Ota yhteyttä

Keikat ja kiertueet

Vau, mikä meno! Kyösti svengaa varusmiessoittokunnan kanssa – katso video

Kyösti Mäkimattila esiintyi Kevään riemua -konserttikiertueella Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kanssa. Lue arviot sekä katso svengaava video.

Julkaistu

@

Kyösti Mäkimattila esiintyi viidellä Kevään riemua -konserttikeikalla Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kanssa.

Etukäteen Kyösti aprikoi, kuinka ehtii harjoitella kaikki konserttikiertueen vaatimat kappaleet, mutta kokeneena ammattilaisena tangokuningas sai sävelmät ajoissa päähänsä.

”Kauhian hiano soittokunta, misä nuaret kiiltäväsilmäset taiturit tarjoovat osaamistas. Mää laulan ja jutustelen, hes soittavat ja johtajat viuhtovat tikuillas senko kerkiivät”, Kyösti Mäkimattila kuvasi kiertuetta etukäteen Rauman murteella.

”Kiitos varusmiessoittokunta ja kiitos herrat kapellimestarit, kapteeni Paakkunainen ja yliluutnantti Valtasalmi, nautin joka hetkestä”, Kyösti  kiitteli onnistuneen kiertueen jälkeen.

Myös orkesteri oli haltioissaan:

”Tältä näyttää, kun tangokuningas ja Varusmiessoittokunta ottavat kaiken irti keväästä”, soittokunta riemuitsi kuvan kera:

Koko Kevään riemua -kokoonpano kiertueen viimeisellä keikalla Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Kuva: Puolustusvoimat / Joona Jokilampi.”Kyösti otti yleisöt haltuun”

Varusmiessoittokunnassa haitaria soittava jääkäri Lauri Pänkäläinen pitää blogia (voit tutustua siihen tästä) soittokunnan arjesta. Hän kertoo rehellisesti kiireistä ja miltei viime tippaan jääneistä treeneistä – ja ottaa myös kantaa Kyöstin otteisiin kiertueella.

”Mitä tahansa Mäkimattilasta odotinkaan, sitä hän ei ollut. Tanssilavojen kokenut veteraani otti yleisöt haltuun joka ilta muuttuvilla juonnoillaan ja palkintoja keränneellä laulutaidollaan. Hänen juontonsa sisälsivät jääkiekkoa, elämänohjeita ja erityisenä yleisösuosikkina otteita tangokuninkaan omista runokirjoista. ”Ketunkuonoista” ja ”saatil pääsemisest” kertovien säkeiden taka-ajatuksena saattoi ehkä olla kirjojen myynnin lisääminen, mutta suurella sydämellä luetut, omaperäiset runot toivat konserteille persoonallisen vivahteen”, jääkäri Pänkäläinen kirjoittaa.

”Persoonallisuutta ei puuttunut ohjelmistostakaan, joka koostui Mäkimattilan siirappisista rakkauslauluista ja konserttisoittokunnan omista ohjelmanumeroista. Aiheet vaihtelivat öisistä itsetutkiskeluista aina Oopperan kummitukseen ja metropolia tuhoavaan Godzillaan.”

Haitaristin mukaan konserttiyleisö kuitenkin piti kuulemastaan.

”Toisistaan täysin erilaisten teosten sekasotku onnistui jotenkin saamaan sekä yleisön että esiintyjien suosion, ja tunnelma nousi esitys esitykseltä uusiin mittoihin. Kevyt musiikki oli mieluisaa soitettavaa ja katsomoiden reaktioista päätellen myös mieluisaa kuunneltavaa.”

Katso Kyösti Mäkimattilan keikat tästä.

 

KATSO svengaava video:Säästä satasia - edullisempi sähkö 2 minuutissa! Kotimainen Sähkömittari kilpailuttaa sähkötarjoukset puolestasi ja etsii sinulle edullisimman vaihtoehdon. Klikkaa heti tästä!

Ansaitse eläkkeellä ollessasi tai tienaa osa-aikaisena. Hae myyntineuvottelijaksi takuupalkalla + bonukset.