Ota yhteyttä

Musiikkivideo

Vau! Tanssitähtien yhteinen koronavideo on upea: “Kohotamme yhteishenkeä”

Silta yli synkän virran -sinkun tuotto menee lapsipotilaiden hyväksi. Mukana ovat mm. Teemu Roivainen, Saija Tuupanen, Kyösti Mäkimattila ja Marita Taavitsainen.

Julkaistu

@

Iskelmäartistit halusivat tempaista ja kohottaa yhteishenkeä korona-aikana ja julkaisivat tänään perjantaina (8.5.20) upean hyväntekeväisyyssinglen nostalgisesta Silta yli synkän virran -kappaleesta. Lauluhan on suomenkielinen versio Bridge Over Troubled Water -klassikosta.

Mukana tässä mielenkiintoisessa projektissa on lukuisia tanssi-iskelmän vahvoja nimiä: Teemu Roivainen, Kyösti Mäkimattila, Saija Tuupanen, Isto Hiltunen, Marita Taavitsainen, Janne Raappana, Suvi Karjula sekä Jonna Ortju.

Projektin ja kokoonpanon nimeksi valikoitui solistien valitsema Sävelsillanrakentajat.

“Tehty rakkaudella ja suurella sydämellä” –Saija Tuupanen sinkusta

Saija Tuupanen iloitsee yhteishenkeä kohottavasta hyväntekeväisyyskappaleesta.

“Nyt kun elämme tällaista poikkeusaikaa, vaikuttaa se meihin kaikkiin hyvin monin eri tavoin. Onneksi meillä kaikilla on musiikki, ja sitä ilosanomaa voimme jakaa tästä vallitsevasta tilanteesta huolimatta! Musiikki tuo lohtua ja iloa”, Saija sanoo.

“Tämä sinkku on tehty rakkaudella ja suurella sydämellä. Ja todella hienossa porukassa!”

Kappaleesta julkaistiin myös tunnelmallinen musiikkivideo, josta artistit ovat omalta osaltaan kuvanneet kotioloissaan. Voit katsoa sen tämän artikkelin alussa ja lopussa.

Yhteenkokoavana ja musiikillisena taustavoimana on toiminut Energia-yhtye, jonka panos kappaleeseen ja videoon on ollut mittava. Ari-Pekka Laukkanen on tuottanut ja miksannut singlen. Sovituksesta ja musiikista vastaavat Energian muusikot lisämiehityksineen. Videon tekijänä on toiminut Mikko Suuronen.

Teemu Roivainen eläytyy musiikkivideolla vahvasti.

Saija Tuupanen tunnelmoi upealla Silta yli synkän virran -videolla.

Teemu: “Aluksi muutos lamaannutti”

Teemu Roivainen toteaa, että koronaepidemia on pakottanut pysähtymään.

“Aluksi tämä täydellinen muutos elämässä oli jollakin tavalla lamaannuttavaa. Nyt olen löytänyt tästä täydellisestä pysähdyksestä positiivisiakin puolia. Nyt on aikaa läheisille, rauhoittumiselle sekä säveltämiselle”, Teemu kuvaa.

Silta yli synkän virran, joka toteutettiin yhdessä arvostamieni artistien ja muusikoiden kanssa. Musiikki ja sen luominen on erittäin lohdullista näinä aikoina ja toivon, että osaltamme tämän kappaleen kanssa voimme tuoda valoa kevääseen.”

“Korona on kuin synkkä virta” -Kyösti Mäkimattila

Kyösti Mäkimattila on iloinen, että häntä kysyttiin mukaan yhteisprojektiin.

“Taidolla tehdyt soitto-osuudet ovat hunajaa sielulleni ja tuttujen laulajakollegoiden osuuksiin oli erittäin mukava tarjota oma panos. Koronakevät on ollut lamaannuttava kokemus. Korona on kuin synkkä virta. Arvaamaton ja pelottavakin. Meille keikkaileville muusikoille ja laulajille tulevaisuus on vielä näin toukokuun alussa täysin hämärän peitossa.”Tuotto lasten hyväksi

Silta yli synkän virran -singlen hyväntekeväisyyskohteena on Lastenklinikoiden kummit ry. Kappaleen tuotto ohjataan Kummien pienten lasten hoivaan.

Kappelehan julkaistiin alunperin amerkkalaisduo Simon & Garfunkelin esittämänä vuonna 1970, tasan 30 vuotta sitten. Kirkan tutuksi tekemä suomennos on nauhoitettu samana vuonna. Kirkan syntymästä tulee muuten kuluneeksi 70 vuotta tänä vuonna.

Suvi suunnitteli kannen toivon ja rauhan väreillä

Levyn kannen on suunnitellut mukana oleva solisti Suvi Karjula. Itse maalaus huutokaupataan myöhemmin.

“Kun minulle huikattiin, irtoaisiko maalaus tämän yhteisprojektin singlen kanneksi, aloin miettiä, mikä on se toivo ja turva, josta tämän kappaleen versioimisen idea lähti. Olen saanut toivoa luonnosta ja minulle rakkaitten paikkojen ajattelemisesta”, Suvi miettii.

“Maalauksessani on Kotkan Kaunissaaren hiekkarannalla sijaitseva laituri, joka muistuttaa hieman keskeneräistä siltaa. Halusin käyttää värejä, jossa on toivoa ja rauhaa.”

Suvi Karjula maalasi sinkun kansikuvan, jossa on ikuistettuna Kotkan Kaunissaaren hiekkarannalla sijaitseva laituri.

“Keikkojen pois pyyhkiytyminen kuin painajaisunta”

Tanssi-iskelmäartistit ovat jääneet valtakunallisesti hieman taka-alalle, kun mediassa on pohdittu korona-ajan työtilanteita. Lähes kaikki tanssilavat ovat tehneet päätöksen, että lavatansseja ei tänä keväänä eikä koko kesänäkään järjestetä. Sadat kauniit, perinteikkäät kesätanssilavat ovat siis kiinni ja iskelmäartistien kalenteri tyhjä.

Iskelmäartistien työtilanteeseen toki vaikuttavat myös konserttitalojen kiinnimeno, laivat ja huvipuistot, festarit… samoin kesäteatterit, joihin moni on kiinnitetty.

“Tälle keväälle oli sovittuna lähes 50 erilaista konsertti- ja musiikkiesiintymistä. Niiden pyyhkiytyminen kalenterista on ollut kuin painajaisunen katselua”, Kyösti Mäkimattila sanoo suoraan.

“Pakko silti katsoa toiveikkaasti eteenpäin” –Saija Tuupanen

Myös Saija Tuupanen tähdentää, että kaikki hänen kesän tanssikeikkansa on peruttu.

“Samoin muut työrupeamat, tuskin mikään niistä toteutuu. Minulla pitäisi alkaa juhannuksen jälkeen jälleen kesäteatteri-esitykset, mutta senkin toteutuminen on epävarmaa. Mutta pakko silti katsoa toiveikkaasti eteenpäin.”

Suvi Karjula ja Kyösti Mäkimattila lauloivat omat osuutensa studiolla.

Marita Taavitsainen ja Isto Hiltunen versioivat hienosti klassikkoa. Energia-yhtyeen panos kappaleen syntymiseen on ollut mittava ja merkittävä.

Laaja joukko hyväntekijöitä

Silta yli synkän virran (säv. Paul Simon, san. Pertti Reponen, sov. Energia), MagnumLive Oy 2020.

Kappaleen solisteina: Isto Hiltunen / Janne Raappana / Jonna Ortju / Kyösti Mäkimattila/ Marita Taavitsainen / Saija Tuupanen / Suvi Karjula / Teemu Roivainen.

Energia: Niko Saloheimo (piano, urut & taustalaulu) / Petri Hokkanen (sähkökitara) / Joonas Almila (basso) / Kevin Knouna (rummut) / Sanna Kokko (viulu) / Luona Hosia (sello).

Tuottaja: Energia & Ari-Pekka Laukkanen / Äänitys: Ari-Pekka Laukkanen, Energia, VK-studio, Teemu Roivainen, Isto Hiltunen & Janne Raappana / / Miksaus: Ari-Pekka Laukkanen / Jälkituotanto: Teemu Roivainen / Masterointi: Ari-Pekka Laukkanen.Huima tarjous! Tilaa Seiska nyt kotiisi vain 2,40€ per lehti. Saat nauttia Suomen suosituimmasta tv- ja viihdelehdestä.

Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!
Langat ja muut käsityötarvikkeet kätevästi kotiin AdLibriksestä! Ilmainen toimitus (yli 16,90€ tilauksiin)!