Ota yhteyttä

Uutiset

Agents kahmi neljä Emma-ehdokkuutta – myös Antti Ketonen ehdolla

Perinteisemmän tanssi-iskelmän edustajia ei tänä vuonna päässyt Emma-gaalan ehdokkaiden joukkoon lainkaan.

Julkaistu

@

Vuoden 2019 Emma-ehdokkaat julkistettiin tänään torstaina (12.12.19).

Ville Valo & Agents on Emma-gaalassa ehdolla peräti neljässä kategoriassa:  Vuoden yhtye, Vuoden iskelmä, Vuoden live ja Vuoden yhtye / artisti – yleisöäänestys.

→ Lue myösAgents-levy myi viikossa kultaa – Ville Valo kiittää äitiään: ”Oma osuutensa kunniasta”

Yhtyeen nimeä kantava albumi julkaistiin helmikuussa 2019. Levy piti sisällään tunnettuja Badding-klassikoita uudelleen sovitettuna, mutta mielenkiintoiseksi äänitteen tekee se, että Esa Pulliaisella oli tallessa muutamia alkuperäisiä Baddingin levyttämättömiä demo-nauhoja 1980-luvulta, jotka tuotettiin nyt ensimmäistä kertaa valmiiksi biiseiksi, tulkitsijanaan Ville Valo.

Albumi nousi ilmestymisviikolla suomen virallisen listan sijalle 1, ja sitä on myyty lähes platina-albumiin oikeuttava määrä. Yhtyeen ainutkertaiset live-esiintymiset saivat myös Suomen kansan liikkeelle, kun yhtyeen kaikki keikat viime keväänä ja kesänä olivat loppuunmyytyjä.

Ville Valo & Agents ylsivät neljään Emma-ehdokkuteen.

Perinteistä iskelmää ei noteerattu

Iskelmä-kategoriassa ovat ehdolla Agentsin lisäksi Antti Ketonen, Jannika B, Juha Tapio ja Lauri Tähkä. Yhtään perinteisemmän tanssi-iskelmän edustajaa ei iskelmä-kategoriaan kelpuutettu.

Lauri Tähkä sai viisi ehdokkuutta, kun taas eniten Emma-ehdokkuuksia eli kuusi rohmusi räppiduo JVG.

Emma-gaala on lauantaina 8.2.2020 Helsingin Hartwall-areenalla. Gaala nähdään suorana lähetyksenä tv:ssä Nelosella.

Edellisvuonna ehdolle pääsivät mm. Yölintu ja Kyösti Mäkimattila. Iskelmä-kategorian voiton vei kuitenkin Juha Tapio.

→ Lue myös: Yölintu ja Kyösti Mäkimattila ehdolla Emma-gaalassa

Mainos

Anita Hirvonen ja Matti ja Teppo saivat ensimmäiset Emmat

Emma on Suomen suurin ja perinteikkäin musiikkialan palkintojenjakotilaisuus, joka on saavuttanut arvostusta niin taiteilijoiden, tuotantoalan kuin mediankin parissa. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa huomioidaan kaikki musiikkilajit ja Emmoilla palkitaan artisteja, yhtyeitä sekä tuottajia.

Tapahtuman historia pohjautuu Syksyn Sävel -kilpailussa 1980-luvun alussa jaettuihin palkintoihin, jolloin ÄKT (silloinen Musiikkituottajat) halusi huomioida mm. Juice Leskisen kuin myös Junnu Vainion palkinnoillaan. ÄKT halusi luoda palkinnon, joka tunnustaa taiteellisten ansioiden ohella myös tuotantojen ja taiteilijoiden kaupallisia meriittejä.

Nimen gaalalle kehitteli Tommi Liuhala, joka inspiroitui Ture Aran vuonna1929 levyttämästä Emma-valssista. Kyseinen kappale nousi aikoinaan suomalaisten äänitemarkkinoiden superhitiksi.

Avaa hakas oli vuoden biisi 1983

Ensimmäiset Emmat jaettiin vuonna 1983. Vuoden biisinä, iskelmä-nimikkeen alla, palkittiin Kake Randelinin Avaa hakas. ÄKT:n raadin perustelut olivat selkeät: ”Vuoden levytetyin kotimainen iskelmä ja suomalaisen beat/humppa-perinteen uranuurtajia”. Vuoden naissolistiksi valittiin ensimmäisenä vuotena Anita Hirvonen ja miessolisteja oli aloitusvuonna kaksi, Matti ja Teppo. Yö oli vuoden yhtye 1983 ja erikois-Emma ojennettiin Juice Leskiselle.

Vuonna 1985 palkintopatsaaksi vakiintui Tapio Rantasen suunnittelema ja nykyäänkin luovutettava pronssista valettu letti- ja sarvipäinen viheltävä naisfiguuri.

Mainos

KUUNTELE Anita Hirvosen De va kukku de (säv. Esko Koivumies, san. Minttu, sov. Veikko Samuli) 1982:

KATSO Matin ja Tepon Pidä itsestäsi huolta 1982:


Älä anna mieshormonisi huveta! TestoPlus™ -ravintolisän avulla palautat nuoruuden elinvoimaasi ja tehostat seksuaalista suorituskykyäsi. Tilaa nyt toimituskulujen hinnalla 6,90€!
Katso elokuvia ja suosikkisarjoja 1kk maksutta! Kokeile Elisa Viihdettä heti, ilman sitoutumista. Klikkaa!
Inessa on modernin sisustajan verkkokauppa. Upeita design-esineitä kotiin, loistavava hinta-laatusuhde. 10€ ale kun tilaat yli 100 eurolla!
Osta ruokaa 20-90 prosentin alennuksella! Matsmart myy huiman halvalla ylijäämätuotteita. Tutustu ja tilaa heti!