Ota yhteyttä

Media

Artistien nimellä huijataan Facebookissa: “Älkää uskoko ja osallistuko mihinkään” – uhreina useita tähtiä

Arja Koriseva, Heidi Pakarinen ja Saija Tuupanen varoittavat Facebookissa kulovalkean tavoin leviävästä huijauksesta, jossa väärennetyn artistiprofiilin kautta houkutellaan faneja.

Julkaistu

@

Useat tanssitähdet ovat joutuneet Facebookissa viime päivinä huijauksen uhreiksi. Väärenneyistä profiilisivuista ovat ilmoittaneet mm. Saija Tuupanen, Arja Koriseva, Pirita Niemenmaa, Heidi Pakarinen ja Eini.

Huijauksen kaava on samankaltainen: huijarit ovat perustaneet artistin nimellä vääriä profiilisivuja ja kutsuneet faneja tykkäämään sivuista. Facebook-sivut näyttävät kuvia myöten aidoilta.

“Älä reagoi viesteihin!”

“Näitä on nyt toden teolla liikkeellä. Jos saat tuollaisen viestin, älä reagoi. Näyttää siis ihan mun profiililta”, Saija Tuupanen varoitteli fanejaan.

Väärennetyillä sivuilla on “kilpailu”, jossa puhutaan “erikoislahjasta” ja luvataan “vain 15 onnekkaimmalle voittajalle 1 000 euron rahapalkinto”. Huijausprofiili väittää, että artisti on “valinnut satunnaisesti jonkun ja lähettänyt myös kaveripyynnön”. Viestissä pyydetään rekisteröimään “valitun nimi” ja täyttämään muita tietoja.

Tällaisiin viesteihin ei missään nimessä pidä vastata.

“Joku artistivihaaja kyseessä”

Arja Koriseva kertoi, että huijausprofiilista on tehty ilmianto ja toivoo Facebookin ylläpidon saavan asian kuntoon.

Arja näytti huijaussivun Facebook-päivityksessään varoituksen vuoksi:

Pirita Niemenmaa kertoo, että hänen nimiinsä on tehty kaksikin valeprofiilia.

“Joku innokkaasti säätää… uskoisin, että kysymyksessä on joku artistivihaaja, koska en ole ensimmäinen enkä varmasti viimeinen, kenelle näitä on tehty”, Pirita varoittaa Facebookissa.

Pirita esittelee huijaussivuja päivityksessään:

Myös Eini on kärsinyt samasta huijauksesta.

“Joku hakee mun profiililla kavereita! Se en ole minä!!!”

Heidi Pakarinen varoittelee fanejaan samasta huijauksesta.

“Joku tehny feikkiprofiilin ja kysyy nimissäni sua kaveriksi”, Heidi tiedotti Facebookissa.

“Älkää hyväksykö, en oo tehny mittään uusia profiileja!!!!”

Konsta Hietanen ja Laura Voutilainen uhreina myös

Vastaavanlaisia feikkiprofiileja ja kutsuja huijauskilpailuun on viime päivinä sadellut myös monien muiden julkisuudesta tunnettujen henkilöiden sekä yritysten nimissä Facebookiin.

Esimerkiksi tv:stä tuttu kokki Kari Aihinen, Tähdet tähdet -ohjelman voittaja Konsta Hietanen ja laulaja Laura Voutilainen ovat joutuneet valeprofiilien uhreiksi.


Haaveiletko paremmasta unesta? Kokeile 8hours melatoniinilla: luonnollinen reseptivapaa univalmiste. Klikkaa ja kokeile: SAAT 50% ALENNUKSEN ensimmäisestä paketista!
Autolainaa jopa 60 000€! Tee UNELMISTASI totta! Autoluotto kilpailuttaa puolestasi yli 30 pankkia ja luotonantajaa.
Voi paremmin! Tutustu kotimaiseen VitaFresh D-vitamiiniin, nyt alkaen vain 5,95 €! Hyvänmakuinen purutabletti, ilmainen toimitus.
Tuplasti katsottavaa. Elisa Viihde Aitio + Viaplay Leffat & Sarjat. Koodilla AITIOETU nyt 1kk ilmainen kokeilu!