Ota yhteyttä

Orkesterit

Harmonikkalegenda palaa Pekkaniskan Poikiin: “Odotan innolla tanssituttujen tapaamista”

Taisto Lunkka toivoo pääsevänsä pian keikoille PNP:n riveissä.

Julkaistu

@

Kuva: Facebook.

Pekkaniskan Pojat eli tutummin PNP kertoo tänään torstaina (7.5.20) iloisia uutisia: harmonikkataitelija Taisto “Tase” Lunkka palaa Pekkaniskan Poikien riveihin.

Taisto kävi välillä musisoimassa Markku Aroa säestävässä Diesel-orkesterissa.

“Minulla on ollut kunnia olla iskelmämusiikin legenda Markku Aron matkassa ja kivoissa keikkamutkissa. Kiitos Markku ja Diesel! Olen etuoikeutettu, kun minua pyydettiin jatkamaan taas matkaa huippu-tanssibändin PNP:n riveissä”, haitarin lisäksi koskettimia soittava Taisto iloitsee.

“On hienoa jatkaa yhteistyötä ja viedä tanssimusiikin ilosanomaa hyvien soitto- ja lauluystävien kanssa eteenpäin. Odotan myöskin innolla taas teidän tanssituttujen tapaamista.”

→ Lue myös: Tässä on Pekkaniskan Poikien uusi kokoonpano

PNP-Matti: “Tase palaa kotiin takaisin”

Tanssikansan lisäksi Pekkaniskan Poikien solisti Matti-Sakari Venetvaara on iloinen harmonikkalegendan paluusta.

“Ilolla ilmoitamme, että Tase palaa riveihimme, eli ns. kotiin takaisin. Palaamme siis keikoille entistä ehompana, kunhan maailman tilanne sen sallii”, Matti-Sakari ilmoittaa.

Pekkaniskan Pojat on viihdyttänyt suomalaisia jo vuodesta 2002. Orkesteri koostuu kuudesta taitavasta muusikosta ja on palkittu vuosien varrella eri palkinnoilla.

→ Lue myös: VIDEO Jussi, Jouni ja Matti naurattivat talkshowssa: Kehuja, possulaulua ja sanaselityksiä

Pekkaniskan Pojat (vanha kokoonpanokuva vuodelta 2018). Taisto Lunkka eturivissä vasemmalla, Matti Venetvaara eturivissä oikealla.

Harmonikan lapsitähti veljensä kanssa

Myös Taiston pikkuveli Risto “Upi” Lunkka on tunnettu hanuristi. Risto on vaikuttanut mm. La Strada -orkesterissa ja soittanut vuosia Anita Hirvosen taustalla.

Risto ja Taisto Lunkka olivat Riihimäellä varsinaisia lapsitähtiä 70-luvun lopulla. Esiintymisiä riitti ympäri Suomea. Heidät tunnettiin Suomen nuorimpina konsertoivina hanuristeina, jotka vetelivät palkeistaan niin Bachia kuin Iitin Tiltuakin.

Veljekset kävivät Riihimäen musiikkiopistoa, jossa heidän opettajanaan oli jo silloin harmonikan mestarina tunnettu Veikko Ahvenainen.

→ Lue myös: Veikko Ahvenainen täyttää 90 – juoksee yhä 5 km päivässä, “jos ehdin”

“Veikon paras oppi minulle oli se, että älä soita kuten nuoteissa lukee, vaan niin kuin se oikeasti soitetaan.”

“Syvä rakkaus musiikkiin”

Musiikki on kuulunut veljesten elämään pienestä pitäen. Taisto aloitti musiikkiopinnot 6-vuotiaana ja harmonikansoiton 10-vuotiaana. Taisto on tosin harmitellut, että harmonikkaa ei enää hyödynnetä entiseen malliin.

“Se on muuttunut enemmän sellaiseksi opetusinstrumentiksi.”

Taisto on kertonut, että keikkailu maistuu yhä.

“Totta kai mukana on hiukan kliseisesti syvä rakkaus musiikkiin. Olen kuitenkin itse nähnyt tämän alan karikot ja mielelläni haluaisin antaa tuleville sukupolville tietoa, jotta he niitä voisivat välttää.”

Risto Lunkka (kuvassa takana haitarinsa kanssa) on soittanut mm. La Strada -orkesterissa.Yves Rocherin ihanat kauneustuotteet ovat laadukkaita ja edullisia. Tilaa heti - nyt ilman postikuluja (yli 19€ tilaukset).

Osta ruokaa 20-90 prosentin alennuksella! Matsmart myy huiman halvalla ylijäämätuotteita. Tutustu ja tilaa heti!