Ota yhteyttä

Media

Johannes Vatjuksen uusi orkesteri selvisi – miettii myös paluuta myyntihommiin

Johannes Vatjus aloittaa vuoden 2020 uuden tanssiorkesterin kanssa. Johannes haaveilee myös tanssimisen opettelusta ja miettii turvaavansa ison perheensä toimeentuloa vanhassa ammatissaan. Lue lisää!

Julkaistu

@

Hallitseva tangokuningas Johannes Vatjus aloittaa vuoden 2020 uuden orkesterin kanssa. Niin kuin aina, tangokuninkaallisia heidän alkutaipaleellaan säestänyt orkesteri väistyy noin puolen vuoden jälkeen – tai jää toiselle kuninkaalliselle käyttöön. Tähän saakka Johannesta ja Pirita Niemenmaata on säestänyt osaava ja monipulinen Tanssiorkesteri Kaiho.

Johnneksen uusi orkesteri on Helmi. Basisti Ami Jaaran johtama pitkän linjan suosikkiyhtye on säestänyt aiemmin mm. tangokuningatar Aino Niemeä sekä tehnyt keikkaa itsenään.

Amin lisäksi kokoonpanon kuuluu toinenkin taitava muusikko La Strada -orkesterista: hanuristi Upi Lunkka. Muut Helmi-kvartetin soittajat ovat saksofonisti Matti Saarinen ja rumpali Tomi Tuomi.

→ Lue myös: Johannes Vatjus iloitsee: Sai asuntoauton keikkakiesiksi ja viikon kotiloman

Helmi-orkesteri: Ami Jaara – basso, laulu; Matti Saarinen – saksofonit-kongat perc, laulu ; Risto Upi Lunkka – koskettimet, hanuri, laulu ja Tomi Tuomi – rummut.

Mainos

Ensikeikka uudenvuodenaattona

Johannes paljasti orkesterinsa nimen kotikuntansa paikallislehden Haapavesi-lehden tuoreessa haastattelussa.

“Ohjelmistoon tulee perinteistä tanssimusaa, pääasiassa suomalaista tanssimusiikkia, mutta myös lattareita hiotaan”, tangokuningas kertoo jutussa.

Johannes Vatjuksen ja Helmi-orkesterin ensimmäinen yhteinen keikka on uudenvuodenaattona 31.12.19 Kalliojärven viihdekeskuksessa Isossakyrössä.

“En kehtaa tanssia julkisesti” – Johannes Vatjus

Orkesterin rumpali Tomi Tuomi on muuten aiemmalta ammatiltaan tanssija. Vaikka tangokuningas onkin, Johannes ei ole mikään parkettien partaveitsi.

“Minulla on haaveissa opetella tanssimaan. Tangot ja valssit saattavat mennä jotenkin, mutta julkisesti en kehtaa vielä mennä tanssimaan. Se olisi tärkeä taito, että saisi laulullisesti rytmin napsahtamaan tanssiin”, Johannes kuvailee Haapavesi-lehdessä.

→ Lue myös: VIDEO: Johannes Vatjus nauttii keikkailusta: “Sieluni on kotona, kun saan olla ihmisten kanssa”

Mainos

“Voisin mökin tai kaksi myydä…”

Kevään mittaan keikkamäärät vähenevät. Kun tuore tangokuninkaallinen tahkoaa uransa ensimmäiset kuukaudet jopa 20-25 keikan tahdilla, vuodenvaihteen jälkeen määrä suorastaan romahtaa. Osasyynä on toki se, että iso osa keikoista tilataan ja varataan hyvissä ajoin, jopa vuotta aiemmin.

Johannes tiedostaa tämän. Hänellä keikkoja on 2020 tiedossa ainakin muutaman keikan kuukausitahdilla. Harvempi tahti antaa nyt aikaa myös hioa ohjelmistoa Helmen kanssa. Ja vaikka palata välillä vanhoihin hommiin, hirsitalojen kauppiaaksi.

“Voisin mökin tai kaksi Salvoksellekin myydä”, hän heittää lehdessä.

“Huolettavana on muitakin kuin minä. Ison perheen isänä haluan turvata, että kaikki menee hyvin. Musiikissakin säilyy ilo ja hyvä tekeminen, kun siitä ei tule pakkoa.”

→ Lue myös: Kahdeksan lapsen isä Johannes Vatjus IL:ssä: “Jätin lestadiolaisuuden artistiurani takia”

Katso Johannes Vatjuksen keikat tästä.

 


Hoida raha-asiasi fiksusti - kilpailuta lainasi maksutta. Zmarta auttaa!
Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan! Sisusta suomalaisten suosikeilla: Arabia, Fiskars, Iittala, Rörstrand, Hackman.
Osta ruokaa 20-90 prosentin alennuksella! Matsmart myy huiman halvalla ylijäämätuotteita. Tutustu ja tilaa heti!