Ota yhteyttä

Tanssitähdet

Jarmo Pellinen on menehtynyt – sai kuolla omaan kotiinsa

Seniori tangokuningas 2015, laulaja Jarmo Pellinen on kuollut. Pellinen menehtyi sunnuntaina 24.3.19 kotonaan Mäntsälässä. Kuuntele Jarmo Pellisen viimeinen levytys Saapuu ilta varhain.

Julkaistu

@

Jarmo Pellinen menehtyi vaikeaan sairauteen vain 51-vuotiaana sunnuntaina 24.3.2019. Laulajan ja tangotähden kuolemasta kertoi ensimmäisenä Seiska.

Vuoden 2015 Seniori tangokuningas sairasti parantumatonta vatsasyöpää. Tanssiin.fi on seurannut Jarmon sinnikästä syöpätaistelua.

“Jarmo sai kuolla omaan kotiinsa. Hän menehtyi nukkuessaan omassa sängyssä”, Jarmon sisar Raija Pellinen vahvistaa Tanssiin.fi:lle.

Pääsi vielä sairaalasta kotiin

Viikko sitten Jarmo joutui akuuttihoitoon, kun hänen äänihuulensa halvaantuivat osittain ja mies menetti äänensä. Pellinen pääsi kuitenkin Hyvinkään aluesairaalasta vielä kotiinsa Mäntsälään.

Pellistä jäi sisarusten ja muiden omaisten lisäksi kaipaamaan hänen vaimonsa Satu Isberg. Isberg on muuten legendaarisen tangotähti Markus Allanin tytär.

Hautajaiset vietetään perhepiirissä.

Puolentoista vuoden odottelu

Jarmo Pellinen on kertonut, kuinka hänen tapauksessaan kesti puolitoista vuotta ennen kuin syöpädiagnoosi lopulta varmistui. Jarmo on kritisoinut suomalaista terveydenhoitoa.

“Kävin Mäntsälässä 25 kertaa lääkärissä. Lääkärit vain vaihtuivat. Oli virolaista, somalia, nuoria suomalaisia. Kukaan ei ottanut todesta. Yksi määräsi Buranaa. Yksi kirjoitti sentään lähetteen Hyvinkään sairaalaan, missä diagnoosi oli, että ”terve mies, lähetetään kotiin”, Pellinen ihmetteli.

“Jos olisin heti alusta asti päässyt syöpähoitoihin, tilanteeni olisi paljon parempi. Nyt kesti puolitoista vuotta, ennen kuin syöpädiagnoosini varmistui. Saan maksaa siitä hengelläni.”

“Olen valinnut arkunkantajani”

Laulajan viimeinen, ratkaiseva hoitojakso päättyi tammikuun alussa. Tuolloin selvisi, että hoito ei ole tehonnut ja syöpä oli valitettavasti levinnyt entisestään.

“Syöpähoitoni lopetetaan tuloksettomina ja siirryn elämään “jatkoajalla”. Olen jo valinnut arkunkantajani. Haluan vain elää viimeiset hetkeni omassa kodissani, lähimmäisteni kanssa. Saattohoitoon en suostu”, Jarmo Pellinen kertoi tammikuussa Tanssiin.fi:n haastattelussa.

Lokakuussa 2018 Jarmo levytti viimeiseksi jääneen sinkkunsa Saapuu ilta varhain:

“Saapuu ilta varhain, hiipuu pois päivä parhain… Nään varjon hiipineen jo salaa huoneeseen…”

 

KUUNTELE Jarmon viimeinen levytys Saapuu ilta varhain:

 


Kilpailuta autohuoltosi ja säästä satasia! AutoJerry on Suomen suurin autohuoltojen vertailupalvelu
Osta apteekkituotteet suomalaisesta verkkoapteekista. Reseptilääkkeet, apteekkikosmetiikka kätevästi klikkauksen päässä.
Äänikirjat ovat jättihitti. Kuuntele nyt 14 päivää ilmaiseksi ja tutustu Nextoryn valtavan valikoimaan. Ei sitoutumisaikaa. Klikkaa ja kokeile!
Koira, kissa... Lemmikkieläinten ruoat ja tarvikkeet edullisesti Zooplussasta. Kotiinkuljetus koko Suomeen! Klikkaa ja saat 5% alennuksen.