Ota yhteyttä

Media

Vaikka Johanna Pakosen “tulot romahtivat”, keikkailu on elämäntapa – kaunistaa Annan kantta

Johanna Pakonen on uuden Anna-lehden kansikuvakaunotar. Jutussa Johanna laskee tienaavansa neljäosan siitä, mitä aiempina huippuvuosina – mutta on silti luottavainen ja tyytyväinen. Lue lisää!

Julkaistu

@

Johanna Pakonen on uuden Anna-lehden kansikuvakaunotar. Jutussa seurataan Johannan ja Onnenkerjäläiset-orkesterin keikkareissua Kukonhiekan lavalla.

Vuoden 2002 tangokuningatar sanoo jutussa olevansa onnekas, että saa keikkailla päivätyökseen edelleen.

“Moni kollega on joutunut vaihtamaan alaa. Keikkalaulajan työ on nykyisin epävarmuutta ja selviytymistaistelua koko ajan”, Johanna sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Mainos

Kuten tiedetään, tanssipaikkojen määrä ja sitä kautta keikkojen määrä ovat vähentyneet. Kilpailua kuitenkin piisaa, sillä ammattitaitoisia esiintyjiä alalla on paljon. Pakonen sanoo, että se tuntuu suoraan tilipussissa.

“Palkkiotkin ovat pienentyneet. Tienaan tänä päivänä neljäsosan siitä, mitä tienasin kymmenen vuotta sitten. Vuosituloni ovat 20–25 prosenttia siitä, mitä ne olivat kymmenen vuotta sitten. Mutta ei minulla hätää ole. Lasken tuloni ja menoni tarkasti. Hyvinä vuosina säästin sukanvarteen ja sijoitin asuntoon.”

Mutta Johanna ei kuitenkaan maalaa jutussa pirua seinälle, vaan lataa uskoa tanssilavakulttuuriin ja sen säilymiseen. Tangokuningatar huomauttaa, että keikalle lähteminen ei koskaan ole hänestä tuntunut raskaalta.

“Odotan aina innolla iltaa ja yleisöä mutta myös pakkaamista, valmistautumista ja ajamista. Tien päällä saan mennä oman aikatauluni mukaan. Tämä on minulle elämäntapa.”

Katso Johanna Pakosen keikat tästä.

Johanna Pakonen kaunistaa uusimman Anna-lehden kantta.