Ota yhteyttä

Media

Veikko Ahvenainen täyttää 90 – juoksee yhä 5 km päivässä, “jos ehdin”

Mestarihanuristi Veikko Ahvenainen kertoo Hesarin syntymäpäivähaastattelussa kuulumisiaan ja muistelee huimaa uraansa. “Mukavasti menee”, 90 vuotta täyttävä Veikko sanoo.

Julkaistu

@

Harmonikkataiteilija Veikko Ahvenainen täyttää komeat 90 vuotta ensi tiistaina (24.9.2019). Vuonna 1929 syntynyt Ahvenainen on esiintynyt 1940-luvulta saakka.

Helsingin Sanomissa tänään keskiviikkona (18.9.) julkaistussa syntymäpäivähaastattelussa Ahvenainen muistelee lämpimästi uraansa. Veikolla oli muun muassa oma tangoyhtye, joka säesti 1960-luvun puoliväliin asti useita legendaarisia suomalaisia tanssitähtiä, kuten Olavi Virtaa.

”Virta oli hieno persoona. Meillä ei ollut mitään nuotteja, koska hän osasi kaikki kappaleet ulkoa. Seurasimme laulajaa ja teimme sovitusta hänen mukaansa. Siinä oppi paljon”, Ahvenainen muistelee HS:ssä.

”Tanssilavakulttuurissa se oli hienoa aikaa. Kun oli pikkulava järven rannalla ja ukkosella menivät sähköt, pojat raapaisivat tyttöjen naamojen edessä tuli­tikun, kun he menivät hakemaan heitä. Jotain valoa piti saada, ja soittohan jatkui, kun ei orkesteri tarvinnut sähköä.”

→ Lue myös: Leif Lindeman sai vieraakseen 89-vuotiaan, Suomen eniten levyttäneen artistin: “Soitoksi ja lauluksi meni”

Mainos

“Otin opikseni Arvo Ylpöstä”

Jyväskylässä asuva Ahvenainen on tunnettu hyvästä kunnostaan ja aktiivisuudestaan. Nuorempana hän harrasti hiihtoa, mutta hurahti sitten juoksuun. Maratoneja hän alkoi vetää vasta päälle kuusikymmpisenä.

Tanssiin.fi on kertonut aiemmin, kuinka teräsvaari on juossut 31 täyspitkää maratonia – vielä pitkästi yli 80-vuotiaanakin ja harrastaa yhä juoksua.

“Juoksen päivittäin viisi, kuusi kilometriä, jos vain ehdin”, Veikko hymyilee Hesarissa.

”Olen vuosikymmenet pitänyt itsestäni huolta. Otin myös opikseni Arvo Ylpön elämänohjeesta: pitää aina ajatella positiivisesti, sillä negatiivinen ajattelutapa menee koko ruumiiseen, joka pian sairastuu.”

Veikon vaalimiin elämäntapoihin kuuluvat kunnollinen ruokavalio, liikunta ja raittius. Hän syö kasvispainotteisesti ja lihan sijaan kalaa.

“Saattaa tässä mennä vielä pitkäänkin”

Lokakuussa Ahvenainen juhlii syntymäpäiväänsä Helsingin Finlandia-talossa. Superkonsertissa laulusolisteina ovat Marita Taavitsainen, Leif Lindeman ja Erkki Liikanen. Veikon lisäksi soittamassa ovat mm. hänen ruotsalaissyntyinen vaimonsa Carina Nordlund.

→ Lue myös: Veikko Ahvenainen juhlii 90-vuotispäiväänsä Finlandia-talossa: “Pitää olla nöyrä”

Veikko Ahvenainen on Suomen eniten levyttänyt artisti. Vaikka mittariin kilahtaa 90 vuotta, uusia äänitteitä lienee luvassa.

”Kyllä minulla suunnitelmia on, mutta meille ihmisille on annettu määrätty aika täällä, ja kaikki riippuu siitä”, Ahvenainen miettii.

”Mutta koska menee näin mukavasti, niin saattaa tässä mennä vielä pitkäänkin.”

 
Leif Lindemanin uutuuslevy, Kyöstin runokirja, Saija Tuupasen t-paita... Tanssiin.fi:n uudistunut kauppa on täynnä edullisia löytöjä. Klikkaa heti tästä!
Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.