Soidinmäelle, joka kruunattiin tangokuninkaalliseksi viisitoista vuotta sitten. Vuonna 2004 tangokuningattaren tittelin vei Johanna Debreczeni.

“Tällä viikolla tulee kuluneeksi 15 tästä hetkestä. Tämä muutti elämämme kertaheitolla”, Tommi viittaa alkuperäiseen kruunauskuvaan heinäkuulta 2004:

Johanna Debreczeni ja Tommi Soidinmäki poseerasivat vastakruunattuina tangokuninkaallisina heinäkuussa 2004 Seinäjoella.

“Kasvoin ujosta pojasta mieheksi”

Tommi sanoo, että “näihin vuosiin on mahtunut paljon hienoja kohtaamisia ja projekteja”.

“Ja kasvutarina ujosta pojasta aikuiseksi mieheksi. Tuntuu uskomattomalta että saan tehdä vielä tänä päivänäkin tätä, niin paljon rakastamaani työtä.”

Mutta ennen salamavalojen räiskettä ja tangokruunun saamista Tommi joutui käymään karvaan tien. Tommi Soidinmäki oli vasta 18-vuotias esiintyessään ensimmäisen kerran Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Ja se jätti hänelle sellaisen trauman, että kesti kolme vuotta toipua!

Mainos

VARAA HETI JA KÄYTÄ TANGOTARJOUS HYVÄKSESI, KLIKKAA TÄSTÄ!

“Kolmeksi vuodeksi kasvamaan”

Tommi Soidinmäki oli luova jo lapsena.

“Minulla oli pienestä pitäen vahva esiintymisvietti. Väsäsin käsikirjoituksia ja puuhasin sitä sun tätä viihteen parissa.”

Vuonna 2001 18-vuotias Tommi eteni Seinäjoen Tangomarkkinoilla karsintoihin asti. Tuomaristossa istui silloin muun muassa Paula Koivuniemi.

“Häpeä oli suuri, kun karsintavaiheessa Raisiossa mokailin Paulan edessä. Jäädyin ja minulla meni kaikki pieleen, unohdin sanat ja nuotitkin. Menin kolmeksi vuokdeksi kotiin kasvamaan.”

“Aloin treenata tosissani”

Vuonna 2004 21-vuotias Tommi tuli takaisiin Tangomarkkinoille ja vei voiton.

“Otin laulutunteja ja treenasin tosissani. Opin, että harjoittelemalla ja avoimella mielellä voi pärjätä ja toteuttaa haaveitaan.”

“Tanssimusiikille on aina tilausta”

2000-luvulla elettiin vielä tanssilavojen ja iskelmän kulta-aikaa.

“Televisio näytti tanssiohjelmia, radioit soittivat iskelmää laajalti ja koko genre kukoisti”, Tommi sanoo.

“Nyt tilanne on muuttunut, ja se on iso sääli. Ala on kutistunut. Mikään ei ole kuitenkaan lopullista ja uskon, että iskelmälliselle tanssimusiikille on aina tilausta ja tarvetta.”

 


Kyöstin runokirja, Souvareiden huppari, Matin & Tepon t-paita... Tanssiin.fi:n kauppa on uudistunut. Tanssitähtien fanituotteita sekä tarkasti valikoituja design-tuotteita. Tutustu heti!