Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Anne Mattila ei halua myydä maalauksiaan – katso kuvat töistä

Julkaistu

@

Anne Mattila on paitsi suosittu laulaja myös lahjakas taiteilija. Anne kutsuu taidemaalausta jopa toiseksi ammatikseen.

“Olen maalannut nyt 20 vuotta. Olen maalannut yhteensä tänä aikana noin 300 maalausta ja pitänyt useita näyttelyitä ympäri Suomea”, Anne Mattila kertoo.

“Taidepolulle lisää pituutta”

Anne Mattila taidekahvilansa galleriassa. Kuva: Facebook.

Vuonna 2013 hän avasi oman taidekahvila-gallerian kotiseudulleen Satakunnan Karviaan. Annen töitä on esillä huhtikuusta syyskuun loppuun galleriassa. Lokakuussa kahvila on suljettu, marras-joulukuussa se on avoinna viikonloppuisin. Viime kesänä taidekylässä kävi peräti 56 000 vierailijaa.

“Uudistamme pihaa sekä teemme taidepolulle lisää pituutta sekä teen taidetta tietenkin myös sinne. Vanha kahvila tulee saamaan uuden käyttötarkoituksen ja siitä tulee mahtava!” Anne vinkkaa.

“Urani alussa minua kehotettiin pitämään matalaa profiilia taidemaalarin haaveistaan, jottei yleisö menisi hämilleen. Siksi en tuonutkaan tätä puoltani esille, vaan vasta viitisen vuotta sitten aloin kuunnella täysin sydäntäni. Ostin vanhan maatilan, jotta voin ripustaa työnsä yleisön eteen sellaisessa maisemassa, jossa taulujen ja ihmisten on hyvä ja rauhallinen olla.”

Maalauksiaan Anne Mattila kuvaa tarinoiksi.

“Työni ovat aina tarinoita, jotka ovat minua koskettaneet. Jokaiseen tauluun liittyy aina runo tai sävellys ja joskus jopa molemmat yhtäaikaa.”

Taidekahvilan vanha, miellyttävä miljöö. Kuva: Facebook.

“Hankala luopua”

Parhaillaan Vain elämää -tv-ohjelmassa Nelosella esiintyvän Annen maalaukset eivät kuitenkaan ole myynnissä.

“Jokainen työni on aina oma lapseni, joten niistä on hyvin hankala usein luopua. Eli näyttelyt eivät tällä hetkellä ole myynnissä. Tulevaisuudessa ovat, mutta juuri nyt opettelen vasta luopumaan”, Anne kuvaa.

Taidekahvilan viehättävässä miljöössä järjestetään myös tapahtumia ja konsertteja. 6.12. Anne itse esiintyy itsenäisyyspäiväkonsertissa ja 16.12. joulukonserttia tähdittää Eila Pienimäki.

Annen taidekahvila: Sarapohjantie 173, Karvia.

Katso lisää Annen teoksia tästä linkistä.

Anne Mattila ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2001 hitillään Asfalttiviidakko. Ensimmäisen julkisen esiintymisensä Mattila oli kutenkin tehnyt jo 9-vuotiaana, ja keikkailun omalla orkesterillaan hän aloitti 13-vuotiaana.

Anne Mattilalta on ilmestynyt kaikkiaan kolmetoista pitkäsoittoa, jotka ovat myyneet useita platina- ja kultalevyjä. Viimeisin albumi, Kuivaa koivua, ilmestyi 2016.

Katso Annen keikat tästä.


Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *