Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Eero Aven on kuollut: “Taiteilija lähti viimeiselle keikalleen”

Pitkän linjan iskelmälaulaja Eero Aven on kuollut tänään tiistaina 78-vuotiaana.

Julkaistu

@

Pitkän linjan iskelmälaulaja Eero Aven on kuollut 78-vuotiaana. Lähiomaisten mukaan Aven menehtyi tiistaina (7.4.20): “taiteilija lähti viimeiselle keikalleen tänään aurinkoisena aamuna”.

“Paljon on kilometrejä takana ja isoin keikka tuli nyt. Laulut on laulettu maan päällä täällä. Viihdetaiteilija Eero Aven on lähtenyt taivaskanavalle jatkamaan laulun taikaa”, omaisten julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

“Kaipaamaan jäivät todella rakastettua ihmistä omaiset. Toiveemme on, että annatte meidän surun ryynit ja murheen kyyneleet itkeä rauhassa ja jokainen teistä voi muistella häntä omalla tyylillään.”

Aven tunnettiin menestyneenä iskelmälaulajana, säveltäjänä ja sanoittajana. Avenin ensilevytykset syntyivät 1960-luvun lopulla ja hän on tehnyt musiikkia niin säveltäjänä, sanoittajana, sovittajana kuin esiintyvänä taiteilijanakin. Avenin ensimmäinen single ilmestyi vuonna 1969. Seuraavat kaksi singleä tulivat vuosina 1971–72 Fonovoxin kautta ja tätä seuraavat neljä singleä Love Recordsin kautta.

Tämän jälkeen hän siirtyi M&T Productionin artistiksi. Siellä syntyivät myös hänen ensimmäiset pitkäsoittolevynsä. Albumista Elämäntoveri Aven sai uransa toistaiseksi ainoan kultalevyn.

Eero Aven osallistui aikoinaan pikkupoikana Veikko Ahvenaisen järjestämään laulukilpailuun.  Aven asui Heinolassa ja vaikutti pitkään myös Heinolan kunnallispolitiikassa.

Eero Aven ja kultalevy Elämän toveri -albumista.

Eero Aven esiintyi yli 50 vuotta.  Hänen tunnettuja kappaleitaan ovat mm. Älä sinä mökötä, Naltioon, Elämäntoveri, Sirpaleet, Mandoliinikrapula ja Salarakas.

“Harvassa on paikka, missä minä en ole käynyt vuosikymmenten aikana. Tykkään pienistä kansan paikoista, missä pääsee lähelle ihmistä”, Eero kertoi taannoin Ylen haastattelussa.

Keikoilla Eeron päässä oli rakas “virkahattu”

“Se on Raattamasta Lapista saatu. 35 vuotta on ollut hattu päässä tärkeillä keikoilla.”

 
Mahtava VitaePro-tutustumistarjous – kokeile nyt puoleen hintaan
Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!